Pienoismallit.net

Brotellin Sturmi

No niin, alkaneen Kuhlmey- projektini taukonäpräilyksi ajattelin ryhtyä tuohon ps.531-10 sturmin tutkintaan. Ensimmäinen tankki olisi kyseessä ja mittakaava 1/35. Mikä olisi paras lähtökohta kyseiselle mallille ja mitä lisäosia suosittelette? Ja jos jollain sattuu nurkissa olemaan tiellä aiheen kalustoa voisin ostaa pois kuleksimasta.
Tuolla kuvia vaunusta entisöitynä: www.andreaslarka.net/ps531010/ps531010.html

Taitaa Dragonin 'Early' (#6320) olla ajanmukaisin Sturmisarja lähtökohdaksi. Nyttemmin julkaistu Schürzen-levyillä varustettu sarja, #6365, on sama sivupanssarilevyjä ja eri siirtokuvia lukuunottamatta. (Jännä sivuhuomio: arvioissa muutaman vuoden väli -> vikinää irtoteloista uudemmassa. Kuka muuten bongannut ekan Cookien arvion missä alkoi valitus?)

Echelonilta löytyy siirtokuva-arkki Sturmeille, siinä tunnukset Ps.351-10:lle. DT-kk:ta löytyy valkometalliosana ainakin Wiking-modelsilta ja Combat Accessories -tuotesarjasta (taitaa olla samat muotit?). JS-modelsilta löytyy hartsista valettua varustelaatikkoa sekä detaljointisarjaa (C-malliset vetokoukut, lokasuojatukia, jne.)
Tankki-Emmaa saa myös Pavla Modelsilta resiinisenä.
Kannattaa huomata, että "Bubi"ssa ei ollut pultattu/hitsattu lisäpanssarointi kuten Dragonin sarjassa, vaan jo oikean paksuinen etupanssarointi. Tämä on kyllä helppo toteuttaa. Ja Andreas jatkaa tästä..;)
Brotellin vaunu pienoismallina on hieno kunnioitus miestä kohtaan. Vaununjohtaja poistui keskuudestamme 6.12 2009.
Mika Haalahti kirjoitti:
Brotellin vaunu pienoismallina on hieno kunnioitus miestä kohtaan. Vaununjohtaja poistui keskuudestamme 6.12 2009.
Juurikin kyseisestä syystä asiaan päätin paneutua.
Itsellänikin olisi tarkoitus tämä samainen vaunu rakentaa. Inspiraatiota sain kun palvelin varusmiehenä PSJK:ssa jonka edessä Bubi on. Nyt vain huomasin että Dragonin sarjassa (StuG III Ausf.G Early 6320) näyttäisi olevan erilainen suujarru, kuin Bubissa. Millähän nimellä tuo Bubin sitten kulkee? Löytyykö sitä aftermarket-osana?
Itsellä juuri Dragonin #6320 työn alla Bubiksi muutellen. Pientä muokkausta saa tehdä työkaluosaston ja muutaman yksityiskohdan kanssa, mutta muuten melko simppelihomma. Dragonin #6320 mallissa on suhteellisen hyvät sisätilat, vaikkakin töitä senkin kanssa saisi tehdä jos täysin oikeanlaisen haluaa. Suujarru on Bubissa sivuilta viistossa. Se on helppo toteuttaa sarjan mukana tulevasta täysin pyöreästä suujarrusta. Siitä en tiedä onko aftermarkettina saatavilla…