Pienoismallit.net

Piasecki H-21 A

Mallikamat ovat vielä muuton jäljiltä laatikoissa mutta optimistina suunnittelen jo Hunterin jälkeistä elämää…

Seuraava projekti saattaisi olla mainittu "Lentävän Banaanin" varhainen versio eksoottisissa oloissa. Rakennussarjat ja pikkuisen kuukkeloinnin mukaan myös internet keskittyvät B ja C- malleihin. Kirjallisia referenssejä minulla ei juurikaan ole.

Olisiko jollakin tietoa A:n eroista B:hen ja C:hen? Ainakin roottori on lyhyempi (A:ssa oli tehottomampi moottori). Kaikki tieto otetaan mieluusti vastaan.
Moi,

en ole kyseisen konetyypin asiantuntija, mutta huutelen vieraisiin pöytiin aiheen vierestä ja nipotan viimeisessä kappaleessa olleesta ajatusvirheestä:

Helikopteri tarvitsee leijumiseen sitä vähemmän tehoa, mitä isompi roottorinkehän halkaisija on.
Toisin sanoen moottoritehon lisääminen ja roottorin halkaisijan kasvattaminen olivat samaan suuntaan vaikuttavia parannuksia. Ei pidä siis ajatella, että lisäteho olisi mahdollistanut roottorinlapojen pidentämisen.

Mikko
Juu, nuo oli vaan ainoat "aina" mainitut erot A:n ja myöhempien mallien välillä. Aerodynamiikkaa tunnen todella huonosti, roottorien toiminnassa kai joudutaan miettimään ettei kärjen ilmanopeus lentosuuntaa vasten mennessään nouse liian suureksi. Mutta siinähän on kyse roottorin pituudesta ja pyörimisnopeudesta eikä moottorin tehosta. Eli en tiedä liittyykö A:n lyhyempi (n. 15 cm) roottori pienempitehoiseen moottoriin.

Ihan ulkoisia eroja 1:72 (Italerin) malliin kyselin.