Pienoismallit.net

Miten sais auton tuulilasista liimatahran pois?

Miten sais auton tuulilasista pienoismalliliimatahran pois?
ENsin liima pois esim veitsen syrjällä ja sen jälkeen tasoitus erittäin hienolla vesihiomapaperilla. .Lopuksi kiillotus autonvahalla. Tosin on erittäin työläs homma, mutta joe uutta lasia ei voi tehdä kirkkaasta muovista, on miltei ainoa "kotikonstein" suorituskelvollinen konsti.
Vastaisuudessa kannattaa käyttää maitoliimaa lasiosien kiinnittämiseen…
Tahrojen kannattaa antaa kuivua rauhassa ja vasta sitten käydä poistoyrityksiin kun ovat varmasti kuivaneet. Lasiosassa olevaa tuoretta liimatahraa härkkimällä tekee siitä vaan rumemman ja hankalamman poistaa.
Toimiiko sama spreimaalille?
Joni Vornanen kirjoitti:
Toimiiko sama spreimaalille?
Ikkunaan menneelle spraymaalille? Toiminee yhtä hyvin kuin liimallekin. Pienoismalliliima sulattaa ikkunan muovia. Sprayn saa varmaan ihan jollain aineellakin (tärpätillä?) irti.

En ole mikään expertti näissä asioissa kylläkään, mutta sillä liuottimella, jonka pohjainen kyseinen maali on, pitäisi kai irrota.
Kirkasosista maalinpoisto onnistuu ainakin omien kokemusteni perusteella samoilla keinoilla kuin muistakin muoviosista. Fairy Power Spray taitaa olla tämän hetken hittituote. Ei kannattane lähteä hiomaan ennenkuin on kokeillut poistaa maalit hieman hellemmillä keinoilla.

-Niko