Pienoismallit.net

Stadi-Mallareiden PuuhaPajan konekanta

Pakko oli testata tuota hiekkapuhallusruuttaa heti ja aikas jännäksi värkiksi osoittautui, muovin pinnan saa kivan karheaksi eikä sitä saa kulutettua puhki kuin todella pitkällä tuntitolkun hieromisella, suihku on noin 0,5mm ja sentin parin päästä saa suihkia että mitään tapahtuu. Ainakin maalinpoistossa sille voisi olla käyttöä. tai pinnan karheuttamisessa että pääsee liiasta muovimaisuudesta eroon.


Tosin tuo puree kivasti lasiinkin ja siihen voi maskien avulla kaiverrella vaikka minkälaisia kuvioita
kiva lelu ;)


BD-178 Air Sandblaster Airbrush
www.rdgtools.co.uk/acatalog/AIR_BRUSHES_.html
Viimeksi muokattu 4.3.2012 09:35
Nauha ja tasohiomakonekkin rantautui suomenniemelle ja pajalle saan sen ensi sunnuntaiksi.


www.warco.co.uk…-electric-bench-sanding-machines/302852-bench-sander-belt-disc-sanding.html

Lisäksi tilasin Banzai modelssilta Tamyan akryylivärit 94 purtiloa

www.banzai-models.com/index.php?cPath=31_39

sekä muita härpäkkeitä mm. Tamiya Weathering Master Set A-G, jotka saadaan ensikuun budjetista pajalle. (maaliskuun alussa)
Lisäksi olen heidän kanssa sopinut Alclad II metallivärien koko satsin hankkimisesta

www.banzai-models.com/index.php?cPath=31_74

jotka saadaan hankittua Huhtikuun alkupuolella.
Viimeksi muokattu 29.2.2012 15:41
Testailtiin noita puutyö koneita ja hyvin sai höyläämättömästä kakkoskakkosesta (2x2 tuumaa) tehtyä siistin sileätä lautaa mitoiltaan 2x4 mm. Ei tarvitse kaupoista ostella moista soiroa 10kpl 10€.
Uusi nauha/kiekko hiomakonekkin oli juuri sopivan hiljainen meidän käyttöön, eiko seuraavaksi taas BlueNosen kaaripiirustusten kimppuun että pääsee kaaria veistelemään.
Tilasin pajalle pikku canonin pokkarin ja jalustan


jolla pääsee ottamaan kuvia projektien etenemisestä.
Kunnon kuvauspiste ihan oikeine valoineen ja taustoineen tulee sitten myöhemmin kunhan noi tärkeimmät on ensin hankittu
Toivottavasti tuolla pääsee alkuun ettei tarvitse aina kantria vaivata paikalle kun on kuvaamisen tarvetta ja sitähän tulee kun pääsen kunnolla tuon bluenosen kimppuun.

(wiheltelee, paja ottaa mielellään lahjoituksena vastaan jonkun pro digijärjestelmäkameran makro laseineen, mieluummin canon tai nikon)

edit 1.3.2012
Postikin ilmoitti olemassaolostaan ja kertoi että pokkari olisi noudettavissa… eikun hakemaan ja sunnuntaina testailemaan
edit 2.3.2012
Kävin lunastamassa kameran ja kyllä se ihan asialliselta tuntuu ja alkuun täyttää kuvaustarpeemme. Testaan sitä sunnuntaina ja samalla aloittelen BlueNose blokia

edit 4.3.
Testailin eilen pajalla kameraa ja kyllä sillä alkuun pääsee, tuntui tulevan senverran laadukkaita kuvia kunhan jalustaa muistaa aina käyttää
Viimeksi muokattu 4.3.2012 09:29
Yleiskuvia pajalta kun se nyt on pääosiltaan jo kuosissa…
Kantrille suuri kiitos kuvista ja toivottavasti jatkossakin voimme turvautua apuusi kun tarvitsemme proo tason kalustoaTietty puuhapajalla tarvitsee olla tarpeelliset jokapojan perustyökalutkin, pakko oli ostaa britislandiasta kun niin havalla sai laatikostoineen

olli henttonen kirjoitti:
Kantrille suuri kiitos kuvista ja toivottavasti jatkossakin voimme turvautua apuusi kun tarvitsemme proo tason kalustoa
Kiva että kelpaa, vaikka en nyt kutsuis kalustoani pro tasoiseksi ja äijälläkin on vielä paljon opittavaa 8)
Pajalle on tilauksessa maalauspisteeseen lisää krääsää:
Parempi vedeneroitin/paineenalennin


Jakotukki


Pikaliittimiä tiu


Uusi laadukkaampi ruutta


Tavarat on tulossa tuolta
www.amadeal.co.uk/index.html
Viimeksi muokattu 10.3.2012 19:09
Pajalle hankittiin Banzai modelssilta
Banzaimodels
kattava Tamiyan akryylivärisatsi, matta ja kiiltävä 93 sävyäsekä myös vanhennus stikkejä ja "meikkejä", pikku hiomapuikko, sekä pari kiilloitusvaha tuubia ja pohjamaaleja A3 leikkuualustan kera, sekä pikku ruustukki/viilapenkki.
Suuret kiitokset heille nopeasta toimituksesta ja kattavasta valikoimasta. Ensikuussa heiltä tulee Alclad II metallivärit.Maalit ja tarvikkeet ovat kerholaisten käytettävissä periaatteella. KUN AVAA KÄYTTÄMÄTTÖMÄN PURKIN TAI AVAAMATTOMAN PAKKAUKSEN, siirtyy omistussuhde avaajalle Banzaimodelssin senhetkiseen hintaan ja pajalle tilataan tilalle uusi. Vain käteinen käy.Anttilasta tuli näppärä kevyt halpisjalusta skarppeja kuvia varten, kunhan viitsisi aina käyttää sitä

Viimeksi muokattu 10.3.2012 19:13


Alclad metallivärisatsi, pohjamaalit, ohentimet, lakat ja ruiskunpuhdistusaineet tuli pajalle Banzai modelssilta nopealla toimituksella kuten aina.