Pienoismallit.net

Polttoainevalumat?

Kysymys; Miten saisin tehtyä polttoaine tahroja 1:72 skaalan me 109:n ja missä on sen polttoaineen syöttö aukko?

Anteeksi jos on kielioppi- tai kirjoitusvihreitä
Lifecolorilla on tensocromaattina petrol sävy joka lienee hyvä juuri kysymääsi kohteeseen ja tarkoitukseen.
Mersu-lentokoneen polttoaineiden täyttöluukut ovat jotakuinkin siellä missä sijaitsevat ne siirtokuvina olevat keltaiset kolmiot elikkä heti ohjaamon takana selkäpaneeleissa ja ehkäpä siivissä ja yleensä mahan allaolevassa lisäsäiliössä.
-joku keksii varmaan lisääkin luukkuja ja täyttöaukkoja mutta tässä näin ensialkuun
-lifecolor maaleja myyvät pienoismallikasuppiaat joilla postimyynti..combat models,pienoismallimailma,
Viimeksi muokattu 8.9.2008 11:31
Ei kait se mitään sen kummempaa sävyä tarvii?
Kun kattelee autojen kyljistä valumajälkiä, niin eikös ne sellaisia ruskean harmahtavia jälkiä ole?
Ohentimen sekaan vaan laittaa pari tippaa jotakin sopivan väristä maalia, kastaa pensselin ja tökkää siihen kohtaa pisaran mistä haluaa valuman alkavan ja sitte valuttelee sitä vaan… (joku voinee selittää fiksummin)
Jep,Tomi sen jo sanoikin. Olen sotilasajoneuvoihin laittanut polttoaineen täyttöaukon luukun alapuolelle tärpätti/maali(yleensä mattamustaa emalimaali) sekoitusta. Suhde on silleen, että tärpättiin tiputetaan maalitippoja sekoitettavan litkun kokonaismäärästä riippuen. Kokeilemalla se avautuu. Tämä on siis vain yksi konsti, mutta toimii. Muista aina, että edellinen maalausvaihe tai litkutus pitää kuivua hyvin, ennenkuin teet seuraavaa vaihetta. Emalimaaleilla se on ainakin pari päivää +20 celsiuksen lämmössä. Akryylimaalit kuivuvat jonkinverran nopeammin. Konsti toimii niin lekoissa, kuin ajoneuvoissa skaalasta riippumatta. Kun katselee referenssikuvia, ei näytä lekoissa kovin selvästi polttoainetahroja olevan ilmeisesti ilmavirran vuoksi? Siis lekoissa kaikki maalaukset/litkutukset yms pitäisi pyrkiä hoitamaan lekon lentosuunnan mukaisesti eli edestä taaksepäin.
Niin, me 109 käytti 87 oktaanista polttoainetta joka kannattaa ottaa huomioon valumia tekemällä.
Olli-Pekka Manninen kirjoitti:
Niin, me 109 käytti 87 oktaanista polttoainetta joka kannattaa ottaa huomioon valumia tekemällä.
Just… Ja millähän tapaa 87 oktaanisen polttoaineen valumat eroavat normaalista polttoaineen valumasta? Polttoöljyä tietenkään ei lasketa…
kuten bensa eroaa dieselistä?…vai
-vesissä on eroa,maalatkaa millä ikuna haluatte,mitä väliä
Taitaa olla öljy, mikä tässä tapauksessa eniten vaikuttaa valumien laatuun, eli kerää tummaa möhnää. Itse bensiini toimii enempi liuottimen tavoin, pesee pois maalia (Suomalaiset Curtiss Hawkit) tai vaihtoehtoisesti kerkiää haihtua, ennenkuin mitään merkittävää tapahtuu.
Suuri merkitys on myöskin sillä, mistä maasta löpö ja alla oleva maali ovat peräisin. Loppusodan Saksalaisvehkeiden pakokaasuvanat kertovat bensan laadun huonoudesta. Varsin harvoin kuitenkaan kuvissa näkee ihmeempiä p-aineen täyttöaukon/aukkojen kohdilla, veikkaisin, että mekatsut sangen nopsasti pyyhkivät yli lorahtaneet löpöt pois.

En varmaankaan itse lähtisi malliin toteuttamaan mitään valumia, ellei esikuvassa niitä selvästi erotu. On kuitenkin efekti, joka menee helposti överiksi, etenkin 1/72 skaalassa.
Mixa Aho kirjoitti:
En varmaankaan itse lähtisi malliin toteuttamaan mitään valumia, ellei esikuvassa niitä selvästi erotu. On kuitenkin efekti, joka menee helposti överiksi, etenkin 1/72 skaalassa.
Tätä juuri tässä tapauksessa tarkoitin…
Jos öljyllä töhriä haluaa, niin tekee koneen joka on juuri palannut taistelulennolta. Yleistä kun oli, että jos tarpeeksi läheltä pääsi moottoriin tai vastaavaan paikkaan tykittämään, niin nesteet lensi sitten takalentävän koneen päälle. Mersussahan oli tätä varten (sekä myös omia öljyjä ajatellen) putket joiden avulla bensalla pystyi lennossa ruiskutella tuulilasia puhtaaksi.