Pienoismallit.net

Esittele työtilasi!

Eikös olekkin näppärä peli näissäkin hommissa. Paljonko kustansi, mistä hankit ja kuinka pitkä on tarkennusetäisyys matka
olli henttonen kirjoitti:
Eikös olekkin näppärä peli näissäkin hommissa. Paljonko kustansi, mistä hankit ja kuinka pitkä on tarkennusetäisyys matka
Hinta ei ole vielä tarkkaan tiedossa mutta 200-500€ välissä.
Duunin asiakkaalta hommasin kun laitto putiikin kiinni.
Eli laite on käytetty mutta täysin kunnossa.
4x linnsillä on n. 10 cm. työtilaa alustan ja linnsin välissä.
Ei paha hinta, eihän nuo miksikään mene kun on huolellinen ja todella näppärä peli kun tekee tarkkaa työtä, tosin tieto lisää tuskaa kun tarkkuus paranee. Tuo puuhapajan vehe tuli kiinasta ja ostin sen pelkästään jalustan takia kun täällä pyytävät moisesta, siis jalustasta tonnin. Mikroskooppi siinä ei ole mikään ihmeellinen ja haaveilenkin että löytäisi kunnon venäläisen (en muista merkkiä) tilalle, maksavat vain jenkeissä tonninpintaan. Vähän lyhyt tuo tarkennusetäisyys mutta kyllä silläkin toimeen tulee.
Voisikohan pienoismallikäyttöön sopia myös usb-mikroskooppi. Hinnatkaan eivät päätä huimaa (edullisimmat 50-100e) ja tilaakin säästyisi työpöydältä kun voi käyttää pc:n näyttöä.
Tietty sopii sekin jollakin tavalla, meillä on pajalla yksi halpis sellainen. Tuollaisen stereomikroskoopin etu on siinä että säilyy syvyysnäkö. Mikäli tuollaista mikroskooppia halajaa niin kannattaa katsoa, että tarkennusetäisyys on mahdollisimman suuri niin jää optiikan ja pöydän väliin työskentelytilaa. Näppärä vehde ainakin tälläiselle ikäsokeelle ja hyvä apuväline myös kun koneistelee pieniä kappaleita.
Niissä halpis usb kamera skoopeissa tuppaa vain olemaan aikas huono tuo resoluutio jotakin 300x400 luokkaa ja kuva on joko pieni tai pehmeä. Ja parempilaatuiset kamerat auttamattomasti maksaa enemmän.
edit. Lurri, huomasin että asustelet espoossa, poikkea stadimallareiden pajalla ensivuoden puolella, niin voidaan esitellä molempia.
Päivitys omaan työtilaani :

Työtaso on asennettu omille jaloilleen pesukoneiden päälle . Myöhemmässä vaiheessa taso siirtyy rakenteilla olevaan mallailuhuoneeseen , kunhan remontit tästä valmistuvat .
Muutto uuteen asuntoon toi myös mahdollisuudet varata oma pöytä kahdelle rakkaimmalla harrastukselleni (toinen valokuvaus). Työpöytä on tietokoneen ja mallailun yhteiskäytössä ja toistaiseksi molemmille on tilaa ollut. Vitriinissä valmiit mallit. Perusvitriini ostettu anttilasta, valot itse suunniteltu ja toteutettu, näköjään meissä jokaisessa asuu pieni sähkömies :)

Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
olli henttonen kirjoitti:
edit. Lurri, huomasin että asustelet espoossa, poikkea stadimallareiden pajalla ensivuoden puolella, niin voidaan esitellä molempia.
Juu, täytyypä tulla tutustumaan kyseisen pajan toimintaan kun joulukiireet tästä hellittää :)
Hyllyt saatu väkerrettyä ja kaikki mallailuryönä on nyt samassa paikassa.
Lähtökohta noin vuosi sitten:

Tänä päivänä:
Kummasti on noita laatikoita kertynyt ;)
;) juuh tyhjän tilan täyttö on taidetta ja aina loppuu kesken.