Pienoismallit.net

Uskomaton pienoismalli

Marko Teerioja kirjoitti:
Mielestäni tämä on taas niitä töitä, joiden arvostelu on mahdotonta "sentimentaalisen" kuorman takia. Jos ei pidä tai keksi kaunista sanottavaa, saa leiman otsaan. Tätä ruumisratasideaa pitäisi lähestyä joskus hieman eri tavalla ;)
Toki kehnompikin toteutus tuollaisesta aiheesta saisi varmasti "lisäpisteitä" aihevalinnan takia. Aivan kuten joku erilaisempi suomimalli suomalaisella mallifoorumilla esiteltynä, olkoonkin lopputulos melkein mitä vain :) Tuota työtä jos katsoo pelkästään työn jäljen perusteella, on vaikea keksiä mitään napisemista..
En osaa linkittää tuota Youtube pätkää mut hakusanalla Knuffingen flughafen vetää aika sanattomaksi..
Paavo Virolainen kirjoitti:
En osaa linkittää tuota Youtube pätkää mut hakusanalla Knuffingen flughafen vetää aika sanattomaksi..
Ilmeisesti tarkoitat tätä: www.youtube.com/watch?v=Qz4NcTnQedo
Just sitä. Kiitos Miika
Miika Kaarna kirjoitti:
Ilmeisesti tarkoitat tätä: www.youtube.com/watch?v=Qz4NcTnQedo
Ällistyttävää. Tosin jäin kaipaan jonkinlaista onnettomuutta - lentokoneen mahalaskua tms. - kun hälytysajoneuvoja ruvettiin näyttämään, niin ehdin jo innostua - turhaan.
;-)
Raimo Leino kirjoitti:
Ällistyttävää. Tosin jäin kaipaan jonkinlaista onnettomuutta - lentokoneen mahalaskua tms. - kun hälytysajoneuvoja ruvettiin näyttämään, niin ehdin jo innostua - turhaan.
;-)
www.miniatur-wunderland.com

heti etusivulla pyörii video, jossa näkyy tulipaloakin, tosin ei lentokentällä. Kävin tässä turistikohteessa kaksi vuotta sitten, eikä lentokenttä ollut vielä esillä :( Muuten tässä pienoismaailmassa on mielestäni tulipaloja ja liikenneonnettomuuksia vähän liiankin kanssa. Paljon hauskoja yksityiskohtia muutaman minuutin pätkässä.
Tämä seuraava lausahdus kuulostaa tyhmältä, mutta kun ei ota sitä niinkuin se on kirjoitettu vaan käyttää niitä suodattimia ja koittaa etsiä lauseen pointin niin se ei ehkä ole ihan niin tyhmästi sanottu: Vähän tylsäähän tuollaista mailmaa olisi katsella jos siellä ei tapahtuisi mitään. Pelkät junat ja autot kulkee… Ei se oikeasti niin tylsää tietenkään olisi, mutta kyllä ne onnettomuudet yms tuo sitä jotain omaansa sinne, on tavallaan katsottavaa. En nyt muista oliko se juuri tuolla, vai oliko kikkaa käytetty muuallakin, mutta loistavia ideoita on myös puskassa paneskeleva pari, ehkä nurkan takana tapahtuva viinapullon juominen(tanssi lava tms ja kaverit väli huikalla…)… Siis kaikkea pientä mitä pitää ja voi etsiä ja katsella ja mitkä luo sitä elävän mailman menoa, siihen katekoriaan nuo onnettomuudetkin mielestäni kuuluu. Käsittämättömiä rakennelmiahan nuo on, siitä ei pääse mihinkään. Ainut mikä itseäni mietityttää on se että kuinka tuollaisita pyyhitään pölyt ? No joo, mietityttää moni muukin asia, kuten miten tuollaisia tehdään ja monta muutakin miten tai kuinka kysymystä olisi, mutta tuo puhtaana pito on sellainen mikä ihmetyttää, kuten monilla kotiradoillakin, kuinka ne saa pysymään pölyttöminä, tai ainakin ne näyttää siltä…
^kyllä tässä pienoismaailmassa on kohta, jossa pariskunta on pellossa naiskentelemassa ja leikkuupuimuri lähestyy… Yksityiskohtia on paljon, ja sitähän sää kysyit? :)

Mainitsemani tulipalotkin on ihan hienosti toteutettu, mutta kun niitä on samassa pikkukaupungissa kolme tai neljä yhtäaika… Siellä palaa ainakin kirkko, kerrostalo, joku linna tai vastaava ja en muista mitä. Ei koko pienoismaailma ole pelkkää katastrofia, kunhan mainitsin.

Puhtaanapidosta: siellä on koko ajan päivystävä siivoojaa taikka kaksi mikrokuituliinan kanssa valmiudessa. Oikeassa elämässä pienoismaailmassa kaikki ei toimi ihan niin kuin näissä videoissa. Muutama jumitus sattui sinäkin aikana, kun tätä olin pällistelemässä.
Toisaalta jos on rahaa rakentaa tuollainen laitos niin voisi kuvitella että sen voisi eristää pleksein muusta mailmasta ja sallia vain henkilökunnan sisällä liikkuminen ja hoitaa sisällä ilmanvaihto erittäin hyvillä suodattimilla, olisi sitä pölyä vähemmän aiheuttamassa ongelmia… Mutta voiko tälläisessa mittakaavassa ikinä saada kaikkea toimimaan niinkuin on ajateltu,eihän ne asiat mene 1:1 mailmassakaan suunnitelmien mukaan…
No jos siellä olisi pleksit ympäriinsä niin sitten niitä liinojen kanssa päivystäviä siivoojia vasta tarvittaisiinkin jynssäämään sormen- ja nenänjälkiä. Ja kai tuon paikan yksi viehätys on se että katsoja pääsee tavallaan pienoismaailman keskelle, ja tämä illuusio kärsisi plekseillä tms. eristämisestä.