Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Itärintama 1941-1945Innostuin Armoraman kampanjoista (group buildestä), joten ajattelin ehdottaa vastaavaa tänne meillekin. Suomi what if ryhmärakentelu tuntui saavan oikein hyvän vastaanoton, joten laitetaan kesän ajaksi uusi kampanja käyntiin nimellä "Itärintama 1941-1945".

Ideana on rakentaa yhdessä muiden PM.netin mallareiden kanssa pienoismalli, joka on nähnyt toimintaa toisen maailmansodan itärintamalla, siis suomalainen, saksalainen tai neuvostoliittolainen malli. Myös muut valtiot ovat sallittuja, kunhan toiminta on tapahtunut "ostfrontilla". Kaikki skaalat ja aihepiirit, kuten lentokoneet, figuurit, maakalusto, dioraamat, laivat jne ovat sallittuja, ainoa kriteeri on, että mallin rakentaminen on aloitettu tämän viestin kirjoittamisen jälkeen eli on siis tätä group buildiä varten tehty ja mallin esikuva tosiaan sijoittuu idän taisteluihin. Pienen poikkeuksen suomme hieman aloitettujen mallien suhteen, tärkeintä on se että saadaan uusia tuotoksia mahdollisimman paljon aikaiseksi. (Mallien valmistumisen takarajaa pohditaan vielä…)

Tämän ryhmärakentelun ideana on maksimoida hauskanpito ja rakennella jotain aivan rakentamisen ilosta. Viestiketju ja ryhmärakentelun alla olevat rakennusblogit toimivat paikkana, jossa voidaan yhdessä seurata jokaisen mallarin mallin etenemistä ja keskustella rakenteluun osallistuvista malleista ja niiden esikuvista. Jokainen ryhmärakenteluun osallistuva saa mahdollisuuden perustaa rakennusblogin Ryhmärakentelu - Itärintama 1941-1945 sivun alaisuuteen (mikäli keskiarvosi ei riitä tähän ota ilmouttautumisen jälkeen yhteyttä Tomi Mynttiseen).

Tarkoitus on julkaista kuvat rakennusblogissa rakennuskertomuksien kera ja sitten blogin ja tämän ketjun alla jutella rakennusvaiheista, edistymisestä ja aivan kaikesta mitä mieleen juolahtaa projektin tiimoilta. Mitä enemmän juttua sen parempi ja tärkeinpänä turha ryppyotsaisuus pois ;)

Groub buildit ovat ainakin mielestäni kaikkein hauskin tapa rakennella malleja kun näkee mitä muutkin väsäilevät ja muutenkin voi ottaa rennosti, joten ei muutakuin projektia alkuun!
Viimeksi muokattu 6.5.2010 02:55 +
  • Vaihdettu otsikko suomalaisemmaksi ja kirjoitettu teksti osittain uusiksi. MRB
Itse tykästyin tuohon ajatukseen, että rakentelun vaiheita voisi päivittää tulevaan ketjuun. Tämä loisi varmasti leppoisaa keskustelua, parannusehdotuksia, ideoiden varastelua (heh ;) jne. Huomattavasti parempi noin kuin se, että jokainen halukas perustaa rakennusblogin, osa ei ja deadline päivänä pamahtaa puskista malleja pirusti.

Aihe kuulostaa hyvältä, antaa paljon mahdollisuuksia eikä rajaa kalustoa juurikaan.

I´m in!
MRB kirjoitti:
Easter Front 1941-1945 eli siis hyytävä intarintama vuosina 1941-1945.
Ainakaan kaluston puolesta ei tule ongelmia…
MRB kirjoitti:
..Takarajaksi voisi laittaa toisen maailmansodan alkamispäivän 1.9.
Ja vuosi oli 2011? Sopisi nimittäin paremmin vuosiluvun puolesta. Kiire tulee kuitenkin…
MRB kirjoitti:
…Tämä viestiketju toimisi paikkana, jossa voidaan yhdessä seurata jokaisen mallarin mallin etenemistä ja keskustella rakenteluun osallistuvista malleista ja niiden esikuvista (vähän niinkuin yksi iso rakennusblogi). Mahdollisimman paljon siis raportointia missä vaiheessa malli on kuvien kera (kuvia voi tallentaa esim kuvapankkiin) ja hyvää juttua kaikeasta mahdollisesta. Turha ryppyotsaisuus pois ;) Valmiin mallin voisi sitten julkaista galleriassa ja merkitä alaotsikkoon "Group build - Eastern Front 1941-1945" ja julkaista linkin täällä.
Heti alkuunsa täytyy torpedoida tämä idea. Syy yksinkertaisesti se, että tämä ketju paisuu aivan tolkuttoman kokoiseksi ja yksittäisten mallien seuraaminen tulee äärimmäisen vaikeaksi. Ei ollenkaan hyvä idea. Parempi olisi erillinen keskustelualue (kuten mm. Migin foorumilla ja muillakin foorumeilla) mihin yksittäiset mallarit pistävät kuvia ja tekstiä etenemisestään. Ainakin muualla tuo toimii hyvin…
MRB kirjoitti:
nähnyt toimintaa itärintamalla, siis suomalainen, saksalainen tai neuvostoliittolainen
Kannattaako rajata muut maat pois? Niiden kalusto kiinnostaisi ainakin minua enemmän, pari soveltuvaa projektia on jo ollutkin pohdinnassa.

