Pienoismallit.net

Dragonin DS-telaketjut

…kertokaapa käyttökokemuksianne,arvoisat kanssamallarit!
Vaihdan suoraan Friuleihin. Mielestäni jopa magic trackit ovat parempia kuin nuo. En oikein jaksa ymmärtää miksi dragonin huippulaatuisiin sarjoihin pitää laittaa mokomat kuminauhat mukaan.

Ps. Minulta saa joku haluava elefantin ja tiger 1 ds telat..
ok,hyvin todennäköisesti niin tulee käymään. lähinnä tässä pähkäilin akryylimaalien kiinnipysymistä ds-ketjuissa asennusvaiheen aikana,niitä kun väkisinkin joutuu taivuttelemaan.
työn alla tällä hetkellä brittien sherman mkII. johtopyörä säädetty tappiin asti mutta ds-letkut silti koesovituksessa jonkinverran liian pitkät. vaikka ketjun liimaisi ylätelarulliin kiinni jää silti ärsyttävät "pussit" veto- ja johtopyörältä telapyörille… ja kun referenssejä selailee niin eipä shermaneissa juurikaan löysiä näy…
magic tracksit kyllä ihan hyviä,kelpaisivat hyvin kyllä itselleni. saa nähdä koska dragon luopuu magiceista kokonaan kun se pahuksen cookie sewell hehkuttaa niiden ds-ketjujen "erinomaisuutta vähän jokaisessa in box-arvostelussa. damn it.
En itsekään ihan käsitä. Jotenkin olen kuitenkin näkevinäni DS/Magic track -jakaumassa tiettyä säännönmukaisuutta: shermanneissa ja tiikereissä vakiovaruste. Olisiko syynä ajatus laittaa kaikken tunnetuimpiin ja myyvimpiin helpot telat, ettei pelästytettäisi mahdollisia uusia mallareita/asiakkaita?

Cookie kuitenkin kehuu niitä kun ei enää vanhan sormet taivu irtoteloihin… ;) Mut joo, kuulemma Dragonin vanhanmalliset Shermannin ketjut ovat kuulemma hankalat kasata. Täytyy häpeäkseni tunnustaa etten yksiäkään ole väsännyt vielä. Kasaamatta vieläkin battle of the Bulge -shermanni minkä ostin jotain neljä vuotta sitten…
Tottahan se on että helpottavat rakentelua hurjasti kun molempien telojen osien lukumäärä on tasan kaksi eikä useita satoja, mutta jotenkin kumitelat itsestäni tuntuvat "huijaamiselta". Niin ja puuttuhan niistä se tekemisen meininki. Ja eivät taivu nivelten kohdalta kuin aidot vaan koko matkalta, mikä minusta on noiden suurin ongelma.

Tuohon shermannin telanpituusdilemmaan: näistä nykyisistä DS-teloista saa kuulemma melko helposti napsaistua löysiä pois kaksinastaisen kiinnitysmekanismin ansiosta.
…ylipäätään olisi hauska tietää monessako dragon-shermanissa eri gallerioissa tosiaan ds-toffeeletkut ovat! maininnat ainakin aika harvassa…
tuota lyhennysmenetelmää pitää kyllä kokeilla,ds-letkuja löytyy helposti yhdet tieteen alttarille uhrattaviksi! yhdenkin "kengänmitan" lyhennys voisi tuohon dilemmaani auttaa.
olet eetu oikeassa tuon taipumisen suhteen. varsinkin jos löysää on ketjuissa niin vaikutelma kärsii huomattavasti lisää!
Kerran sovittelin paikalleen ko valmistajan Tiikeriin ja totesin että Friulit korvaa mainiosti nuokin ylipitkät letkut, ei vaan anna luonne periksi käyttää letkuteloja.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Mut joo, kuulemma Dragonin vanhanmalliset Shermannin ketjut ovat kuulemma hankalat kasata. Täytyy häpeäkseni tunnustaa etten yksiäkään ole väsännyt vielä. Kasaamatta vieläkin battle of the Bulge -shermanni minkä ostin jotain neljä vuotta sitten…
Heh, M4A4 tulip jäi minulta kesken juuri niiden kirottujen palatelojen takia. Niissä on joku 600 osaa joista jokaisesta pitää häivyttää ejektorin jäljet ja purseet. Ja niiden kokoaminen on ihan kauheaa. Taitaa mennä friul-osastolle jälleen shermanin "teloitus".

Laitoin vasta hiljattain DS:t Tiger I:een. Onhan ne tosi siistit lakuiksi, mutta aika törkeä sauma jää liitoskohtaan. Liimana käytin kuminpaikkausliimaa. Säistämishommissa voi käyttää tärpättiä, mutta hyvin varovasti. Pitempi altistus syövyttää teloja. Testasin samaa Tamiyan letkuihin, jotka menivät ensin ihan koppuraksi ja lopulta murenivat palasiksi.
Parempi laittaa vähän rahoja palamaan ja ostaa vaikka friulit. Luultavasti ostan itsekkin friulit tuhon mainittuun tiikeriin.
Viimeksi muokattu 31.7.2009 09:52
Mutta miksi kuminpaikkausliimaa? Dragonkin on kovasti mainostanut että DS:n liimaukseen sopii tavalliset muoviliimat.
Omassa Shermannissa käytin vast. DS-teloja. Ihan hyvät ne ovat, kun verrataan vanhempiin lakuteloihin. Mallin teloissa oli vain huonona puolena se, että ne oli pakattu huonosti ja jonka johdosta ne olivat lytyssä ja kierot. Telat liimasin Revellin neulaliimalla ja hyvin pitävät. Suosin kuitenkin itse myös enemmän näitä Magic Track-teloja, ja kuten Eetu sanoi, ne myös taipuvat nivelten kohdalta realistisesti.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Mutta miksi kuminpaikkausliimaa? Dragonkin on kovasti mainostanut että DS:n liimaukseen sopii tavalliset muoviliimat.
Ihan vaan varmuuden varalta. Ajattelin että ei tuollaisen matskun liimaamiseen voi olla parempaa tavaraa kuin kuminpaikkausliima. Ei ainakaan tarvitse huolehtia kestävyyden perään, tarttuu meinaan todella napakasti.