Pienoismallit.net

Kuinka mallintaa rikkoutunut, turvalasia oleva auton ikkuna?

Mikä auto on kyseessä? Meinaan toi ´70 malli on hiukan siinä ja siinä, et onko auton takaikkuna turvalasi vai laminoitu.
Omassa ´63:ssa on kaikki lasit laminoituja. Ja kannattaa tässä kohtaa mainita, kun kerran asiasta puhutaan, niin Fordeissa oli laminoidut ikkunat jo 30-luvun alusta… Eli kandee muistaa, jos niitä autoja "rikkoo". ;)
Jope L kirjoitti:
Elökuvat referenssi lähteinä. No joo, toisinaan nämä amerikkalaiset autot elokuvissa kyllä räjähtävät taivaalle tuhannen päreinä kun törmää postilaatikkoon.
Niin ja renkaat kovasti kiljuvat jokaisessa soratien mutkassa :-)
Ehkä parhaimpana esimerkkinä originaali Ritari Ässä! =D
1970 Monte Carlo on kyseessä. kokeilin sokerilla ja mattalakalla, huominen paljastaa totuuden kun lakka on kuivunut…
No niin. Lakka kuivui ja tulokset vaikuttavat ihan hyviltä. Rikkiammutut sivuikkunat ja takalasin toteutin niin että ripottelin sokeria haluamiini paikkoihin ja sumutin lukuisia huntu / sumukerroksia Tamiyan spray- mattalakkaa päälle.
Huolimatta sumumaisista kerroksista lakkaa tuli joihinkin kohtiin aika paljon. Hetken näyttikin siltä että sokerikiteet katoavat lakan sekaan.
Onneksi lakka kutistuu kuivuessaan aika lailla joten tuloksena oli täysin mattapintainen automalli oikean oloisine lasinsiruineen.
Liiallinen mattaefekti katosi mukavasti paperinenäliinalla kiillottamalla.

Tuulilasi hoitui muovista " lasiosaa " naarmuttamalla, poraamalla ja jyrsimällä. Voi olla että tuulilasin olisi voinut toteuttaa aidomminkin mutta saa olla näin tässä mallissa.

Kyseessä on tulevan FCMA Openin teemaluokkaan tarkoitettu malli, linkitän siis mallin kuvia foorumeille vasta näyttelyn jälkeen.

Kiitoksia kaikille kuitenkin neuvoista, niistä oli apua!
Jukka Leppänen kirjoitti:
riippuu tietysti millä turvalasia pommitetaan mutta en usko siruja hirveesti sisälle tulevan esimerkkinä: www.youtube.com/watch?v=z3g8sa4ciM4&feature=related
Tuo video ei muuten kerro mitään tavallisen sivuikkunan rikkoutumisherkkyydestä, kyseessä kun on turvalasin testaus…
Erään kaupunkilegendan mukaan aikoinaan lokinsiipi mersun omistajat lisäsivät hanskalokeroon pienen vasaran kun joku silloinen julkkis onnistui kaatamaan autonsa katolleen eikä päässyt ulos.
Muistetaanpa sitten lisätä pieni vasara hansikaslokeroon jos rakennetaan lokinsiipimersun malli joskus :-)
Olin sillon lauantaina siellä FCMA:ssa,ja toi sun autos näytti tosi hienolta.