Idea sinänsä on kannatettava.
Kuulostaa hyvältä ja ilmoittaudun heti itsekin mukaan 1/72 Tiger I:llä. :)

Olen kuitenkin Jaakon kanssa samoilla linjoilla siitä, että useita, jopa useita kymmeniä malleja per keskustelu ja niiden rakentamisen etenemisen seuraaminen menee kyllä hieman sekavaksi eikä yksittäisen mallin eteneminen tallennu minnekään siinä muodossa, että siihen voisi myöhemminkin kätevästi palata.

Koska tuo edellinen ryhmärakentelu meni niin hyvin, niin ehdotan, että tekisin Galleriaan mallin lisäyksen yhteyteen mahdollisuuden valita mihin ryhmärakenteluun kyseinen malli kuuluu ja annan kaikille blogin ylläpitämiseen halukkaille rakenteluun osallistuville mallareille oikeuden rakennusblogin perustamisen jos sitä ei ennestään vielä ole. Ja toki rakennusblogeihin liitettyjä kuvia voi halutessaan liittää myös tähän keskusteluun tai jos ei halua blogia ylläpitää, niin niin voihan kuvia tosiaan lisätä kuvapankin kauttakin, mutta mielestäni olisi hyvä että se ei olisi pääasiallinen tapa.

Galleriaan tulisi sitten oma osio, jossa voi seurata millaisia projekteja kunkin ryhmärakentelun tiimoilta on syntynyt.

Miltäs tällainen järjestely kuulostaisi?

En tiedä millainen käytäntö on muilla sivustoilla, mutta olisiko siinä järkeä, jos täällä Pm.netissä olisi vain yksi ryhmärakentelu kerrallaan? Ajattelin tällä lähinnä sitä, että se rohkaisisi mallareita tekemään syrjähyppyjä omalta mukavuusalueeltaan. Sehän on kuitenkin aina piristävää ja otsaryppyjä tasoittavaa. :)
Mukana ollaan 1/35 Pantteri D:lla. Tuo Tomin ehdottama esitystapa kuulostaa hyvältä.
Viimeksi muokattu 5.5.2010 18:51
Tarkoittaako "Eastern Front", tässä tapauksessa rintamaa Mustalta mereltä Jäämerelle, vai Leningradiin?
Jäämerelle tietty. Itärintama ei loppunut Leningradiin. Itse mietin viel osallistumista.
Kuulostaa asialliselta. Tuo aihe "itärintama" on hyvä pitää avoinna, jolloin projektin rikkaus on juuri siinä mitä erilaisimpia aiheita ihmiset onnistuvat kaivamaan esiin. Vuodessa toimii ehkä 2-3 group-rypistystä, 4-5 kuukautta per malli. Dioraman kanssa voi kyllä tehdä puolikin vuotta tiukkaa… Groupien deadlinet voi kans ajoittaa mallikilpailujen mukaan (Nordic/Expo/IPMS kisat), jolloin pari kärpästä osuu saman lyönnin alle.

??
Itärintama lienee olleen suurimmillaan Petsamosta Mustallemerelle/kaukasukselle. Samalla Itämerellä, jäämerellä ja mustallamerellä toimineet alukset kuulunevat aiheen piiriin (tietenkin itärintamalla taistelleita valtioita vastaan). 1941 kesästä se rintamaosuus mikä Barbarossan alkaessa oli (+suomen rintama jatkosodan alettua). Periaatteessa itärintama lopulta 1945 on kaikki rintamalinja Berliiniin asti…
Viimeksi muokattu 5.5.2010 12:32
No ilmoittaudun mukaan Hobby Bossin 1/35 Land-Wasser-Schlepperillä - tässäpä riittääkin sitten kesämökille rakennettavaa koko kesäksi. Täytyy vaan vielä yrittää löytää tähän härveliin sopivat saksalaiset figuurit.