Pienoismallit.net

Clas Ohlsonin kynäruisku

Hei!

Ajattelin hankkia tuon kynäruiskun: www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=62881037 olisiko jollakin kokemusta tästä tuotteesta? Tarviaako tuohon kopressorin?
Taitaa olla sama tasoa Bilteman kympin ruiskun kanssa. Kyllä semmosella isot pinnat maalaa ihan hyvin. Sulla on kaksi vaihtoehtoa: joko hankit kompuran tai sitten ostelet biltemasta kaasupulloja. Jos harrastus on kestää enemmän kuin yhden mallin verran niin suosittelen lämpimästi kompuran osamista.
Tuo ruiskutyyppi vaatii reilusti ilmaa joten kompuran hankkiminen on suositeltavaa.

Olen kokeillut ruiskumaalausta myös renkaan kanssa kuten myös ison ilmasäiliöllisen kompuran kanssa.

Renkaan kanssa ongelmaksi muodostui epätasainen paine ja sitä myöten itku ja hammasten kiristys kun maalisuihku ei ollut tasainen.

Ison ilmasäiliöllisen kompuran kanssa taas ongelmaksi tuli jo pelkästään fyysinen koko ja melu. Isommassa kompurassa kyllä riitti ilmaa ja painetta. Toisaalta kun kynäruiskujen käyttöpaine on 1,5…2,5bar niin suuren kompuran hankkiminen on mielestäni rahojen tuhlausta. Kunnollinen kynäruiskulle tarkoitettu kompura on erittäin suositeltava hankinta.
Kysymykseesi vastaisin,että jos tarkoitus on maalata pienoismalleja ja niitäkin useampia,niin suosittelen sijoittamaan parikymppiä lisää ja ostamaan esim.Bilteman "paremman" ruiskun.Siitä on paljon enemmän iloa ja hyötyä kuin tuosta mainitsemastasi mallista.Minulla on nuo molemmat ja voin sanoa,että tuota mallia en ole enää tarvinnut.Ja tuo malli ei tartte kompuraa vaan noita kaasupulloja.Suoraan tuo ei käy tavalliseen kompuraan vaan joutuu tekemään jonkin virityksen letkuliitäntään.Jos mitään muuta käyttöä ei kompuralle ole kuin tuo kynäruiskun käyttö,niin ostaisin tuon pienoiskompuran,mutta jos vähänkin tarviaa johonkin muuhun niin osta ihmeessä isompi kompura.Pitäähän se käydessään kovempaa ääntä mutta eihän tuo jatkuvasti ulvo.
Kiitos hyvistä vastauksista! Niistä oli paljon apua.
Valitettavasti tuolla ruiskulla maalaa kerran ja sen jälkeen sen voikin heittää roskikseen. Ostin kokeeksi tuollaisen kun se oli niin halpa (jokaisessa meissä asuu pieni Sulo Vilen) tarkoituksena levitellä sillä tuota lattiavahaa kun se tökötti tasoittuu itsestään. No tasaista suhkua ei saanut aikaiseksi millään ja suutin repesi heti kun sitä yritti säätää ja .. eikä maksa vaivaa lähteä vaatimaan rahoja takaisin.
Bilteman ruisku on tuohon verrattuna ihan eri mailmasta, ja jonkinlainen kompressori on oikeasti pakko hankkia jos jotain maalata meinaa.

Ilmalähteestä riippumatta epätasaista painetta voi yrittää tasoittaa pitkällä letkulla.
Jyri No kirjoitti:
Ilmalähteestä riippumatta epätasaista painetta voi yrittää tasoittaa pitkällä letkulla.
Parempi ratkaisu paineensäätöön on paineensäädin jota myydään myös Biltemalla.
Toimii erittäin hyvin jääkaappi kompressorin yhteydessä,joka minulla on maalauskäytössä.
Jouko Ylitie kirjoitti:
Jyri No kirjoitti:
Ilmalähteestä riippumatta epätasaista painetta voi yrittää tasoittaa pitkällä letkulla.
Parempi ratkaisu paineensäätöön on paineensäädin jota myydään myös Biltemalla.
Toimii erittäin hyvin jääkaappi kompressorin yhteydessä,joka minulla on maalauskäytössä.
Jyri taisi tarkoittaa eri asiaa. Paine tietysti säädetään säätimestä, mutta kalvokompuroilla on tapana tuottaa paine sykäyksittäin. Maalatessa sykkivä paine ei tunnetusti ole kovinkaan opptimaali, tähän auttaa painesäiliö, mutta jos sellaisen asennus ei ole mahdollista, pitää kehittää hätäratkaisuja. Letkua on itsellänikin kompuran ja ruiskun välillä ehkä 13m, vaikka en tarvitsisi kuin parimetrisen letkun.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Se taitaa muuten olla Clas Ohlson. :D
Onko tämä kannatava ostos? www.clasohlson.com/fi/Kyn%C3%A4ruisku/30-3224#moreinfo ja käykö tämä kompura tuohon?http://www.motonet.fi/fi/tuote/751905/Kompressori-kynaruiskulle Minkä laisia maaleja olette käyttäneet tässä ruiskussa ja millä pesette?