Pienoismallit.net

Konetyypeille ominainen likaantuminen etc

Laitetaas vielä kuva mistä on kyse niin ei tartte vääntää rautalangasta:)

media.photobucket.com/image/ceramic%20afterburner/chuck540z3/CF-18B/Burner6.jpg
Se on keraamista materiaali.En kyllä ole tiedä mutta, uskon melko varmasti että, tuon sen matskun oma alkuperäinen värisävy.Eikös tällä sivustolla ole mukana muuten yksi oikea lentokone inssikin.Ehkä hän osaisi valaista asiaa.
Tällä sivustolla on useitakin oikeita lentokoneinssejä. Tämä ei tiedä varmaksi, onko kermanvärinen väri pinnoitteen "alkuperäinen" väri vai ei. Epäilee kyllä vahvasti näin olevan. Eiköhän materiaali polteta kiinni metalliin lämpötilassa, joka on vähintään yhtä kuuma kuin mitä käytössä esiintyy.

Mallarille sillä ei luulisi olevan mitään väliä. Lentopalveluksessa olevassa hävittäjäkoneessa ei ole ikinä kiinni moottoria, jolle ei olisi penkissä tehty koekäyttöä, joten mallissa suutinten sisäpuoli on aina tuon värinen. Jos väri edelleen käytössä jotenkin merkittävästi muuttuisi, olisi kuvissa eri värisiä suuttimia samassa koneessa, sillä moottoreita ei mitenkään välttämättä vaihdella samaan tahtiin.

Mikko

(,ja nyt joku tietysti heti kaivaa jostain valokuvan, jossa suihkusuuttimessa on joku segmentti vaihdettu ja eri värinen kuin muut…)
Nyt huomaa, että osa moottoritekniikan tunneista tuli tehtyä muuta kuin seurattua opetusta. Tai sitten niistä on vain kulunut liikaa aikaa. Keraamisia materiaaleja käytetään.

Metalliosat ovat useasti titaania, joskus myös koko rakenne (pinnoiltaan) sitä. Ja ainakin ulkopinnan levyjä kuulemma vaihdetaan välillä uusiin.

Tuleehan tuolle hintaa, jos on kaksikin moottoria ja titaanisia osia vaihtuu jatkuvasti
Viimeksi muokattu 22.9.2011 21:43 +
TBC eli Thermal Barrier Coating ja sen päällimmäisin kerros on Yttriumvakautettua Zirkoniumia.

www.me.jhu.edu/microscale.html
www.ichmt.org/turbine-09/images/abstracts/30.pdf

en.wikipedia.org/wiki/Yttria-stabilized_zirconia

Noihin keraamisiin pintoihin tulee välillä halkeamia ja niitä pitää tarkkailla. Yli puolenvälin ei saanut mennä pystysuunnassa, jos oikein muistan.
Viimeksi muokattu 22.9.2011 22:51
Suihkusuutinten sisäpinta todellakin on väriltään vaalea, mutta tummuu kyllä käytössä. Tämä taas ymmärtääkseni ei johdu suinkaan palamisesta vaan nokeentumisesta.
En sitten tiedä, mutta kyllä vaan kuvissa jo käytössä olleidenkin koneiden (ainakin F-15, F-16) röörit näyttävät kellertäviltä. Ehkä nokeentuvatkin, mutta toki huolto pelaa ja paikkoja putsaillaan. Lienee kuitenkin paikallaan maalailla suihkuputkia tosiaan kellertäviksi. Ei se ainakaan väärin voi olla, jos kuvia katselee.
PhantomII kirjoitti:
En sitten tiedä, mutta kyllä vaan kuvissa jo käytössä olleidenkin koneiden (ainakin F-15, F-16) röörit näyttävät kellertäviltä. Ehkä nokeentuvatkin, mutta toki huolto pelaa ja paikkoja putsaillaan. Lienee kuitenkin paikallaan maalailla suihkuputkia tosiaan kellertäviksi. Ei se ainakaan väärin voi olla, jos kuvia katselee.
No, eipä noita juurikaan putsailla juuri tuosta pinnoitteesta johtuen. Nykyiset polttoaineet ja länsimainen moottori tekniikka vähentävät huomattavasti savutusta verrattuna esim. entisen neuvostoliiton alueella valmistettaviin koneisiin.

Ja tuo pinnoite jota esim. GE:n moottoreissa käytetään, on uutena tuollaista hivenen keltaiseen taitettua kermanväristä.