Pienoismallit.net

Mallaus ja helle

Aloitetaanpa tällainen ajankohtainen aihe. Miten suhtaudutte mallailuun helteellä?

Mä istun mielummin pimeässä huoneessa tekemässä malleja helteelläkin, kun heinäallergia ei tykkää oikein tuosta ulkona olemisesta. Kotikissa siis olen.

Vähän kuuma on tosin, mutta nämä kestää, kun ei tartte suorassa auringonpaisteessa olla.

Mites teillä muilla?
Kämpässä kuuma kuin helvetissä. Parvekkeen oven aukaisu ei auta, koska aurinko porottaa suoraan sinne päivän kuumimmat tunnit plus , että ovesta puskee sisään alakerran tupakan käry sekä siitepölyä.. >:( Hiki tippuu otsalta melkein maalin päälle, siitähän tuleekin uusi säistyskeino.
Oi, juuri meinasinkin aloittaa keskustelun aiheesta! Oma mallailuhuoneeni sijaitsee pienessä vinttihuoneessa talon eteläsivulla, joten lämpötila huoneessa näin helteellä aina vähintään +30°C. Rasittavaa, kun ei pysty mallailemaan puoltatuntia kauempaa, jolloin pitää vetäytyä alakerran "viileyteen".

Lisäksi pientä pöytätason (heikkotehoista) energiansäästölamppua lukuunottamatta täytyy tyytyä luonnonvaloon, sillä halogeeniseinälamppuni kuumentavat huoneeni aivan pätsiksi, jos niitä käyttää. Onneksi työpöytä on aivan ikkunan alla ja luonnonvaloa riittää.

Kaiken lisäksi pöytätuuletin on kadonnut johonkin, juuri hellekautena. Kyllä mallaria nyt koetellaan…
Joo ei se oikein taitu täälläkään…
Sisällä tulee melkolailla aina värkkäiltyä. Esim. parvekkeella mallaillessa olisi aina sitä pikkuriesaa rojujen siirtelyn kanssa.
Vaikka pitää yöt ikkunoita auki jolloin päivisin pysyy sisälämpötila pitkälle iltapäivälle siedettävän rajoissa muuten, ei kestä pitkää aikaa mallailla. Kun on vieläkin se vanha kunnon hehkulamppukin työpöydän lampussa…
KimmoR kirjoitti:
Parvekkeen oven aukaisu ei auta
Ei auta ei, pahentaa vain. Ikkunat yms. auki yöllä jolloin viileämpää, ja kiinni päivisin. Siten jotain toivoa saada muutakin kuin hikeä aikaan.
Pari hyrrää pyörii katossa ja tuntuu mukavan viileältä sisällä. Ulos kun menee, tuntuis kun astuis saunaan. Mutta eipä silti saa mitään aikaiseksi :-(
Ainakin yksi positiivinen puoli helteessä on. Maalit kuivuu tosi nopeesti. Tuossa akryyleilla suihkuttelin niin saman tien, kun maali iski pintaan niin kuivui. (No totuushan on ettei se nyt NIIN kuivaksi kuivu)
Täytyy kyllä sanoa, että ainoa suoranaisesti positiivinen puoli, jonka olen tästä helteestä onnistunut löytämään, on se, että työpaitoja ei pahemmin tarvitse silitellä vaan ne siliävät parvekkeella itsekseen. Mallailusta tai oikein mistään muustakaan vähänkään haastavammasta ei jaksa tällä säällä juuri innostua.
Lisää hellettä. Varjoisalla parvekkeella tuntuu mallit etenevän paremmin parissa päivässä,kuin viimeisen puolen vuoden aikana:) Mallailukammioon meneminen kesällä tuntuu olevan ylivoimainen tehtävä.
Viime talven jälkeen en ruikuta tästä helteestä, nautin vaan. Hyvillä keleillä mallailut jää vähiin.