Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu: Tapahtumat

Pienoismallit.netin merkitys on vuosien varrella kasvanut ilahduttavasti suuremmaksi kuin olisin osannut vielä kolmisen vuotta sitten kuvitellakaan. Sivuston ilmeisellä myötävaikutuksella maamme mallailupiirit ovat jossain määrin aktivoituneet ja erilaisia mallareiden live-tapaamisia ja näyttelyitä on ollut viime vuosina kasvavissa määrin.

Tämä on mielestäni todella hieno kehityssuunta ja haluan jatkossakin antaa kaiken mahdollisen tukeni harrastusta eteenpäin vievälle toiminnalle myös Internetin ulkopuolella. Tämän vuoksi sivustolle on tulossa kaksi uutta osiota, joista ensimmäinen on nyt julkisesti kaikkien testattavissa.

Tämä osio on Tapahtumat, jonka tarkoituksena on koota yhteen aiemmin hajallaan ympäri sivustoa (Keskustelut, Kalenteri Galleria…) olleet tiedot koskien mallinäyttelyitä ja muita vastaavia tapahtumia.

Uudessa osiossa jokaisella tapahtumalla on oma sivunsa, josta löytyvät tärkeimmät tiedot tapahtumasta sekä mahdollisuus keskustella ja lisätä kuvia tapahtumasta. Jatkossa tapahtumien kuvia ei siis löydy enää erillisistä kuvakansiosta ympäri Galleriaa, vaan kaikki saman tapahtuman kuvat löytyvät kätevästi yhdestä paikasta ja vieläpä aihepiireittäin jaoteltuina.

Uusi osio tarjoaa myös näyttelyiden järjestäjille mahdollisuuden vastaanottaa ennakkoilmoittautumisia Pienoismallit.netin kautta – ja luonnollisesti samalla mahdollistaa myös ilmoittautumisen mallejaan paikalle tuoville. Ei siis enää tarvetta työläisiin sähköposti-ilmoittautumisiin tms.

Tapahtumajärjestäjä voi tapahtumasta ilmoittaessaan määritellä, haluaako hän hoitaa ennakkoilmoittautumiset Pienoismallit.netin kautta, ja mitä luokkia on käytössä jne. Jos tapahtuma on jo lisätty, mutta haluatte vastaanottaa ilmoittautumisia, ilmoita asiasta minulle.

Toivon, että jatkossa tapahtumia koskevat keskustelut käytäisiin Tapahtumat-osiossa kyseisen tapahtuman omalla sivulla, jotta kaikki informaatio olisi aina löydettävissä samasta paikasta.

Kuten jo mainitsinkin, tulossa on toinenkin uusi osio. Myöhemmin syksyllä julkaisen Kerhot-osion, jonne alan yhdistykset ja epävirallisemmatkin porukat voivat perustaa oman kotisivunsa.

Mutta tutustukaa sitä odotellessanne tapahtumaosioon ja kertokaa mitä mieltä olette. Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia kommentteja ja parannusehdotuksia.
Näyttelykuvista sen verran, että eivätkö ne enää näy käyttäjän profiilin alla mitenkään vai enkö vain osaa? Vai onko tuosta ominaisuudesta täysin luovuttu koska…?

Ymmärsin kyllä tuon kohdan:
Lainaus:
Jatkossa tapahtumien kuvia ei siis löydy enää erillisistä kuvakansiosta ympäri Galleriaa, vaan kaikki saman tapahtuman kuvat löytyvät kätevästi yhdestä paikasta ja vieläpä aihepiireittäin jaoteltuina.
mutta olisihan silti ollut ihan mukava nähdä eri käyttäjien kaikki tuottama sisältö kyseisen käyttäjän profiilin alla.

EDIT: Tuo ilmoittautumisjärjestelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Thumbs up!
Viimeksi muokattu 25.8.2009 15:29
Varsin loistavaa!

Toivottavasti nyt nuo kuvat löytyvät jatkossakin suoraan tuolta osiosta eikä sivuston ulkopuolelta.

