Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Regia Aeronautica 1923-1946

Kirjassa Ali Straniere in Italia #1 Messerschmitt bf 109 on sivulla 12 neljän kuvan sarja pakkolaskun tehneestä bf-109 G-6 365-7:sta. Kirja tosin ei ole kirjastojen peruskamaan, joten en tiedä mistä sen löytäisi pikaisesti.

Itseasiassa tällaiset kuvasarjat ovat "mallarin unelma" koska koneesta on useita eri kulmista otettuja kuvia jos selkeästi näkyvät merkinnät ja maalauskuviokin pitkälti.
Kappas sopivalla hakusanalla löysin tosi mielenkiintoisen sivun italialaista mersuista.

www.150gct.it/static.php?file=static/Colore7.htm

Mainitsemastani 365-7:ta löytyy muutama kuva sivun puolivälin jälkeen. Mutta tuolla on paljon muitakin hyviä kuvia 150 Gruppon koneista kaikille mersun rakentajille.
Hommaa haluamasi siirtokuvat, niiden mukana tulee myös maalausohjeet. Huomiona: huomattavan monessa ANR-koneessa oli saksalaisristit siivissä.
Viimein tuossa modelexpon yhteydessä pääsi mallia rakentamaan, malli tosin vaihtu G-6:sta G-4:si kun tuli kiireessä väärä malli mukaan.
Mallinahan tuo G-4:n ei paljoa poikkea G-6:sta, mukana on resini osa jolla saa tuon nokan päälisosan konekiväreineen oikean laiseksi sekä uudet resini renkaat.Tuo resiniosan istuvuus on kyllä kaikkea muuta kun edes lähellä, oli yli millin liian korkea ja reilun millin liian lyhyt. Ei ole kyllä hasegawalla menneet mittaukset ihan oikein.
Tänään kittiä on kulunut, ei ihan normi hasegawa malli. Tuo resini osa oli kaiken lisäksi vielä liian kapea muutamasta kohdin. Milliputilla sai sitten kasvatettua niin että menee tasan reunojen kanssa.Seuraavaksi sitten pohjaväriä päälle niin näkee mistä pitää vielä kitata ja hioa :)
Fiatista suurin osa osista kadonnut, ja esim. moottorikokonaisuuksien olinpaikasta ei tietoakaan, ja yksi valurankakin hävinnyt. Täten en osallistu tähän(kään) ryhmärakenteluun, perkele!
Laitan näin sunnuntai-illan ratoksi muutaman kuvan erittäin hitaasti edistyvästä RA:n Nardi 305 koulukoneesta.

Maalauksen kanssa meinasi tulla itku. Käytin Vallejon Ivoryä, mutta ensimmäinen purnukka oli näemmä jotenkin vanhentunut, eikä levittynyt hyvin. No uuden maalipurnukan ja kolmen maalauskerran jälkeen lopputulos on paksu ja karkea maalipinta. Pakko kelvata tai tämä ei muuten ikinä valmistus.

Toinen haastava paikka oli vacukuomu. Onnistuin nimittäin rikkomaan molemmat sarjassa tulevat kappaleet. Jouduin sitten kiinnittämään malliin sen vähemmän repaleisen version.

Ja näköjään valkoisen koneen kuvaaminen on hankalaa. Ei hirveän onnistuneita kuvia. Ensimmäinen lakkaus on jo tehty ja koska pelkkä valkoinen pinta olisi tylsä niin aikomuksenani on hieman kokeilla efektien kanssa.

[img][/img]

[img][/img]
Muutan hieman osallistumistani: En teekään tuota Macchi Folgorea, koska malli on kokenut aikalailla damagea eikä näin ollen tule valmiiksi.
voiko lisäaikaa saada… on nimittäin mersu melko osina…
Veeli kirjoitti:
voiko lisäaikaa saada… on nimittäin mersu melko osina…
Kyllä minun puolestani. Voitaisiin siirtää sitä vaikka parilla kuukaudella, kun itselläkin on pahasti vielä kesken.

Olin itse ennemmin miettinyt, että kehtaisiko sitä siirtämistä ehdottaa, mutta hyvä että täällä on myös joku muu, jolla on aikarajan kanssa propleemaa. :-)