Pienoismallit.net

Viimeisin mallailuhankinta

Kalle Rantanen kirjoitti:
Nostalgiamalleja on tullut hankittua jo iät ja ajat, mutta nyt siirryin syvemmälle suohon, eli hankin Tieto-Nikkarin 94/95 -postimyyntiluettelon kun sellainen sattui divarin nettisivuilla vastaan. Järkeä eli ei, mutta tuota tuli aikoinaan ahkerasti selattua. Vielä kun löytyisi järjelliseen hintaan Tamiyan 1994 katalogi, niin tällä sektorilla olisi kaikki "tarpeellinen" hankittuna.
Katsoin omaa kataloogimappiani, ei ole mullakaan Tamiyan katalogia. Tieto-Nikkarin luetteo löytyy vuodelta -83 ;-) Monta muutakin samoilta ajoilta: Arfix (16 edition), Heller 91/92, Esci -92, Revell -91, Italeri -80, AMT -91, Hasegawa -89.

Näilläkö on olevinaan jotain arvoa?
Tervo Salminen kirjoitti:
Näilläkö on olevinaan jotain arvoa?
Ainakin tuota Tamiyan katalogia myydään eBayssa pääsääntöisesti 10-20 eurolla ja muutenkin vanhojen katalogien hintataso tuntuu olevan tuota luokkaa. Nuo ovat toki vain pyyntihintoja, mutta varmaan noista enemmän saa kuin uutena, kunhan myyjä ja ostaja kohtaavat. Suomen markkinat lienevät tässäkin pienet.
Nyt tärähti osto-housut jalkaan!
Youtuben erehtymätön tekoaäly suositteli kyllä niin tehokasta mainosfilmiä (tekstin alla), että tämän tilanteeni voi jo kirjata osastolle vihon viimeisin mallailuhankinta.
Nyt on hankintalistan kärjessä Nike Hercules.
Vielä auki on mittakaava, mikä malli ja mistä. Mutta Nike hankitaan. Ilman ei pärjää.


Nuclear Vault: The Nike Hercules Story 1960 Army Film (27:40)
Nostalgialinja jatkuu. Tuli jostain syystä mieleen lapsena rakennettu Matchboxin Do 28. Tiesin, että Revell on julkaissut senkin ja googlailin vähän onko sitä vielä saatavilla. Ei, mutta ihan sattumalta tuli vastaan divarin valikoimasta kyseinen malli, joten pakkohan se oli laittaa tilaukseen. Samalla tuli napattua Hasegawan Sea Harrier FRS Mk1 ja muutaman 70-luvun Airfix-lehti.

Lisäys: Ja vaikka olen joskus sanonut, etten ole erityisen kiinnostunut Harrierista, niin jostain syystä minulla on nyt jemmassa kuusi eri mallia koneesta.
Viimeksi muokattu 20.4.2021 23:16
Viime päivinä on taas ollut asiaa pakettiautommatille :)

Hartaasti odotettu malli Minibase 1/48 Su-33 Flanker-D saapui mallivarastooni.

Eilen ja tänään saapuivat viimeisimmät ostokseni.


Eilen saapuivat Sisumodelsilta C-130:n maalausmaskit, Eduardin pikku etsisarja rahtitilaan ja Su-22M4.n metalliset pitotputket. Tänään HPNS:n paketista löytyi Hobby 2000:n F-111F, pari Eduardin GBU-10 pommia ja muutama saha.
Ari Paajanen kirjoitti:
Hartaasti odotettu malli Minibase 1/48 Su-33 Flanker-D saapui mallivarastooni.

Näyttääkö malli yhtä hyvältä kuin netissä olevat arvostelut antavat ymmärtää?
Matti Kurki kirjoitti:
Näyttääkö malli yhtä hyvältä kuin netissä olevat arvostelut antavat ymmärtää?
Moi Matti,

Malli näyttää jopa paremmalta, kun saa paketin sisällön käsiinsä. Kuten paketissa mainitaan on Su-33 mallina kuin uudesti syntynyt, niin hienoa on valmistajan valutekniikka. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Terv. Ari