Pienoismallit.net

Johnsonin kirkas vaha pian historiaa

Jos ovat sitten tosiaan vetämässä Johnsoninsa pois, pitänee hamstrata pari putelia varastoon. Pirun riittoisaa ainetta muuten. Eka puteli on ehkä puolillaan, ostettu ehkä 5 vuotta sitten…

Itse muistan törmänneeni itsekin tuohon ilmiöön että GW:n inkit lähtevät juoksemaan Johnsonin alla. Silloin vetelin pensselillä. Veikkaisin että käyttäytyy kiltisti ruiskun kanssa ja maltillisilla kerroksilla?
No ei niistä Inkeistä ole enää haittaa, kun niitä ei enää myydä, valitettavasti. GW toi sisään uudet washit. Niitä jos vertaa vanhoihin Inkeihin, täyttä sekundaa. Niin laimeita ja tekevät maaleista flatteja. Johnsonin kanssa ei tule muuta kuin ongelmia.
Mitämitä? Jännä kuulla eriävääkin mielipidettä. Minusta taas nuo uudet washit ovat merkittävä parannus vanhoista inkeistä. Inkit kuivuvat liian nopeasti ("jämähtävät") ja jättävät helposti rantuja, ellei käsiteltävä alue ole niin pieni että sen saa parilla-kolmella vedolla peitettyä. Uudet washit kuivuvat hitaammin joten niitä ehtii neppailla kauemmin. Laimeamman koostumuksen ansiosta efektien kehittely onnistuu vähitellen.

Mielipideasioita. Minusta nuo washit ovat GW:n maalivalikoiman paras uudistus sitten old-skoolin "fliptop"-korkin uudelleenlanseerauksen. (ne kierrekorkit ovat yhtä hornaa)
Onhan se hyvä että ne on laimeita, mutta olisin toivonut kyllä astetta vahvempaa. Plussaa on mattapinta, toimivat loistavasti metallilla. Miinusta on tuo maalin laimeus. Kun tein tankkini teloille väripesun, niin yhteen tankkiin meni koko purkki. Ja hintakin on noussut, mutta purkkikoko taas ei, joten haistan rahastuksen maun. Olisivat tehneet yhtä vahvoja kuin inkit, mutta samoilla ominaisuuksilla kuin inkit. Toinen miinus on tuo HIRVEÄ purkki. Siis aivan käsittämättömän huono purkki. Korkki jää jumiin jos vähänkin on maalia ja melkein kaikki purkit joita olen ostanut, korkki ei meinaa pysyä ylhäällä ja vaikeuttaa maalin saantia.

Olen kuitenkin samaa mieltä Eetun kanssa, että nämä asiat ovat mielipideasioita. Silloin kun uudet washit tulivat, jakoivat ne todella tasaisesti puoleen ja vastaan harrastajia.
Hinnat noussut? No, GW on GW… ;)

Hirveä purkki? Et ole kokeillut niitä välimallin kierrekorkillisia? Etenkin inkkipurkkien kanssa tulee itku jos juuttuvat kiinni. Ne musteet kuivuvat kivikovaksi, eikä purkkeja ei saa silloin auki kuin kättä pidemmällä ja kiroilulla.
Niistä kannattaa pyyhkäistä aina välillä tarvittaessa siihen huuleen jäävä kama pois. :)
Viimeksi muokattu 21.6.2009 22:16
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Hirveä purkki? Et ole kokeillut niitä välimallin kierrekorkillisia? Etenkin inkkipurkkien kanssa tulee itku jos juuttuvat kiinni.
Olen koittanut, mutta eivät ole parhaimpia, mutta eivätkä kyllä nuo uudet purkitkaan ole järjellinen riemuvoitto. Se osa mistä purkkia avataan voisi olla isompi. Ja hinta on noussut 2,50€ 3€ eli laatuun verrattuna rahastusta. No käytän enää ukkoihin metallivärejä, Foundation ja Wash-sarjaa.
Onko tämä sitä oikeaa Johnssonia? Vai hommaanko kiillon vahaa, ilmeisesti kirkasosien uittaminen kyseisissä aineissa parantaa "lasiosien" ilmettä ja tuotteita voi käyttää akryylien kanssa kiiltolakkana vai??
Tämä ajaa saman asian, jos sitä "oikeeta" Johnssonia ei saa enää:

Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Tämä ajaa saman asian, jos sitä "oikeeta" Johnssonia ei saa enää:

Voiko tolla siis kiillottaa lattian vai lähteekö kumminkin loppukin kiilto? :D
Vastaan siitte itselle eli tämä on siis oikea aine, mutta täytynee tilata tota humbrolin ainetta, kuitenkin lisäkysymys
- Käykö tämä liuotinohenteisten päälle, ja voiko tuon päälle vetää esm Revell mattalakan