Pienoismallit.net

ACE Models

Onko kellään kokemuksia ukrainalaisesta ACE-mallisarjasta? Sain eilen kotiin tilaamani GAZ M1 (1:72) mallin. Varsin mielenkiintoinen, sillä näitä 30-luvun henkilöautoja ei paljon liene malleina maailmalla. Aloitin kasaamisen, ja voin sanoa, etten eläissäni ole yhtä kehnoon malliin käsiäni iskenyt. Ei edes 60-luvulla väsäämäni Frogit olleet tällaisia. Valtavasti purseita, ja niin paksuja, ettei omalla öögalla erota missä osa loppuu ja purse alkaa. Muovilaatu on erilaista eri kehikoissa, värikin poikkeaa hieman. Toiset ovat liukasta, pehmeähköä kuin Sarviksen muovisaavit, osa vaaleampaa, kovaa kuin kivi. Liukkaampaan ei edes pikaliima näytä kunnolla tarttuvan. Korin paikoilleensijoittaminen vaatii valtavasti hiontaa, veistämistä ja kittausta eikä edes tämän jälkeen kori istu pohjalevyyn, joka on kiero. Tämmöinen parin sokeripalan kokoinen härpäke vaatii enemmän työtä kuin 1:35-koon tankki! Onneksi tämä on tarkoitettu vain pieneksi yksityiskohdaksi isompaan kokonaisuuteen. Varokaa, hyvät kollegat! Ei tämä kallis ollut, mutta silti ketuttaa!
Sivusta olen seurannut ko. valmistajan sarjojen rakentelua. Kovin tuskaiselta näyttää. Harmi, kun aiheet ovat sinänsä mielenkiintoisia. Omistin jonkinaikaa BTR-50:n sarjan, mutta myin sen pois kuleksimasta.

Firman sivuilla olevat valmiit mallit näyttävät kyllä komeilta. Hatun nosto niiden rakentajille.
Eihän ne ACE:n mallit mitään tamigawaa ole mutta ainakin itselleni hieman harvinaisemmat kohteet tekevät niistä mielenkiintoisia. Osien kuivasovittelua joutuu kyllä tekemään runsaasti, samoin kittailu ja hiominen kuuluu asiaan. ACE:n sarjoissahan on isoja eroja, samoin kuin toisen mielenkiintoisia pikkuskaalan AFV:tä tekevän, UM:n, sarjoissakin on. Kaikilla valmistajilla on hyvät ja huonot sarjansa, eli kuten hienosti sanotaan shit-happens :-C.

Nuo GAZ:t on itselläkin hankittuna ja odottavat sopivaa inspiraatiota.
Tuossa on rakentamani ACE:n FAI www.pienoismallit.net/galleria/malli_9109/

Sarja oli aika hirveä rakentaa, tamian kittiä sai mättää malliin useampaankin otteeseen. Kyllä sarjoista silti esittelykelpoisia saa, kunhan vain jaksaa :)
Osia jouduin kaikkialta ohentamaan, koska muuten olisi jäänyt sellaiset kahden millin raot osien väleihin.

Suosittelen rakentamaan loppuun, kyllä se harvinaisesta aiheesta oleva malli aina palkitsee.
Muutama ACEn sarja tehtynä, ja täytyy myöntää, että pientä helvettiähän nuo tuppaavat olemaan :D

Mutta hintatasoltaan eivät lainkaan pahoja, varsinkin kun vaihtoehtoja ei muovipuolelta löydy. Hartsipuolella löytyy suurintaosaa, mutta hinta onkin sitten sen mukainen. Viimeksi työstössä olleet BMP-1A1, BMP-1-2 (BMP-1 miehittämättömällä 30mm konetykkitornilla, eteläafrikkalaiseen päivityssarjaan pohjautuva malli), FAI-M ja BTR-60 (peruspetteri, eli se avomalli). Yksikään näistä ei mukisematta kasaan ole mennyt, mutta erityisesti kaikista vanhin omistamani (BMP-1A1) pisti kasauksessa vastaan niin perkeleesti. Lämmintä vettä kului enemmän kun keskiverto teekutsuilla kantta suoraan taivutellessa.

Lisäksi ACEn hidasjuoksutteinen valu näkyy kyllä laadussakin, detailit (jotka mastereissa näyttävät hyviltä) pehmenevät ikävästi valun yhteydessä. Plussana taas liki vakioksi muodostunut pikkuarkki etsejä/setti.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin - erityisesti kehuja olen kuullut kyseisen valmistajan BMD-1 sarjasta. Ei sekään kuulemma laatikkoa ravistamalla kokoon mene, mutta liki kaikki detailit (telaketjuja myöten!) tulevat etseinä. Vain aluputki puuttuu :P Hintaa oli aikanaan kuivalaisella 15€, huonona puolena tässäkin se että ACEn tuotantokapasiteetti on ilmeisesti aika rajallinen ja yhtaikaa tuotannossa on vain muutama sarja.
Antti Virtanen kirjoitti:
Lisäksi ACEn hidasjuoksutteinen valu.
Saisiko tarkennuksen mitä tarkoitat ?
Jouko Ylitie kirjoitti:
Saisiko tarkennuksen mitä tarkoitat ?
Hassua kun kysyit, en oikein osaa kertoa itsekkään. Yritin etsiä jonkinlaista artikkelia joka summaisia asiaa vähän, mutta ei google osannut auttaa näin lyhyellä varoitusajalla.

Törmäsin tosiaan joskus vuosi tai pari takaperin (muistaakseni) TMPn tai Bennosin foorumilla keskusteluun ACEn ajoneuvojen epämääräisestä laadusta(ja laatuhaitarista), ja tuo termi oli niiden (ainakin epäiltyjen) syiden joukossa ("Slow-running injection moulding"). Muistaisin joskus artikkelin suomeksikin lukeneeni jossa se noin oli käännetty lontoosta suomeksi, mutta täytyy tunnustaa että en lainkaan muista että missä.

En oikein tarkasti tiedä mitä tuo termi sitten itsessään tarkoittaa, mutta voisin _veikata_ että se mahdollistaa pehmeämmästä materiaalista kuin metallista (metallisilikonin?) tehtyjen muottien käytön kun/jos muotin ei tarvitse valussa kestää nopeasti toteutettavan injektiovalun luomaa kovempaa rasitetta. Tämä selittäisi myös ACElla liki poikkeuksetta esiintyvät isommat taipuneet kokonaisuudet, kuten tankkien kannet etc. Myöskään ejektorin jälkiä ei ACEn tavarassa kauheasti ole.
Olisiko oikea termi: matalapainevalu?