Pienoismallit.net

panelirajojen korostaminen

Mallarien keskuudessa muoti-ilmiönä oleva lentokoneiden panelirajojen liioiteltu(*) korostaminen on näköjään levinnyt 1:1-mittakaavaankin:

www.warbirdinformationexchange.org/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=32664&view=next

www.key.aero/view_news.asp?ID=965&thisSection=military

Hyvää Pikkujouluaikaa!

Mikko

(*) kyseessähän on makuasia. Tarkoitus ei ole alkaa aiheesta flame-sotaa. Omaan silmääni saumojen korostaminen usein särähtää, koska silmä ei oikeistakaan koneista niitä kovin selvästi poimi esiin.
LOL

Tuosta kun tekee mallin, niin mitähän mallikilpailun tuomarit tuumaa?

Mikko
Mikko Saarela kirjoitti:
LOL

Tuosta kun tekee mallin, niin mitähän mallikilpailun tuomarit tuumaa?

Mikko
Luultavasti huonoa, jos ei ole esikuvan valokuvaa mukana :)

/marko
Pakko myös myöntää se, että tälläinen on suunnitelmissa- ihan vain sen takia että saadaan se flame aikaan siitä paneelirajojen tummentamisesta :)/marko
Niin, mitäpä sitä maksaa mallista kymmeniä euroja jos pienet detaljit eivät tule esiin, vaikka sitten korostuksella. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Kilpailujen tuomaroinnin ehkäpä pitäisi sitoa tällaiset korostukset/varjostukset osaksi kokonaisuuden arviointia, eli jos on haluttu kuvata hieman likaisempaa konetta niin korostus on OK. Mikä on liiallista, niin sitä pitää kysyä monelta että saa kuvan yleisestä mielipiteestä (jota ei tietenkään pidä seurata, paitsi jos haluaa menestyä kisoissa, heh).

Jotenkin surullista jos korostuksia pidetään "muoti-ilmiönä". Seuraava rakentava keskustelu olisi MITEN tehdä erilaisia/sopivia paneelikorostuksia yms.
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Jotenkin surullista jos korostuksia pidetään "muoti-ilmiönä".
Ylikorostaminen on muoti-ilmiö. Tätä näkee niin paljon, että mitä ilmeisimmin se monien mielestä näyttää hyvältä ja realistiselta. Sinänsä asiasta ei kannata mitään elämää suurempaa ongelmaa kehittää, mutta kyllähän tämä osaltaan muistuttaa siitä että mallailussa makuasioilla on paljonkin väliä eikä pyhä realismi ole kaikki kaikessa.
Melko usein kun malleihin kaivataan tiettyjä piirteitä vaikka niitä eivät vaadi niinkään realismi kuin vakiintuneet käytännöt. Sama pätee vaikkapa vanhentamiseen, jonka usein katsotaan parantavan mallin ulkonäköä vaikkei esikuvanmukaisuus sitä vaatisikaan. Toisaalta automallipuolella normaali ihanne on näyttelykiiltoinen auto.