Pienoismallit.net

Bt-7 torni

Arvoisat heimoveljet! Olisiko jollain tietoa, mistä saisin Tamiyan BT-7 tornin, jossa passarointi on ns. viistomallia. Minulla on nimittäin hallussani valokuva vuodelta 1941 Neuvostoliitossa tuhotusta panssarista, jossa on nimenomaan viisto torni. Sama ongelma on T-26 tornin kanssa.
Tamiyallahan ei tuota -37 mallin viistokylkistä tornia itsellään ole,eli joudut hankkimaan Hussarin resiinitornin tai käyttämään Eastern Expressin m37 tornin joka ei ole kummoinenkaan esitys aiheesta…

Lisäksi maailmalta tilaamalla saanee tämän:
www.a2zeemodels.co.uk/soviet-bt-7m-1937-model-conversion-5489-p.asp
Petri Mustalahti kirjoitti:
Lisäksi maailmalta tilaamalla saanee tämän:
www.a2zeemodels.co.uk/soviet-bt-7m-1937-model-conversion-5489-p.asp
Kiitos Petrille! Pitää tilata tuolta a2zeemodelsilta!

Iloista mallailua!
T: Seppo
Jos ei halua odotella Tamiyan mahdollista julkaisua aiheesta, kannattaa ainakin valita lähtökohdaksi Tamiyan BT42 rakennussarja. Se on rungoltaan (ja teloiltaan) oikeaa alatyyppiä kartiotorniseen BT-7 vaunuun. Jopa aiemman BT-7 sarjan virheitä on korjattu.

Easten Expressin tornin ongelmia olivat ainakin liian pieni kokonaishalkaisija ja symmetrisyys pistooliporttien suhteen. Myös torniluukut olivat liian pienet. Toivottavasti Hussar tehnyt parempaa jälkeä.

EE:n tornin virheet korreloivat kovasti M-Hobbin vanhempien BT-7 piirustuksien kanssa…

Pekka
Kuinka ollakkaan, minulla on myös se Tamiyan BT-42. Siis eikun tilaamaan se Hussarin torni. Kiioksia kaikille neuvoistanne.

Seppo
Hei Seppo,
kun saat A2zeemodelsin tornin, voitko kommentoida sitä lyhyesti, sillä sitä on muutkin kuolanneet…
Laatikkolämpimäisiä odotellessa…
Mika Haalahti kirjoitti:
Äh!

Kaikissa näissä tuotteissa on sama perusvika kuin Eastern Exspress:n muovirakennussarjassakin. Torni ON alareunan halkaisijaltaan aivan liian pieni. BT-7 m 1937 torni on lähes vaunun rungon levyinen. Tämä on aiheuttanut mm toisen telapyörän säätömekanismin uudelleen järjestelyn.

Ihmettelen vain miten tätä ei ole vieläkään huomattu Venäjällä…

Odotan mielenkiinnolla Hussar:n tai A2ZeeModels:n tuotteista tietoa tornin halkaisijasta tai edes kuvaa asetettuna Tamiyan rungolle… Nyt julkaistujen kuvien perusteella arvioin tilanteen olevan saman.
Kari Tapio kirjoitti:
Hei Seppo,
kun saat A2zeemodelsin tornin, voitko kommentoida sitä lyhyesti, sillä sitä on muutkin kuolanneet…
Laatikkolämpimäisiä odotellessa…
Terve Kari Tapio! Sain eilen 12.9.2011 vihdoin sen BT-7 tornin. Merkki on Rhino ja mukana tuli kaikenlaisia helppeitä kuten telat, veto/taittopyörät, torni osineen ja erittäin selkeät ohjeet värikuvien kanssa. Lisäksi tuli maalausmaskit ja väripiirrokset viidelle eri yksilölle, myöa suomihakaristimaskit olivat mukana. Osat näyttävät erittäin yksityiskohtaisilta. Oikke hieno!! Mittatarkkuudesta en osaa vielä sanoa mitään kun en ole ehtinyt tutustua niin tarkkaan.

Parhain terveisin Seppo