Pienoismallit.net

Viimeisin mallailuhankinta

Postille paljon pisteitä poutapäivän pienestä piristyksestä. Pari pientä pakettia pääsi poimimaan peräti pyhänä postitoimipaikasta. Perin poikkkevan positiivista palvelua Postilta pitkistä perinteistä poiketen. Pentele!
Suoraan Saksan kautta Kiinasta, tällä varmaan syksyllä jatketaan ;-)

Maakalustoa 1/48 sarjassa valmistajalta SUYATA.

Joensuussa käydessä täytyi pistäytyä Päivänsäteessä ja sieltähän löytyi pitkään hankintalistalla ollut Italerin tukialuksen kannenpätkä. Oli vielä tarjouksessa!
Viime aikoina on posti kuljettanut erinäisen määrän malleja ja tarvikkeita kotiin. HPNS:n lähettämästä paketista löytyi Tamiyan Panther D, Tamiyan Jagdtiger early ja AFV Clubin Nashorn. Pienoismallimarketin paketista kaivoin ostiin AK:n maaleja, Mr.Cement liimoja, Tamiyan pe-osia ja muutama työkalu. MBK:sta 3kpl Ammo of Mig:in 17ml storage system-maalipurkkitelineitä ja muita tarvikkeita.
Combatilta tullee jossain vaiheessa vielä Miniartin Panzer IV ausf. J ja RFM:n Tiger 1 initial.
Ketjun aihetta sivuten täytyy päivitellä, että korona-aikana allekirjoittaneen mallihankinnnat ovat lähteneet täysin lapasesta. Pelkästään viimeiseen kahteen kuukauteen on mahtunut kolme tilausta. Ja tokihan jo toimituskulujen takia "kannattaa" tilata saman tien laatikollinen siinä missä kauppareissulla saattaisi napata mukaan mallin tai pari. Erityisen aktiivisesti olen edistänyt yhteistä hyvää tyhjentämällä kauppiaiden alehyllyjä, niin uudet mallit mahtuvat varastoon. Edellisestä tilauksesta on kulunut viikon verran ja huomaan taas selailevani täydentynyttä alevalikoimaa. Tähän mennessä nähdyn perusteella itsehillinnän pettäminen on vain ajan kysymys.

Eikä siinä mitään, mikäs siinä tilaillessa ja mallilaatikoiden hypistelyhän on itsessään mukavaa, mutta malleille varattu säilytystila alkaa olla ääriään myöten täynnä… Yksinkertainen ratkaisu olisi tietenkin rakentaa vanhoja pois alta, mutta käytännön toteutus tuntuu ontuvan.
Nuo ” kalliit” postimaksut tulevat myös oikeasti kalliiksi. Itse ainakin olen huomannut että kun tarve olisi vain sille noin 2€ tuotteelle niin loppulasku on aina vähintään lähellä 100€, koska pitäähän sitä aina tilata jotain muutakin sillä samalla postimaksulla. :)
Tämän kesän viimeisin hankinta, entisiäkin on varasto pullollaan, mutta kun sai niin halvalla :-)
Tuossa tein karkean arvion mallien määrästä niin 200 kpl ei ole kovin paljon pielessä, siihen vielä reilut 100 figuuria päälle plus kaikenmaailman lisäosat. Onneksi on ymmärtäväinen nainen :-)
CAMS:in Talvisodan aikainen Vickers löytyi ebaysta