Pienoismallit.net

Konetyypeille ominainen likaantuminen etc

Terve.

Parhaat(?) ideat tulevat vessassa,eikö totta?!
Mieleeni pälkähti ajatus avata ketju, johon jokainen voisi listata havaitsemiaan, jollekin konetyypille ominaisia likaantumisia/muita käytön jälkiä. En siis tarkoita normaalia, kaikissa koneissa esiintyvää maalin kulumista kävelyalueilta, enkä Japanilaisten tai Italialaisten koneiden maalin irtoamista isoina lastuina, vaan havaintojanne valokuvista, joita ei välttämättä muuten tulisi huomanneeksi.
Uskon, että ketju toimii hyvänä apuna kaikille malliensa säistämisessä ja lisää himpun verran uskottavuutta valmiisiin malleihin :)

Avaan pelin omalta osaltani mainitsemalla BW:n mahapuolen ja erityisesti renkaiden voimakkaan tummumisen. Pakoputket syytävät pakokaasut koneen mahapuolelle suoraan renkaiden kohdalta, jolloin alapinnan värinen vanne tummuu osittain tai lähes kokonaan. Hauskan efektistä tekee se, että harvoin rengas on samassa asennossa kuilussaan, joten vinkeitä kuvioita on kuvissa näkynyt.

Mersuissa on myös erittäin ominaista voimakas nokeentuminen siiven kainalopellistä ja alapinnalta jopa pitkälle takarunkoon asti. Tämä johtunee saksalaisesta sota-ajan löpöstä, joka ei tainnut olla kaikkein parasta laatua.

Se, mistä ajatus koko ketjuun lähti, oli seuraava:
Suoritin työpäivän jälkeistä ns. täysistuntoa ja selasin samalla Ilmavoimat 1943 -opusta. Silmiini pisti mielenkiintoinen piirre G-2 Mersuissa - edestä laskettuna toinen (2.) ja usein myös kolmas (3.) pakoputken aukko ovat selkeästi tummemmat/nokisemmat, kuin muut. Pölähtäisikö käynnistämisen yhteydessä enemmän skeidaa etupään pytyistä, kuin muista, tiedä häntä…

Osallistukaa ihmeessä.
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Lainaus:
Morjens ! Mersussa oli ainakin yksi ominaisuus elikäs öljyn vuotaminen alapelleille moottorista. Kuvia kun katsoo niin aikas monessa Mersussa on öljyyntyneet alapellit.
Juu, eräs tuttu oli ollut lentokonemekaanikko sotien jälkeen ja muisteli kuinka Bf-109-koneissa oli aina kamala sotku alapuolella, ja niitä joskus joutui putsailemaan. Kaveri sanoi että sotaväsyneet koneet varmaan vuoti silloin ehkä enemmän kuin sodan aikana.

Shvetsov M-63 moottoria kun katsoo käynnissä, niin siitä vuotaa kampikammion stefa potkurin akselista ihan norona ja öljyä lentää reippaasti takasektoriin. Kuulemma siitä ei kannata huolestua jos se vuotaa öljyä, vaan pikemminkin sitten siitä jos se ei yhtäkkiä vuodakkaan:)
Ketjun idea vaikuttaa erinomaiselta. Varsinkin jos tosiaan pysytään tuollaisissa tietylle laitteelle ominaisessa sen tekniikasta, aerodynamiikasta, käyttöolosuhteista tai -tavoista johtuvissa seikoissa.

Itse olen Mosquiton kuvia katsellessani huomannut korkeusvakaajien kärkien sottaisuuden. Nehän ovat suoraan potkurivirrassa ja saanevat osansa pakokaasuista ja öljyroiskeista:

Mixa Aho kirjoitti:
Avaan pelin omalta osaltani mainitsemalla BW:n mahapuolen ja erityisesti renkaiden voimakkaan tummumisen. Pakoputket syytävät pakokaasut koneen mahapuolelle suoraan renkaiden kohdalta, jolloin alapinnan värinen vanne tummuu osittain tai lähes kokonaan. Hauskan efektistä tekee se, että harvoin rengas on samassa asennossa kuilussaan, joten vinkeitä kuvioita on kuvissa näkynyt.
BW:ssä on öljynjäähdytin laskutelinekuilussa, joka edesauttaa tuota pyörien ja pohjan sotkeentumista.
Keskustelu lähti juuri niin käyntiin, kuin toivoinkin. Taven, Hilskan ja Oskarin havainnot ovat juurikin sellaisia, joita tarkoitin =)
Antti Lappalainen kirjoitti:
BW:ssä on öljynjäähdytin laskutelinekuilussa, joka edesauttaa tuota pyörien ja pohjan sotkeentumista.
Hyvä huomio. Olin tietoinen jäähdyttimen sijainnista, mutta eipä tullut mieleeni, että se vaikuttaisi ainakaan renkaisiin.
Olisiko hyvä idea jos Mixa vaikka muokkaisit tuohon aloitusviestiin sitä mukaan niitä ominaisuuksia kun niitä tulee?
Erinomainen keskustelu, mutta en vielä löytänyt itseni kannalta tällä hetkellä mielenkiintoista tietoa; mahtaako Ju 88 -koneille ja erityisesti C-6 alatyypille olla tiedossa jonkinlaista "tyyppikulumista". Voisiko esim. tuo Mossien mainittu korkeusvakaajien kärkien sottaisuus pitää paikkansa myös 88:n kohdalla?
Moderneissa hävittäjäkoneissa (useimmissa) suihkusuutimet on päällystetty sisäpinnoltaan tulenkestävällä keraamisella vaalen/valkoisen harmaalla materialilla.Vaikka kone jyristelisi jälkipolttimet täysillä eivät nuo ulkopuoliset pinnat "pala"samaan tapaan kuin ennen muinoin.Toki ne käyvät kuumina mutta säilyvät kuitenkin kauan "tuoreen" näköisinä.

Tätä seikkaa ei moni tunnu huomioivan joten saatettakoon se näin yleiseen tietoon.
Viimeksi muokattu 23.9.2011 17:55 +
  • Siirsin tämän omana keskustelunaan aloitetun viestin osaksi tätä jo olemassa olevaa samaa aihetta käsittelevää keskustelua. Tomi Filppu
Eiköhän asia kuitenkin ole niin että materiaali saa tuon valkoisen värin nimenomaan palamisen seurauksena. Jonkinlainen keraaminen materiaali taitaa olla.