Ymmärsinkö nyt äkkiseltään oikein että kuka tahansa pystyy lisäämään ko. näyttelylle kuvia eli jokaisella ei enää olisi noin miljoonaa erillistä kuvakansiota samasta tapahtumasta?
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Ymmärsinkö nyt äkkiseltään oikein että kuka tahansa pystyy lisäämään ko. näyttelylle kuvia eli jokaisella ei enää olisi noin miljoonaa erillistä kuvakansiota samasta tapahtumasta?
Juuri näin, ei enää lukuisia eri kansiota samasta tapahtumasta.
J Pokki kirjoitti:
Näyttelykuvista sen verran, että eivätkö ne enää näy käyttäjän profiilin alla mitenkään vai enkö vain osaa? Vai onko tuosta ominaisuudesta täysin luovuttu koska…?
Mielestäni tapahtumakuvat kuuluvat loogisesti yksittäisen tapahtuman alle, kun taas jokaisen käyttäjän oman profiiliin alta löytyvät sitten kuvat kyseisen käyttäjän malleista. Tapahtumakuvienkin yhteydessä on toki aina kuvaajan nimi ja linkki profiiliin.

Eihän se nyt mahdotonta olisi, että profiilistakin löytyisi linkit yksittäisen käyttäjän ottamiin kuvasetteihin jokaisen tapahtuman alla, mutta on mielestäni jotenkin luonnollisempaa, että julkisessa näyttelyssä otetutut kuvat ovat ikäänkuin kaikkien yhteistä omaisuutta. :)
Käypä perustelu, sopii minulle, varsinkin kun huomasin että onhan siellä tapahtumissa se "omat kuvat"-välilehti josta voi kuvansa käydä katsomassa… Eli en vain osannut!
Tää on JEES! Tosi hyvä, että kaikki kuvat on nyt siellä saman otsikon alla.
Minusta ainakin hyvin toimiva homma, mitä nyt noin päällisin ja vähän syvällisemminkin asiaa katselin.
Pointsit Tomille.
Hyvää työtä, Tomi.
Heti löytyi pikkuisen korjattavaa.

IE7:lla (ainakin itsellä) mallin ilmoittamisen painikkeet jäävät osittain piiloon oikeasta reunastaan (siis tuon tummemman alueen alle)
Mitä mieltä olette siitä, että näyttelyihin ennakkoon ilmoittautuneet mallit näkyisivät tapahtumasivulla Näe nämä mallit livenä -otsikon alla? Tuollaisen listan tekeminen olisi ihan mahdollista niiden mallien osalta, jotka sivustolta löytyvät. Onko tässä jotain ongelmia? Onhan siinä omanlaisensa jännitys, kun ei tiedä mitä malleja paikalla on, eli olisiko tuollainen listaus jonkinlainen passion killer? Voiko tuo vaikuttaa osallistumismääriin negatiivisesti sen kautta, että joku jättäisi mallinsa tuomatta kun huomaa, että samaan kategoriaan on ilmoitettu malli, jota pitää omaansa parempana?

En itse osaa ajatella asiaa varmasti läheskään kaikilta kanteilta, joten arvostaisin suuresti teidän näkemyksiänne asiasta.

Entä sellainen mahdollisuus, että tapahtuman järjestäjä voisi näyttelyn jälkeen merkitä mitkä mallit palkittiin? Mallin omalla sivulla näkyisi sitten listaus sen saavuttamasta kilpailumenestyksestä. Tämä ehkä kannustaisi ilmoittamaan malleja ennakkoon, koska tuo olisi mahdollista vain niiden mallien osalta, jotka on palvelun kautta ilmoitettu mukaan ja joista löytyy mallikuvakansio.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
IE7:lla (ainakin itsellä) mallin ilmoittamisen painikkeet jäävät osittain piiloon oikeasta reunastaan
Itseltäni ei IE7:ää löydy, mutta uskoisin, että sain tuon nyt fiksattua.
Tuo ongelma on korjautunut…