Pienoismallit.net

Bt-7 torni

Morjesta Seppo!

Tsekkaapa tuo Jukan mainitsema seikka ja jos saat vielä kuvattua tilanteen niin hieno homma!
Hyvä homma!
Tornia rungon päälle ja kuvia kehiin, pääseepi vertaamaan!
KT
No nii…

posti toi paketin Kanadan setältä ja siellähän oli Hussarin torni!
Siis BT-7 torni.
Vähän on sellainen mixed-blessin´ fiilis. Tornin rinkiä on kasvatettu EE:n tornista mutta kantta ei. Luukut on aika suoraan EE:n luukut mutta lisädetaljoituna. Asekilpi on EE:n ja Tamiyan risteytys, melko hyvä. Pienosat ovat ihan kivat, mutta masterin viimeistelyn puutteita tai valuvirheitä joutuu valitettavasti korjaamaan rakentelija itse, mikä on hintaan nähden aika kohtuutonta.
Odotukset 10 lopputulos 7+ ???

Kagi
Okei,
nyt kun on sekä Hussar että Komplekt Zip hyllyssä voisi heittää parit makustelut kummastakin sarjasta.

Hussar: tornin alaosa on levennetty vastaamaan isompaa sädettä, mutta yläosa eli kansi käyttää edelleen EE:n palikoita tai niiden hybridejä, joten luukut ovat liian kapeat liian pienellä katolla; pikkuisen haisee kiire masterin tekijän kädenjäljessä, luokattoman paljon saa korjata suoria pintoja muotoonsa, pienosat ovat aika karkeita, mutta käyttökelpoisia; paljon hyvääkin on, esim. metalliset putki ja pk:n piiput, kallis hankintahinta. Pientä virhettä vasemman kyljen näköaukon sijoituksessa, liian takana. Näistä kahdesta ehkä paremmin muodossaan.

Komlekt Zip: erinomainen valujälki ja pienosatkin jees, mutta tornin perusmuodossa vikaa, alareunan kehä liian pieni ja vastaavat puutteet katossa kuin Hussarilla;putki ja pyssyt resiiniä, näköaukot muuten kohdallaan mutta ehkä hieman liian ylhäällä?, hankintahinta on edullinen. Monta eri vaihtoehtoa myynnissä, mutta palikat taitaa olla pitkälti samat.

Kummastakin saa look-a-like BT-7:n helposti, mutta syvemmälle pienoismallin autenttisuuteen pyrkiville hyödyllisiä korkeintaan komponenttien lähteenä tai ideapuuna, muotojen korjaamiseen saattaa kaatua koko projekti. Perusvikana katon ja luukkujen koko.

Ugh.

Kuulusin mielellään muitakin kokemuksia!

Kagi
Vielä pientä paikkailua:
lokakuussa heitettyä kommenttia Hussarin pienosistä "ihan kivat" ja myöhempää kommenttia "karkeat" voi selittää sillä että Hussarin palikat ovat karkeahkoja VERRATTUNA Komplekt Zipin vastaaviin. Siksi otinkin kovasti kierroksia turhaumassa, kun Komplekt Zip tuli postista, ja paljastui että tornin katto on samasta puusta kuin Hussar-EE…
Kagi