Pienoismallit.net

Baby powder -kitti?

Terve, onko kukaan tällä foorumilla tutustunut tuohon tee se itse kittiin?

Ymmärsin, että talkkia ja "grazy glue" ??? cyanoakrylaattia miksaamalla saa hyvää kittiä.

Tuossa videossa kaveri tekee jotakin saman tapaista:

www.youtube.com/watch?v=aFufr-UGjuQ&feature=related

kohdassa noin 3:40
Kitistä en tiedä, mutta kannattaa muuten katsoa noita muitakin "related" vidoita, esim. tuo sherman diorama on aika käsittämätön. Muutenkin nuo japanilaisten mallailu pätkät on aika hiljaiseksi vetäviä ajoittain.

Pahoittelut "off-topiciksi" vetämisestä. Ja kiitos, en vähään aikaan ole muistanut noita katsoakaan, inspiroivaa matskua.
Varmaan ihan toimiva kitti. Vastaavaahan on tehty ruokasoodasta ja nestemäisestä syanoakrylaattiliimasta. Talkki toimii luultavasti yhtä hyvin kuin soodakin. Talkkiahan käytetään myös tekemään kirkkaasta lakasta mattaa.
Joskus on tullut kokeiltua tätäkin. Eli sekoitan vauvatalkkia pikaliiman kanssa. Syntyvän "kitin" ominaisuudet tuntuvat vaihtelevan käytetyn pikaliiman mukaan. Parhaimmat tulokset sain aikanaan jostain pulttirekasta ostetulla halpisliimalla.

Syntyvä "kitti" on hyvää isompien kolojen ja reikien täytössä, olen esim. tukkinut mömmöllä yksittäisiä ikkunoita yms. Tavara kovettuu kivenkovaksi ajan kanssa, hiomiset kannattaa tehdä melko pian käytön jälkeen.