Pienoismallit.net

Ju- 53 Alumiinipinnan maalaus, millä maaleilla?

No niin, sarjana on Italeri ju-52/3m "Tante Ju," ensimmäinen lentokonemallini vuosikymmeniin. Olisi tarkoitus saada koneeseen maalaamattoman alumiinin näköinen pinta. ( Sveitsin tunnuksin ).
Sivellin tai spray ovat mahdollisia menetelmiä, kallistuisin kuitenkin siveltimen käyttöön.
Ongelma on sopivan maalin löytäminen: Humbrol? Vallejo? Mikä sävy jne?
Tuolla olisi testorsin flat aluminium- maalia muttei se edes suoja-aineensa kanssa tunnu oikein luontevalta siirtokuvien kiinnitysalustalta. Tästä pääsemmekin suraavaan ongelmaan:
Entäs sitten siirtokuvat? Miten estää kantofilmin hopeoiminen? Alumiinimaali + kirkaslakka + siirtokuvat + mattalakka kuulostaa näin aaltopeltikoneen ollessa kyseessä aika paksulta kokonaiskerrospaksuudelta.
Viimeksi muokattu 2.9.2011 08:24
Ihan aluksi tarkentava kysymys: onko esikuva varmasti paljaalla metallipinnalla, vai maalattu "alumiininväriseksi"?
Rautatieaiheissa on hyvin samankaltaisia kohteita. Suomessa käytössä olleen Shellin Gmz-vaunun malli on maalattu Gunzen alumiinimaalilla (hankittu Martti Kuivalaiselta). Gunzen maali antaa niin sileän ja kiiltävän pinnan, että siirtokuvat voi kiinnittää maalipinnan päälle suoraan ilman välilakkausta. Pehmennys Micro Scalen tuotteilla. Kyseinen Gmz ei ole siirtokuvien kannalta niitä helpoimpia, koska pöntön pinnassa on runsaasti pieniä niittijäljitelmiä. Mitään hopeoitumista ei tapahtunut ja siirtokuvat taittuivat mainiosti niittien päälle. Maali on levitetty ruiskulla ja kuivumisen jälkeen puleerattu puuvillakankaalla (en tiedä, miten maali käyttäytyy pensselilevityksessä). Siirtokuvien kiinnittämisen jälkeen mallin voi lakata maun mukaan.
Jaa-a, käsittääkseni esikuva on maalaamattomalla alumiinipinnalla mutta paremmin asiasta tietävät kommentoikoot..
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Jaa-a, käsittääkseni esikuva on maalaamattomalla alumiinipinnalla mutta paremmin asiasta tietävät kommentoikoot..
En minäkään tiedä asiasta sen kummemmin, mutta ARC:n puolella ollaan sitä mieltä että Sveitsin ilmavoimien A-703 oli maalaamatonta alumiinia:
www.aircraftresourcecenter.com/Fea1/601-700/Fea662_Ju-52_Richard/00.shtm

Mitä alumiinipintaan tulee, niin oman mallini maalauksesta (taitaa olla vielä sama rakennussarjakin) voi lukea lisää tuolta:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_5000/

Tikkurilan Koristehopea ei vaadi myöskään erillistä lakkaa siirtokuvien alle, mutta siirtokuvien hopeoimattomuudesta en anna mitään takuuta tämän konetyypin kanssa :)

Mattalakasta vielä, että sopii muuten kyllä mittakaavaan, mutta alumiinimaalin päällä vaikutelma saattaa olla liiankin hapettunutta pintaa muistuttava. Käsittääkseni nämä sveitsiläiskoneet saivat aika hyvää huoltoa joten se on sitten makuasia miten tämän haluaa mallissaan tulkita.
Juurikin tuollainen Ju - Air malli on tarkoitukseni rakentaa. Eli maalaamatonta alumiinia siis.
Tikkurilan koristehopea?
Ruiskutitko vaiko pensselöitkö sen pintaan?
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Tikkurilan koristehopea?
Ruiskutitko vaiko pensselöitkö sen pintaan?
Tuon mallin vedin muistaakseni ihan pensselillä, ruiskulla menee myös ja alumiinihileet järjestyvät silloin "sattumanvaraisemmin" ja pinta on hieman eri näköinen. Mutta tasoittuu ihan siveltimelläkin tosi hyvin, ainakin mun kokemusten mukaan :)
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Just sama, sen verran saa tosin olla tarkkana että samanlaisessa purkissa myydään muistaakseni vesiohenteista hopeasävyistä helmiäismaalia joka ei ole sitten sama asia. Mutta tuo liuotinohenteinen alumiinimaali on se oikea versio. Pinnan kestävyys on alumiinimaaliksi ihan hyvä, mutta kuten kaikki oikeat alumiinimaalit joku pintalakka parantaa lopullista kovuutta (vaikka alumiinin hohto vähän heikkeneekin).
Maalasin eilen P-47D rungon revellin alumiinilla,hyvin toi tuntuu pysyvän kiinni.
Ruiskulla suhauttelin maalin pintaan.