Pienoismallit.net

nieuport 23 suomen sisällissodassa.

wikipedian artikkelin mukaan (http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_sis%C3%A4llissodan_aikaisista_lentokoneista) jonka mukaan suomalaisilla olisi ollut sisällissodassa kakskolomonen tai kaksi oikeastaan. mutta nämä olivat siis punaisten käytössä? millä merkeillä mahtoivat koneet olla ja jos jollain kuvia on niin ne olisivat myös todella kiva nähdä?
Tampereella oli käytössä sisällissodan aikana lentokalustoa. Käytetystä konetyypistä minulla ei ole varmuutta, mutta lekomiehet tunnistanevat. Kuva löytyy nettiosoitteesta www.jukkajoutsi.com/tampere1918.html
Suomen ilmavoimat 1918-27 (Keskinen-Partonen-Stenman) on esitys punaisten ilmatoiminnasta. Kirjan sivulla 28 on erinomainen kuva punaisten Nieport 10 ja Nieuport 21 -koneista Naistenlahden lentoaseman edustalla. Koneissa on Venäjän keisarillisen ilmavoimien tunnukset. The Imperial Russian Air Service -kirjasta taas löytyvät väritysohjeet tunnuksille.
Joo, Tampere 1918 -teoksessa on myös pari pientä kuvaa, yksi noista punaisten Nieuporteista (en tunne tarpeeksi että osaisin sano mikä tyyppi) sekä rusinaksi vääntyneestä valkoisten Thulinista. Hakaristiä vähän näkyy, muuten olisi paha sanoa, että onko kyseessä lentokoneen vai leikkuupuimurin raato.
Lainaan tähän toisesta keskustelusta (Nieuport:in värit) Saarelan Mikon kommenttia:
Lainaus:
Mikko Saarela 22.3.2010 19:13

Valkoisilla oli kaksi Nieuport 17:ää ja kolme Nieuport 10:ä, joista yksi särjettiin melkein heti. Punakaartilta saatiin saaliiksi vielä tuo Nieuport 21, mutta se ei koskaan liene lentänyt hakaristitunnuksilla. Historiikeissä sitkeään roikkuneet 23 ja "11/16" ovat väärinkäsitystä

t. Mikko
Eli wiki:n listassa on väärää tietoa, Suomen ilmavoimat tai punakaarti eivät tiettävästi lentäneet Nieuport 23:lla. Koneet F32 ja F34 olivat tyyppiä Nieuport 17, josta 23 kehitettiin.
Edit:Vaihdoin Wikipedia:an koneiden tyypin.
Viimeksi muokattu 16.10.2011 17:19
ok. saako vielä vähän värikaaviota tuosta 17. ja miten nuo F32 ja F34, onko niistä jossain kohta rungossa nuo merkinnät-.
Nieuport 17 -koneista on hyvä Mikko Saarelan kaksiosainen artikkeli Pienoismallilehdissä 1/ ja 2/ 2006.
Itseasiassa tässähän on pieni "mutta" kuten kaikessa.:) Punaisilla oli 5(?) konetta Lahdessa(?) jotka poltettiin etteivät jäisi valkoisten/saksalaisten saaliiksi. Näiden tyypeistähän ei ole sen kummempaa tietoa kuin, että olivat ainakin osa Nieuportteja. 23 on täysin mahdollinen tässä tapauksessa. Kuten on periaatteessa 10, 11, 16, 17 ja 21nen(kin).

En tiedä mistä tutkijat ovat tulleet lopputuloskeen, että valkoisten nieuportit olivat nimenomaan 17 eivätkä 23. Kuinka selvästi kuvissa erottuva 23sen kk:n poikkeama rungon keskilinjasta on, ei ole minulle kyllä selvinnyt. Ja näistä kuvista mitä meillä valkoisten nieuporteista on niin minä en kyllä menisi sanomaan takuuvarmasti kumpaa tyyppiä ne loppupelissään on. Varsinkin kun kuvat joissa kk on paikallaan(Antrea?) on pienessä vähemmistössä. Ehkä viisaammilla on tietoa enemmän?

Suurta hämmennystä on minussa herättänyt ne toisen valkoisten Nieuport 17 ohjaamon kohdalla oleviat pyöreiät aukot. Mikä ihme niiden hypoteesi on.

mikä mahtaa tuon koneen numero olla jos joku tietää`? tai mitä niitä on ollut yleensäkin (esim: I.D.453)
katsokaa aiemmin laittamaani kuvaa jossa on 17 ja sen nokkapellitystä. katsokaa sitten näitä
www.karjalanilmailumuseo.fi…1145_Nieuport_17_ja_10_Tampereen_Naistenlahdella_1917.netti.jpg
yksipaikkainen on 17