Pienoismallit.net

Viimeisin mallailuhankinta

Antti Pentikäinen kirjoitti:
Hieman menee offtopiciksi, mutta onko ilmavoimien ja maakalustojen kokardit samanlaiset? Lähinnä tarkoitan sitä valkoisten ja sinisten rinkuloiden suhdetta. Ja tietääkö joku tuon kokardin stardardit? Siis kokosuhteet ja miten kokardin koko määräytyy tietyssä vaunussa/lekossa.

Tästä aiheesta voisi tehdä tosin ihan oman ketjunsa jos dataa ilmaantuu.
Käsittääkseni ovat samanlaiset, eli renkaat samanlevyiset ja keskiympyrän halkaisija kaksi kertaa yhden renkaan leveys (sisältä ulospäin siis 2r-1r-1r).
Vuodesta 1959 lähtien uusiin vaunuihin tuli vain 240 mm kokardit. 1964 määrättiin kokardit vain tornin sivuille, 1982 myös eteen ja taakse rekkareiden yläpuolelle. 1992 määrättiin kokardit poistettavaksi edestä ja takaa, ja halkaisija pienennettin 150 mm:iin.
Tattista Eetu! Siinähän tuli kaikki oleellinen. Tämä olisi hyvä laittaa jonnekin ylös sivustolle.

Nopeesti laskettuna vanha kokardi on siis 1/35:een 6,85 mm ja uudempi(pienempi) olisi 4,28 mm.
Onko nykyään kaikki maakaluston kansallistunnukset tarroja?
Martilta UM:n näkemys 76 K02:sta, AZmodelin Beechcraft 17 ja Skifin 122 SpH 74.
Pari kirjaa tuli tilattua:
Eilen polki kusti näytekappaleen SBS:n tuoreesta Fokker D.XXI -detaljointisetistä, tänään saapui kuun vaihteessa tilattu P-40:n kuomu. Loput tarvikkeet keskustareissulta tänään.


Jännästi GW:n vaihdettua Citadel-maalien toimittajaa taas kerran, nyt oli laitettu myös kaikki nimet uusiksi. Mahtaa olla nyt kovat copyrightit noilla uusilla nimillä ja Vallejot sun muut haastetaan käräjille jos tulee liian samankaltaisia nimiä muiden valmistajien maaleille?

Kah, uudessa maalivalikoimassa on varta vasten kuivapensselöintiin suunniteltuja "Dry Compounds" -maaleja. Valmiiksi kuivia maaleja… :D
Viimeksi muokattu 5.6.2012 22:53
Pari ACEn 1/144 Boeing 767 -sarjaa (Revellin muotti) ebaystä.
Viimeksi muokattu 24.10.2012 06:38
Kronprinzin tuleva miehistö tuli postilaatikkoon aiemmin tulleiden etsien seuraksi:

Nyt on kaikki tarvittava kasassa, enää tarvitsee saada työpöydälle tilaa, jotta pääsee aloittamaan.
Airfixin 1:72 Spitfire mk.1a. Ensimmäinen uudempi Airfixin mallini. Paneeliurat ovat aika syvät kanjonit, joten saattaisi vihdoin se litkutuskin onnistua kunnolla. :) Kävin myös Etelä-karjalan ilmailumuseossa napsimassa kuvia.
CMK:n 1/32 Ju-88A resiinipenkit, CMK:n 1/48 ohjauspinnat K-mersuun ja paketti askarteluveitsenteriä. Lisäksi AFV Clubin 1/35 Late Tiger josta kiitokset menee Ilkka K:lle.