Pienoismallit.net

Fotoetsejä kotikonstein

Silloin tällöin tulee tarvetta pienille osille joita ei oikein muuten saa tehtyä kuin syövyttämällä levystä. Koska tarve on satunnaista ja muutamia kappaleita kerrallaan, ei oikein tunnu järkevältä alkaa teettämään niitä toisella puolella maapalloa. Usein onkin käynyt mielessä, eikö noita voisi tehdä myös itse. Prosessi ei poikenne kovin paljoa painokytkentälevyjen tekemisestä, josta on jo kokemusta kertynyt. Vaikeinta tässäkin lienee tarpeeksi tarkkojen filmien tekeminen/teettäminen. Näinköhän tähän riittäisi hyvällä lasertulostimella transparentille kalvolle tehdyt filmit, vai tarvitaanko jotain erityisosaamista/koneita/materiaalia? Tarkoituksena ei siis ole päästä mihinkään kymmenesosamillimetrien luokkaa olevaan tarkkuuteen eikä tehdä toispuoleisia levyn puoliväliin ulottuvia syövytyksiä.
Jos arvon raati katsoo että filmit ei kotikonstein onnistu, löytyykö Suomesta firmoja/tekijöitä jotka näitä tekevät?
Hienoa, kiitos molemmille vastaajille hyvistä linkeistä!
Loistavaa, Eerola myös kiittää ja kumartaa …
Mikä on oikea hankintapaikka noille alumiini/kupari/messinkilevyille?
Ja vielä jos joku osais neuvoa mistä vois ostaa tuollaisia UV loisteputkivalaisimia. Vois tehdä tuollaisen valotuslaatikon niin kuin tuossa ekassa linkissä näkyi.
Tervo Salminen kirjoitti:
Mikä on oikea hankintapaikka noille alumiini/kupari/messinkilevyille?
Ite olen ostanut messinkiä, automaattiterästä ja alumiinia firmasta nimeltä Metallschmitt. Hemmolla ei ole nettisivuja mutta lähettää auliisti katalooginsa kun pyytää osoitteesta: [email protected] Myy sellaisissa erissä kuin asiakas haluaa, ei tartte ostaa kuutta metriä kerrallaan.