Pienoismallit.net

Eduardin maalausmaskit

Tervehdys!
Kun en hausta asiaa löytänyt, kysyisin onko kenelläkään kokemusta voiko eduardin maskeja(siis näitä kuomuihin tarkoitettuja) dipata veteen ennen asennusta sen helpottamiseksi tai sitten ihan micro solvent decal set-litkuun? Nimittäin sellaisia maskeja kuin E-Z maskeja voi. Tätä ihan uteliaisuuttani kyselen, koska E-Z maskejakaan ei ihan joka lähtöön ole.
Viimeksi muokattu 18.9.2009 08:59
Varsinaista kokemusta ei asiasta ole, mutta kun verrataan E-Z:n ja Eduardin vinyylimaskeja niin aika samalta materiaalilta tuo vinyyli vaikuttaisi, joten esim. veteen varmasti voi dipata. Set:in ja muiden pehmentimien vaikutusta kannattaa varmaan kokeilla hukkapalaan. Eduardin kabukimaskeja taas en lähtisi uittelemaan juurikaan, vaikuttaisi että tuo kabukiteippi ei ole se suurin kosteudenystävä.
Nuo Eduardin vinyylimaskit ovat mielestäni syvältä. Niiden käsittely on vaikeaa ja reunojen kiinnipainaminen todella hankalaa. Etenkin pienet kaareviin kohtiin menevät palat eivät vain taitu kohdalleen. Voi olla etten vaan osaa mutta en tykkää ollenkaan. Ei niitä voi kastella, ei se vesi niihin mitenkään vaikuta kun kerran ovat vinyyliä?
Kabukimaskeja en ole kokeillut mutta jos ovat samaa ainetta kuin Tamiyan teippi, kuulostaa hyvältä.
En tiedä millä periaatteella EZ-maskit toimivat, mutta Eduardin maskeja en menisi kastamaan veteen tai siirtokuvanpehmentimeen. Luulisi että liima liukenisi matkoihinsa?
Muistan lukeneeni että Eduardin vanhempien vinyylimaskien istuvuutta parantaisi varovainen lämmittäminen esim. hiustenkuivaajalle.
Minusta ne Eduardin vinyyliset kuitenkin kannattaa jättää suosiolla ostamatta, kabukimaskit ovat huimasti parempia. Materiaali tosiaan on aika lähellä Tamiyan teippiä. Toimivuus samaa luokkaa eli huippu.
E-Z maskit ovat periaatteessa samanlaista vinyyliä (ainakin ne muutamat joihin olen törmännyt) kuin eduardinkin ja tuolla maailmalla on vallalla tapa dippailla niitä em. nesteisiin liimattavuuden ja asettelun parantamiseksi. Tähän ajatusmalliin ilmeisesti tämä alkuperäinen kysymys perustuu, joten jos se toimii E-Z:llä saattaa se olla ainakin kokeilemisen arvoista Eduardillakin. Sitä en tiedä onko käytetyssä liimassa esim. eroa. Olisihan se nimittäin ihan mukava jos Eduardin ns. haastelliset vinyylimaskit saisi vähän paremmin tottelemaan.
J Pokki kirjoitti:
Eduardin kabukimaskeja taas en lähtisi uittelemaan juurikaan, vaikuttaisi että tuo kabukiteippi ei ole se suurin kosteudenystävä.
Nyt pitää taas kysellä typeriä. Mitä nämä kabukimaskit ovat?? Tai siis teippi? Ja saako niitä esim Kuivalaiselta?i
Seppo Valjakka kirjoitti:
J Pokki kirjoitti:
Eduardin kabukimaskeja taas en lähtisi uittelemaan juurikaan, vaikuttaisi että tuo kabukiteippi ei ole se suurin kosteudenystävä.
Nyt pitää taas kysellä typeriä. Mitä nämä kabukimaskit ovat?? Tai siis teippi? Ja saako niitä esim Kuivalaiselta?i
Siis näitä tarramaskeja, samaa materiaalia kuin esim. Tamiyan maskiteippi:
www.kolumbus.fi/martti.kuivalainen/ProdHTML/eduardmaskit.html

www.eduard.cz/products/list.php?type=140
Oukkei!
Kiitos J PoKKI ja Antt L ja Nikoaspos. ja Eettu! Josko se siitä.,…eiköhän…