Pienoismallit.net

Suomi NH-90 istuinjärjestely

Moi!

Minkälainen on suomalaisen NH:n tyypillinen istuinjärjestely? Tuli hankittua Revellin sarja ja siinä on tarjolla hurja määrä penkkejä matkustamon puolelle.

Keskipenkit ei ole käytössä suomikoptereissa. Mutta sitten meneekin vähän vaikeaksi.

Sarjan ohjeiden mukaan ovien etupuolelle molemmille puolille menee kolme penkkiä ja takapuolelle neljä penkkiä.

Omien lähteiden mukaan (hys-hys) vasemmalla edessä neljä penkkiä (yksi oviaukossa) oikealla kolme kaksi (mutta yksi on poistettu huollon aikana???). Vasemmalla puolella oven takapuolella neljä penkkiä (kuten Revellin ohjeissa). Oikealla puoella taasen näyttäisi olevan ensin yksi penkki istujan naama menosuuntaan ja sitten kolme (vain neljä?) seinällä?

Kysymyksenhän olisi voinut lähettää Mikolle suoraan, mutta tiedon määrä ei vähene kun sitä jakaa??

nimim. penkit jäi vielä liimaamatta.

ystävällisesti,
Kari
Viimeksi muokattu 20.8.2011 23:43
Moi,

maksimimäärä jakkaroita meidän koneissa on 16. neljä puolellaan ovien edessä ja neljä ovien takana. Oikealla puolella oven takana oleva (takaa laskien neljäs), ns. kuormamestarin istuin, on tyypillisesti käännetty nenä menosuuntaan.

Käytössä sitten hyvin usein jätetään molemmilta puolilta edestä laskien neljäs penkki pois oviaukkoa pienentämästä. Varsinkin oikealla puolella näin tehdään vieläkin useammin, koska penkki on pelastusvinssin edessä.
Edelleen, jos on tarkoitus koulutuksen tai muun syyn takia käyttää matkustamossa olevaa joystick-ohjainta, jolla konetta voi autopilotilla siirrellä leijunnassa, saatetaan kolmas penkki oikealta puolelta jättää myös pois.

Ainakin jossain välissä tuossa oikean puolen kolmannella jakkaralla pidettiin usein pelastuslauttaa (=iso keltainen laukun näköinen möhkäle), koska se on siinä nopeasti käsillä ja ko. penkki on tärinän vuoksi muita paikkoja vähän epämukavampi. Sitä, millaiseksi käytäntö on myöhemmin vakiintunut, en varmaksi tiedä.

Tuolin poistaa tai asentaa paikoilleen n. minuutissa, joten konfiguraatio saattaa muuttua ihan kunkin lennon tarpeiden mukaan.

Mikko
Kiitos tiedoista! Olisi jäänyt vaivaamaan jollen olisi saanut varmistusta.

Sain pitkästä aikaa maalatuksikin joten näillä tiedoilla voi niputtaa rungon kiinni.

Kari