Pienoismallit.net

PIenoismalli vene

Elikkä aloin tässä tekemään finnmaster 31 OC www.finnmarin.fi/SUOMI/31oc.html pienoismallia. Runko ja katto on jo laminoitu ja vielä pitäis kansi lammata! Muotit on ihan tehdas tekoiset joten veneestä tule tosi hieno. Mutta kun siitä on yli kymmene vuotta ku on tullut viimeksi leikittyä radio-ohjattavilla niin jonkunlainen apu vois olla tarpeen. Elikkä vene on ehkä n. 60-70 cm pitkä ja painosta en toistaiseksi osaa kertoa mitään mutta oiskos jollain ajatuksia minkälaisen polttis koneen tommoseen vois laittaa? Servot ja ohjaimen ajattelin ottaa vanhasta rc-autosta. Mites nuo akselit ja potkurit?
Itse yrittäisin ostaa vastaavankokoisen polttisveneen käytettynä ja ottaa siitä koko tekniikka. Samalla näkee miten kaikki on asennettu. Vesitiiviys on varmaan tuossa oleelista.

Juha Telimaa
Joo kyllähän se vesitiiveys on tärkeetä mutta jos saan oikeen kokosen pysyyn pinnalla niin eiköhän tuokin kellu. Ja sitteku mulla on lähetin ja servot+akut jo valmiina, ja vielä kärkkäisellä sukulainen töissä niin noita koneita sais kohtuu hintaan ku vaan tajuas niistä tarpeeksi! Ja yksi tuttu harrastaa lennokeita mutta sen kans ei oo tullu vielä aiheesta rupateltua.
Itselläni on työn alla n.174cm pitkä sotalaiva kahdella potkurilla. Akselit on ostettu joskus muistaakseni hobbypointista ja kohdistettuani ne omasta mielestä oikeaan kulmaan liimasin ne suoraan rungon läpiviennistä kiinni. Viime kesänä kokeilin miten kelluu ja hyvin tuntui pysyvän pinnalla. Oma laivani on vanerista tehty ja huomasin että maalia oli aluksi liian vähän pinnassa kun rupes vaneri vettyyn. Itselläni on seuraava haaste saada toimiva radio-ohjauslaitteisto aikaseksi.

Kimmo Leivuori
Tuon kokoiseen/ painoiseen veneeseen laittaisin 6.5cm3 tai jopa 10cm3 (http://www.sabe.fi/hobby/) Super Custom.
Silloin voi ajaa "kevyellä"kaasulla, kun on sopiva potkuri.

Tuo veneesi on erittäi mielenkiintoinen kohde, voisko saada kuvia nähtäväksi?

Lisää tietoa malliveneistä tuolta: www.sulara.fi