Pienoismallit.net

Ruiskumaalauslaatikko

Tulinpa juuri eilen ostaneeksi tuon Bilteman tuulettimen, joten laitanpa tänne tiedoksi: tuulettimen kyljessä olevassa teippinauhassa lukee "4.5A DC 12V 122 CFM FUSE 8.0A". Tuo 122 CFM on 3455 l/min eli n. 3.5 m3/min.
Tuo 122 CFM on reilusti enemmän kun tekstissä mainittu 2800l/min. Mutta omani olivat mittauksessa hieman alakanttiin laatikossa mainitusta.
Tosin kahdell tommoisella pärjää mainiostia ja jos on pienempi boksi niin voi ajaa pikkasen alijänniteellä jolloin äänikin pienenee.

Tosin se joka on tärkeä on maalaus aukossa kulkevan ilman nopeus johon vaikutta tuon aukon koko ja tuulettimien siirtämä ilmamäärä. Tuo ilmamäärän rajaarvo on eri jos imu tapahtuu alhaalta tai takaseinästä. Alaspäin imevässähän painovoima auttaa maalihiukkasten poissiirtämisessä.
ok, 15 vuotta tämän rakentamisessa kesti. Ratkaiseva asia loppuunsaattamiseen oli tämän keskustelun kolmannella sivilla ollut maininta "bilteman veneen moottoritilan tuulettimia". Kiitos.
Ostin myös tuollaisen 4" 12V puhaltimen motonetistä. Soveltuuko tietokoneen virtalähde tuon puhaltimen käyttöön?
Henrik Valkama kirjoitti:
Ostin myös tuollaisen 4" 12V puhaltimen motonetistä. Soveltuuko tietokoneen virtalähde tuon puhaltimen käyttöön?
Ainakin minulla on tietokoneen virtalähde tuota Bilteman puhallinta ruokkimassa. Piuhat pitää vaan tietty saada sovitettua liittimiin.
Itseltäni löytyy tälläinen laatikko maalaushommia varten

Ja

viellä olisi työn alla puhaltimen vaihto hiukan tehokkaampaan malliin ja ja tehdä viellä erillinen filteri "laatikko" ettei kuiva maalipöly täytä koko huonetta :)
Ohjeet tähän otin: Täältä jos englantia ymmärtää niin hyvät ohjeet löytyy sieltä, linkki taidettiin mainita ketjun alkupäässä ellen väärin muista.
Viimeksi muokattu 28.5.2010 01:37
Michael von Bell kirjoitti:
Veneseen tarkoitettu moottoritilan tuuletin on vallan mainio, itselläni kaksi semmoista imee maalausboksista höyryt pihalle..
Ovatko nuo molemmat puhaltimet samassa poistoilmakanavassa vai lähteekö kummastakin oma putkensa ulkoilmaan? Jos puhaltimet laittaa samaan poistoilmakanavaan, niin kuinka se kannattaa tehdä, jotta eivät haittaa toistensa toimintaa? Voisitko laittaa esim. kuvan?

Saattaa olla, että teen omaan ruiskumaalauslaatikkooni sen verran suuren suuaukon, että tarvitaan pari Motonetin suurempaa tunnelipuhallinta. Pienessä varasto/-työtilakopissani on kuitenkin vain yksi ilmanpoistoreikä seinässä, eikä toisen tekeminen ole mahdollista. Siksi tarvitsisin tietoa, kuinka kaksi puhallinta saadaan parhaiten toimimaan samassa ilmakanavassa.

Waldemar
Katsopa Temperan sivuilta. Kallis on - olikohan n. 600€ - mutta jääpähän tällöin muutama turha malli ostamatta. Muutimme juuri kerrostaloon omakotitalosta ja samaa ongelmaa pukkaa; maalaushuonetta ei tällä hetkellä ole, kun jälkikasvua on vielä kotona.

Toisaalta, sivellinmaalausta voisi taas alkaa harjoitella? Ei tarvitse pelata ruiskun kanssa, mutta kyllä se mahdollisuuksia vähentää tietyissä projekteissa. Kuten tälläkin sivustolla on nähty, kyllä ilman ruiskuakin saanee oikein kelpo jälkeä.
Asun kerrostalossa yksiössä ja olisi vetokaappi hankinnassa. Luin koko topikin läpi nopeasti ja tarkoitus olisi käyttää liesituuletinta. Ei viittisi pitää talvisin tuuletusräppänää auki jotta saisi poistoputken ulos. Noista kipinäsuojattomista liesituulettimista varoteltiinkin jo, mutta onko kukaan testannut viellä tota syttymistä akryylimaaleilla? Täytyyköhän ostaa vaahtosammutin samalla kertaa käden ulottuville…

Liesituulettimet ei paljon maksa netin kautta tilattuna ja kaikki muut tarvikkeet olisi jo valmiina niin se olisi helpoin vaihtoehto.
Ota myös selvää, saako rakennuksen hormeihin liittää liesituuletinta. Monessa vanhemmassa talossa se nimittäin on kiellettyä. Niissä nimittäin on yhteinen hormi päällekäisillä asunnoilla ja sun lykkäämät hajut sitten menee naapurille. Isännöitsijältä saat tietoa asiasta.