Pienoismallit.net

Tällaista Suomi-kalustoa olisin halunnut nähdä - Group build

HUOM. Tämä viesti kannattaa lukea, jotta ymmärrät mistä on kyse. Puutteita löytyy ja niistä saa huomauttaa. Kiitos.

Idea tällä hetkellä:

-Aiheena tarjottu "Tällaista Suomi-kalustoa olisin halunnut nähdä"
-Mittakaava vapaa
-Rakennustapa vapaa
-Mallin historiallisella ajankohdalla ei ole väliä
-Taustatarinat ovat plussaa (valmistuneen mallin kuvauksessa)
-Kaikki aselajit sallittu
-Aikaraja: Ilmoittautuminen Helmikuun loppuun mennessä. Mallit valmiiksi viimeistään 1.4.2010. Valittu yleisen hyväksynnän perusteella, toki voit postata mallisi aiemminkin.

-Valmiit mallit omaan galleriaan, sieltä sitten linkittelen alla olevaan listaan kun ilmestyvät sivustolle. Jos en jostain syystä huomaa lisätä osallistumistasi vai valmista malliasi tähän postaukseen, töki vaikka YV:llä

Jotta päästään alkuun, täytyy ihmisten ilmoittautua. Jokainen voisi pistää ketjuun viestin josta selviää:
-Käyttäjä
-Malli
-Mittakaava

Listaan ilmoittautumisia sitten tähän sitä mukaan kun niitä tulee.
Osallistujat ja valmiit mallit:
-Aleksi Puro - 1:72 Hawker Tempest mk. V
-Mikko Heikkinen- 1:72 Jagdpanther
-Heikki Hyttinen - 1:48 Focke-Wulf190 D-9 "post war"
-Raimo leino - 1:35 AHMA
-LaKe - 1:32 MiG-17BY
-Lurri - 1:48 Sd.Kfz. 250/3 "Laguksen komentovaunu"
-Klaus Pylkkänen - 1:32 F-4F Phantom II Suomen ilmavoimat 1998
-Otto Suntioinen - 1:72 Focke-Wulf Fw190 F-8 FW-80 HLeLv 32, toukokuu 1944.
-Kasimir K. - 1:35 Tiger ausf. K.
-Opa Laitinen - 1:72 Dassalt Rafale M. Lentotukialus Ahti Karjalainen, Itämeren ilmavalvontajoukot 2020.
-Juha Holopainen - 1:350 panssarilaiva Titanica
-Sami Virtanen - 1:48 Albatros D.Va
-Otso Valkeeniemi - 1:72 Heinkel He-111
-Joni Lupunen - 1:72 Dornier Do-335A1 DO-64
-Janne V - 1:48 Messerschmitt Bf110 D-1/R-1
-Christopher Lundberg - 1:72 Suchoj S-37 Berkut
-Olli Malinen - 1:72 Heinkel He 177 A-5 "Ilmavoimien strateginen pommikone -44"
-Makkaravaras- 1:35 SISU
-Raimo Leino - 1:32 Vought Corsair F4U (lentotukialus Mannerheim, vuodelta 1946)
-A. Lappalainen - 1:72 Tupolev Tu-22M Backfire C
- Pauli Pippola - 1:72 Junkers JU-290 Seeadler
- Oskari Balk - 1:72 Supermarine Spitfire MkIa
-Tapio Huhtelin - 1:72 Wietävän Tekele
- Juha K. - 1:72 VL Maataistelukone
- Ossi Hiekkanen - 1:72 Merikotka ja Kotkanpoika
-Mikko Dunderfelt - 1:72 Rockwell B-1B
-Paavo Virolainen - 1:72 B-29
-Matias wall - 1:72 VL Puuska II
- Veikko Timonen - ME-626 "JA-464"
-Kari Partanen - 1:72 Bell/Valmet P-77 ‘Banaanikärpänen
-Tomi Eloranta - 1:35 Jagdpanther
-Jaakko Pihlaja - PsTOhjPsv 95 "lumikko" (Wiesel Tow)
-Opa Laitinen - 1:720 Ilamalaiva Karjala(Carelia) 1
-Veikko Timonen - 1:72 SU-27

Edit. 19.2. : Raimo Leino ehdotti Buildin päätteeksi kilpailua, jossa sitten osallistuneiden kesken äänestettäisiin buildin paras malli. Pistäkää mielipiteitä ja lukekaa alkuperäinen ehdotus sivulta 11.

edit. lisäsin listaan varmistaneet ilmoittautujat, ne jotka postasivat ja miettivät vielä, saavat tehdä sen ihan rauhassa, laittakaa kuitenkin varmistava viesti niin pysyn perillä. tack.
Viimeksi muokattu 9.4.2010 13:25 +
Group buildia olisi mielenkiintoista kokeilla myös täällä kotimassa. Maailmalla nämä ovat aika suosittuja.

