Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Regia Aeronautica 1923-1946

Kysymykset voisi laittaa ihan omaan ketjuun tai selata hakutulokset läpi. Alkaa tämä ketju menemään hakoteille aiheestaan.
Raimo Leino kirjoitti:
Nonni, laatikko on korkattu ja isoimmat osat irroteltu valurangoistaan - tässä teippien avulla vasta kokeilen minkä kokoinen tästä mallista syntyy. Tämä italialainen Piaggio P.108 taisi olla ulkomitoiltaan jopa isompi kuin amerikkalaisten B-17 Flying Fortress - tuo pommarin selkään asetettu saman skaalan hävittäjä antaa hieman osviittaa koneen koosta.
Sarjan kaikki kellertävät resiiniosat näkyvät myös tuossa - jopa kannuspyörän teline on heiveröinen resiiniosa - taitaa olla ongelmia odotettavissa tuon suhteen.
Hienoa Raimo. Aion seurata tarkkana projektiasi. Oma kun on kaapissa ja enkä "uskalla" laittaa sitä rakennukseen. Tosin täytyy tunnistaa, että eka vilkaisu kuvaan säikäytti minut, sillä luulin sinun olevan aikeissa tehdä jonkinlaisen latinalais-kansojen Mistelin yhdistämällä IAR 80:n ja P.108. :D
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
haulla ei löydä kaikkea, keskusteluun ei aina oteta osaa/ se poistetaa verukkeella; käytä hakua, kysymyksen laitoin sanastoon 2-3 kk sitten, ei ole yhtään vastausta, täällä sen sai 2 päivässä. jos tässä on tarkoitus keskustella mallin edistymisestä, niin saa kai sitä myös neuvoa kysyä.
Laitampa tänne muutaman kuvan omasta projektista. Nardi FN.305 koulutuskone mittakaavassa 1:72. Pieni se on. Verokkina 1:144 MiG-29 joka on suurinpiirtein samankokoinen. Olen säätänyt vähän Nardin ohjaamoa vaihtelevalla menestyksellä. Vihreä on kuvissa aika kirkkaan näköinen ja ehkäpä olisi kaivannut mukaan litkutusta. Toisaalta ei mittakaavassa 1:72 kuomun alta juuri mitään näe. Vaikka tässä Azurin mallissa onkin vacu-kuomu.hyvältä näyttää, nuo kirkkaan harmaat kohdat pistää vain silmään (voi johtua siitä että on kauempaa otettu kuva.)
Veeli kirjoitti:
hyvältä näyttää, nuo kirkkaan harmaat kohdat pistää vain silmään (voi johtua siitä että on kauempaa otettu kuva.)
Kirkkaan harmaus johtuu puhtaasta muovista. Malli ei ole vielä edes pohjamaalattu. Tosin täytyy tunnustaa että aika ylivaloitettu kuva…
tarkotan siis tuota sisällä, vöitä yms. en runkoa.


Nonni, Special Hobbyn Iso italialainen pommari, Piaggio P.108 on nyt siinä vaiheessa, että sisuskamat ovat rakennettuna ja maalattuna rungon sisällä (siis eipä sinne sisälle tullut muuta näkyvää kuin ohjaamo ja kk-ampuja/pommittajan työtilat koneen nokkaan), rungonpuoliskot ja siivet liimattuina paikoilleen.
Tiedoksi, että JOKAISTA osaa pitää hioa, hinkata, veistellä ja koesovittaa monet kerrat ennenkuin niitä rupeaa paikoilleen liimaamaan. Sarjan rakennusohjeet ovat myös erittäin tulkinnanvaraiset, joten senkin takia se koesovittaminen pitää AINA tehdä ennen liimaamista. Kittiä tähän kului aikamoiset määrät esim. rungon puoliskojen väliin jäi kauheat rakoset - samoin myös noiden isojen sipien kiinnttämisen jälkeen huomasi, että rungon ja siipien liitoskohdassa on isoja rakoja.
Kittinä käytin Italerin vaalean harmaata muovikittiä - tässä kuvassa kitillä peitetyt saumat on jo hiottu, joten ne eivät ehkä kovin paljon erotu.
Seuraavaksi teen sitten pohjamaalauksen - koko mallin yläpuoli maalataan Humbrolin mattamaalilla nro 63 (Desert Sand) ja alapuoli sitten Humbrolin vaalean harmaalla nro 64.

Siinä voi käsi krampata parikin kertaa, kun sitten aikanaan rupean vihreällä ja ruskealla tekemään pieniä naamiotäpliä tähän valtavan kokoiseen pommikoneeseen.

Tämä italialainen pommari oli edistyksellinen senkin takia, että siinä oli kauko-ohjatut konekivääritornit, jotka oli sijoitettu ulompien siipimoottoreiden yhteyteen (kuvassa ne ovat nuo kellertävät resiinipallukat).
Olisi myös kiinnostavaa nähdä jonkinlaiset kuvat siitä, että miten ihmeessä tuollaisen kauko-ohjatun kk-tornin tekniset järjestelmät oli saatu sovitettua noinkin ahtaaseen tilaan moottorin yhteyteen?
Viimeksi muokattu 11.3.2011 17:07
Raimo Leino kirjoitti:
Olisi myös kiinnostavaa nähdä jonkinlaiset kuvat siitä, että miten ihmeessä tuollaisen kauko-ohjatun kk-tornin tekniset järjestelmät oli saatu sovitettua noinkin ahtaaseen tilaan moottorin yhteyteen?
Itseasiassa tykithän ovat moottorin takana aivan samoin kuin laskutelineetkin. Näkyvän osan alapuolella on hieman tynnyrinpuolikasta suuremmat pömpelit, joista lähtee piuhat / letkut. Jos saat jostain käsiisi Ali d'Italia #15 Piaggio p.108 -kirjasen, niin siinä on kuvattuna noita järjestelmiä ja kerrottu muutenkin aika paljon kaikenlaista konetyyppiin liittyen

Tuo kirja saattaapi löytyä jostain netin syövereistä.
Viimeksi muokattu 11.3.2011 23:02
Jani Miettinen kirjoitti:
Itseasiassa tykithän ovat moottorin takana aivan samoin kuin laskutelineetkin. Näkyvän osan alapuolella on hieman tynnyrinpuolikasta suuremmat pömpelit, joista lähtee piuhat / letkut.
Hyvä huomio - tuon kuvan ottamishetkellä en ollut moottoreita vielä kiinnittänyt paikoilleen.

Ketuttaa kyllä, että tästä Piaggio P.108-pommarista löytyy netistä todella huonosti kuvia - siis hyviä kuvia.