Pienoismallit.net

Dicco ja kirkasmuoviosat

Tällainen moka tuli sitten tänään tehtyä. Yritin ensin poistaa lentokoneen kirkasmuovikuomusta tahraa isopropanolilla, mutta eipä ollut aine tarpeeksi tujua, ja tahra pysyi kuomussa itsepintaisesti. Päätin sitten kokeilla dicco-tinneriä, mutta tahra senkun paheni. Ihmettelin hetken, että mistä on kyse, ja päätin dipata koko kuomun diccoon, ainakin pitäisi tahrojen liueta. Järkytys oli melkoinen, kun huomasin, että koko kuomu alkoi sulaa.

Nopea toiminta pelasti sen mitä pelastettavissa oli. Kuomu on nyt samean uurteinen, reunoilta puhkisulanut ja ohut ja hauras kuin munankuori. Toistakaan kuomua ei ole, niin pakkohan tuo on malliin laittaa. Puhkikulumat tilkitsin puuliimalla, joka toimi hyvin, mutta jos jollakin on jokin idea, mitä kuomulle voisi vielä tehdä (poislukien roskiin heittäminen ja uuden hankkiminen), niin ideoita otetaan vastaan, ja toimikoon oma hölmöyteni varoituksena jollekin toiselle mallarille.

(ainoa mitä itse keksin, on kuomun "metalliosien" maalaaminen astetta tummemmalla maalilla, joka lisää kontrastia ja toivon mukaan vie huomiota pois kuomun uurteisuudesta ja sameudesta)
Uudelleenkiillotus, mikäli kuomu ei ole liian ohut ja hauras. Jos sinulla ei ole mitään kiillotuslappuja tai muita kiillotustyökaluja, kokeile hangata hammastahnalla ja pumpulipuikoilla/pyyhepaperilla, sen jälkeen Johnsoniin dippaus. Pelkään kyllä että vaatii vielä järeämmät kiillotuskonstit.
Jos vaihtoetone ei ole tarvikekuomun hankinta ja dicco pääsi syövyttämään osaa liian syvälle niin vaihtoehto on koko kuomun maalaus.
Eli maalat raamit normi värillä ja normaalisti läpinäkyvät osat mustalla. Tällä tekniikalla ohjaamohan ei enää pääse ihailemaan mutta koneesta tulee vielä ihan hyvä.
Kuomun sisäpuolelle voi myös tehdä muotin jostain massasta (kipsi, das-massa tms) ja lämpömuovata kirkkaasta muovilevystä uuden kuomun.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kuomun sisäpuolelle voi myös tehdä muotin jostain massasta (kipsi, das-massa tms) ja lämpömuovata kirkkaasta muovilevystä uuden kuomun.
…ja näin saat todennäköisesti alkuperäistä paremman kuomun! Lämpömuovaaminenhan ei ole kovin vaikeaa eikä vaadi ihmeellisiä investointeja.

Itse jättäisin alkuperäisen kuomun lopullisen lämpömuovausmuotin pinnaksi. Se on helpompi killottaa kuin kitti ja noudattaa kuomun "alkuperäistä" muotoa paremmin. Tuo liukeneminen ja kiillotus varmaan kompensoivat käytetyn muovin paksuuden aiheuttaman kuomun ulkomittojen kasvun.

Tyhjömuovaus on helpompi tapa mutta vaatii tyhjömuovauslaatikon nikkaroinnin, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää valmista laitetta.

Ota katastrofi tilaisuutena motivoida opettelemaan uusi tekniikka!

Voithan myös rakentaa dioraaman jossa kuomu on : 1. huurtunut/jäätynyt 2. suojattu pressulla aurinkoa vastaan.

Minkä koneen kuomu muuten on kyseessä, voisihan jollakin olla sellainen joutilaana?
Kyseessä 1:72 skaalan Me-262 kuomu.

Taidan mennä tuolla samealla ja uurteisella kuomulla. Tokihan sen sameuden huomaa, mutta ei nyt aivan toivoton tapaus ole, muistuttaa itseasiassa aikalailla lasiin pakkasaamuna muodostuvaa jäähuurretta.
Tuohonhan voisi jopa löytyä vacu kuomu? Ja meikäläinen suosittelee myös kokeilemaan tuota uuden kuomun tekoa, oikeastaan se on helpompaa miltä kuulostaa.
Löytyisikö jotain linkkiä missä tuo kuomujen itsemuovaus olisi kansantajuisesti selitettynä? Ei tosin taida tähän malliin keretä, mutta kiinnostaisi tällainenkin jippo osata.
Jos kyseessä kerran on 1:72 skaalan 262, niin kaikkein helpoimmalla pääsee kun hankkii Revellin mallin marketista ja nyysii siitä sen kuomun.
Enpä tiedä linkkejä, kaikissa vähänkään perustason yli menevissä mallinrakennuksen tekniikkakirjoissa kyllä juttua löytyy. Lyhyesti:
(kuomun katto = kuomun ylin piste)

1. Tee muotti (esim alkuper. kuomusta) ja KIILLOTA se hyvin. Kiinnitä sen pohjaan(siihen täytekittiin upottamalla) n 100mm pitkä jämäkkä ruuvi kahvaksi kuomun katosta poispäin.

2. Tee ohuehkoon (esim 6mm) vaneriin kuomun muotoa mukaileva reikä joka on 2-3 mm isompi kaikilta reunoiltaan. Pyöristä reunat siistiksi.

3. Kiinnitä käytettävä lämpömuovattava levy esim niiteillä levyyn.

4. Sulata muovia esim kuumailmapistoolilla kunnes muovi pullistuu reiästä ulos suunnilleen reiän leveyden verran (eli on pehmeää muttei puhki).

5. Työnnä muotti reiän (ja siis muovin) läpi niin että muovi painuu muotin alareunaan asti. Tätä voi avittaa puristamalla vielä pehmeän muovin esim grillipihdeillä yhteen (kuin sulkisit muovipussin muotin ympärille).

6. Leikkaa ja viimeistele reunat ja sovita malliin.

Helpointa on aloittaa kuplakuomulla, joka tulee aukiasentoon, koska auki ollessaan sen ei tarvitse istua reunoiltaan runkoon.

Tyhjömuovaus on helpompaa, ei tarvitse tuota reikälevyä eikä vetämistä kun alipaine huolehtii pehmeän muovin painumisesta reunoja vasten. Vehje ei ole vaikea tehdä, valmis laite tietysti on ylellisempi muttei välttämättä sen helpompi kun se kiinteällä lämmönlähteellä varustettuna vaatii lämmönkestävän muotin.

Sopivaa muovia saa sieltä mistä muutakin muovilevyä tai sitten voi käyttää sellaisten pakkausten muovia, jotka on selvästi tyhjömuovattu. Niitähän nykyään riittää!