Ehdottaisin, että jätetään tuo OOB:kin pois, suoraan laatikosta kun on vähän vaikea tehdä what if-malleja, jos käytetään sarjan dekaaleja ;). Turha rajata aihealuetta tarkkaan johonkin ajankohtaan tms. Tai edes sotilaskoneisiin (tai edes lentokoneisiin?). Aikaakin saisi olla reilusti, että kaikki ehtii mukaan, vaikka vuoden loppuun?
Osanottajia saattaisi tulla huomattavasti enemmän, jos aiheeksi otettaisiin what-if suomikoneiden sijasta oikeasti käytössä olleet suomikoneet mittakaavasta, ajankohdasta tai rakennustavasta riippumatta.
Hyvä pointti tuo siirtokuvia koskeva, tosin OOB:lla tarkoitin lähinnä ilman resiini/PE/vacukuomu osia. Yleensähän nuo buildit kai onkin vähän pidempiaikaisia, toisaalta vain tuntuu siltä, että liian pitkä aika saattaa sitten johtaa siihen ettei vain tule aloitettua tai liityttyä kun ajattelee, että aikaa on vielä vaikka kuinka. Tämänkin tietenkin voisi ratkaista rakennusajan sijaan määritetyllä ilmoittautumisajalla.

Tosin tuossa aiheenrajaus asiassa olen kyllä eri mieltä kanssasi. Ilman aihe/ajankohta/tyyli/tyyppi rajoituksia kyse on lähinnä siitä, että group buildin nimen alla kaikki rakentavat mitä tykkäävät, milloin tykkäävät ja mistä tykkäävät. Toisin sanoen ainoa yhdistävä tekijä olisi se, että kaikki rakentaisivat jotain tämän vuoden puolella, ja eikös se ole aika itsestäänselvää, ottaen huomioon sivuston aiheen? Tosin siitä olen itsekin vielä vähän pihalla, että onko tuo aiheen ajallinen rajaus niin tarpeellinen. Olisi nimittäin aika hienoa nähdä F-14 tai vaikkapa Eurofighter Typhoon sini-valko kokardeilla.
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Osanottajia saattaisi tulla huomattavasti enemmän, jos aiheeksi otettaisiin what-if suomikoneiden sijasta oikeasti käytössä olleet suomikoneet mittakaavasta, ajankohdasta tai rakennustavasta riippumatta.
Hyvä idea tämäkin, ehkä joku voisi tälläistäkin kehitellä. Omaa ideaani en tosin näin lyhyen hyväksyttämis-yrityksen perusteella hylkää. Ihan vain senkin takia, että ehdotin what-if:iä nimenomaan siksi, että kyseessä olis jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Lisäksi hieman arveluttaa, että jos aihe vaihdettaisiin ehdottamasi mukaiseksi, olisi suurin osa rakennetuista koneista joko Bf-109 tai Hurricane variaatioita. Ketään loukkaamatta, niitä on mielestäni galleriassa jo aika lailla. Noh katsotaan.
Duoda duoda, aika harvassa ovat sellaiset what if-mallit, joita ainakaan minä olisin rakentanut ihan vaan ns. OOB ja vieläpä siten, että se "what iffiys" olisi toteutettu vain pelkästään maalauksen ja siirtokuvien avulla - yleensä ainakin minä olen joutunut "käymään usealla laatikolla", miljoonalaatikko mukaanlukien, rakentaessani noita mielikummitushärveleitä. Olen siis rakentanut "epäsuoraan monesta laatikosta" - mitenkäs tällaiseen sitten pitäisi suhtautua?

edit: ai niin, mihinkäs tällaisen "ryhmärakentelun" kuvat sitten tulisivat näkyville?
Eikös tälläistä ryhmärakentelua kerran jo aloittaneetkin toteuttaa ja rakennuskohteena oli Tomcat hävittäjä. En oo vaan huomannut yhdenkään valmistuneen…Vuoden loppuun jos antaa aikaa niin ne unohtuu johonkin.
Koska sivustolla ei ole (eikä varmasti ole tarvekaan) erillistä ryhmä-gallerian luonnin mahdollisuutta, olisi kuvat voitu postata esim. sille pyhitettyyn topicciin niin, että se olisi sisältänyt linkit rakentajien gallerioissa oleviin malleihin. Ainakin näin olin sen ajatellut.

Ehkäpä tuo what if nimi sitten viittaa selvästi laajemmin customoituun malliin. Jos tarkoitusperääni sitten kuvaisi paremmin vaikkapa nimitys "Koneet joiden toivot kuuluneen Suomen Ilmavoimiin", "Kone jonka haluaisit nähdä Suomi-kokardilla varustettuna" tjsp. .

Ehkäpä olisi vain pitänyt olla hiljaa(edit. =D) ja kiinnitellä itsekseen niitä kokardeja vääriin koneisiin, ihan vaikka vain yleisen anarkian nimissä.
Viimeksi muokattu 14.1.2010 14:36
Aleksi Puro kirjoitti:
Ehkäpä olisi vain pitänyt olla hiljaa
No en minä ainakaan ideaasi mitenkään tyrmää, kunhan kyselin asioista. Yksi monista keskeneräisitä projekteistani on esim. 1/35 Panther panssarivaunu suomalaisilla hakaristeillä ja tankissa on osia mukana ainakin viidestä eri pienoismallista - voisin pistää tämän mukaan Group buildiin?

edit: sorry, sitten huomasin, että tähänhän kelpuutetaan vain lentokoneet, joten poistun telaketjut kolisten takavasemmalle tältä erää.
Tässä on keskustelun pohjaksi muutama linkki group buildeihin:

www.britmodeller.com/forums/index.php?showforum=50
www.britmodeller.com/forums/index.php?showforum=106
www.arcforums.com/forums/air/index.php?showforum=35

Ehkä tuohon valmiiden mallien yms. esittelypaikkaan on sivuston ylläpitäjälle mielipide?