Pienoismallit.net

Humbrol-maalit

^

Vastauksia edellä olevassa viestissä esitettyihin kysymyksiin:

1. Matasta maalipinnasta saa kiiltävän kun laittaa sen päälle kiiltävän lakan.
2. Sama vastaus kuin 1. kohdassa - paitsi mattapinnasta saa puolikiiltävän kun laittaa sen päälle satiinilakan.
3. Humbrolin emalilakkoja ohennetaan samalla aineella kuin Humbrolin emalimaaleja - siis esim. Humbrolin tai vaikkapa Revellin ohenteilla - nuo ainakin toimivat ilman ikäviä yllätyksiä. Haju tietenkin on melko kauhea, mutta toisaalta kyllähän tähän maailmaan hajuja mahtuu - kunhan muistaa huolehtia tuuletuksesta.
Kiitti, kyselen näitä hölmöjä jotta olis perusasiat heti alussa jo ensimmäisen mallin sotkemiseen.
Kokeilemallahan seuraavat asiat selviäisi mutta eipä tuo kysyminen mitään maksa.

1. Näyttääkö mattamaali kiiltävän lakan alla rakeisemmalta/rumemmalta kuin kiiltomaali?
2. Ohennetaanko lakka n. yhtä ohueksi kuin maalikin?

Pinossansa päällekkäin odottelee Tamiyan Alpine, Honda RA 272 ja Lotus 25 (Karmann-Ghia tilauksessa).
Kunhan sais lekon pois alta…
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kumma kun ei BRM V16 ketään valmistajaa kutita.
jmlattu kirjoitti:
Näyttääkö mattamaali kiiltävän lakan alla rakeisemmalta/rumemmalta kuin kiiltomaali?
En ole mitään eroa huomannut matan, semimatan tai kiiltävän välillä.
Lakkahan tasoittaa mattamaalin epätasaisuudet, tehden siitä tasaisen ja kiiltävän.
Kiiltävän maalin päällä se vain kerrostuu valmiin tasaisen pinnan päälle = kiilto.
jmlattu kirjoitti:
1. Näyttääkö mattamaali kiiltävän lakan alla rakeisemmalta/rumemmalta kuin kiiltomaali?
2. Ohennetaanko lakka n. yhtä ohueksi kuin maalikin?
Vastauksia …

1. Maalaat siis siveltimellä - niinkuin muuten minäkin. Itse asiassa olen huomannut, että moni Humbrolin emaliväri on mattana jostakin omituisesta syystä helpompaa levittää siveltimellä kuin vastaava kirkas väri - ja lopputulos on tasaisempi. Kun päälle sitten vetää kirkkaan lakan, niin näyttää oikein hienolta ja tasaiselta - olettaen tietysti, että se mattasävyinen maali on huolellisesti siveltimellä levitetty sinne lakan alle. Esim. just nyt on työn alla on 1/20 skaalan Ferrarin Formula 1-kilpuri, jonka korin maalasin siveltimellä käyttäen Humbrolin mattapunaista. Tuohon kun päälle veti sitten kirkkaan lakan, niin lopputulos näyttää oikein tasaiselta ja kiiltävältä "Ferrarin punaiselta".

2. Kyllä - näin olen ainakin itse tehnyt - varsinkin Humbrolin mattalakka on aikamoista puuroa vielä huolellisen sekoittamisenkin jälkeen.
Selkis, vasta eilen hain lakat enkä ole ehtiny tarkastaa sisältöä.
Näinhän se on noiden Zeron "oikeiden" automaalienkin kanssa, värikerros on liki matta, jossain matan ja satiinin välillä, ja lopullinen kiilto tehdään vasta lakalla. Ja siirtokuvat vasta ensimmäisen lakkauskerroksen päälle.
jmlattu kirjoitti:
Selkis, vasta eilen hain lakat enkä ole ehtiny tarkastaa sisältöä.
Jos avaat Humbrolin mattalakkapurkin, niin älä sitten menetä hermojasi - nimittäin purkin pohjalla on erittäin suurella todennäköisyydellä iso ja kova klimppi - ja se pitäisi saada täydellisesti liuotettua sekoittamalla purkin sisältämään "kirkkaaseen" nesteeseen. Jotkut laittavat purkkiin sisälle esim. pari pientä teräksistä mutteria - sulkevat sitten purkin ja ryhtyvät kauheaan ravistelusessioon - itse olen sekoittanut ihan perinteisesti puutikkujen avulla - käytän siis pitkiä cocktailtikkuja sekoittamiseen. Tämä vaatii pitkää pinnaa ja pitää olla varovainen, ettei purkki lipsahda sormista sekoittamisen aikana - nimittäin emalimömmön siivoaminen matolta, housuilta, silmälaseista, hiuksista, kissan selästä ym. on aika kauhea duuni ;-)
Raimo Leino kirjoitti:
pitää olla varovainen, ettei purkki lipsahda sormista sekoittamisen aikana - nimittäin emalimömmön siivoaminen matolta, housuilta, silmälaseista, hiuksista, kissan selästä ym. on aika kauhea duuni ;-)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Himas maalasin aikoinaan ikkunalaudat. Kissat oli vielä tuoretapaus meidän kodissa, niin ei oikeen osannut varoa. No maalauksesta oli kulunut jo tovi, n.15-30min, kun huomasin lattialla valkoisia kissan tassujen jälkiä. Mahtavaa yrittää pestä kissantassuja, no onneks oli vesiliukoistamaalia ja vaan toinen killi oli vieraillut ikkunanlaudalla, sekin helpotti ettei ollut ihan täysikasvuinen, tai tie sit täyskasvuisena nuo oli jo niin luottavaisia et …
Mattavarnissa pysyi suht siististi purkissansa, tiiviistä pohjasakasta huolimatta.
Tuli testattua pitkästä aikaa Humbrolin maalia. Olipahan kiva maalata tuo Sabre, jos ei kärystä piittaa. Näitä pitää saada lisää! Olisin eilen tuolta Lappeenrannan Lelusentteristä niitä ostanut, mutta siellä ei ollut täyttä "sarjaa" maaleja, vaan loppuivat numeroinnissa sadan jälkeen :(