Pienoismallit.net

Ruiskumaalauslaatikko

Michael von Bell kirjoitti:
tuohan tekee vaivaiset 6,4l/min, oman maalauslaatikkon puhaltimet vetävät ilmaa n.4800l/min ja oli just ja just speksien mukaan kun mittas ilmavirran maalaus aukossa.
Ohho, ajatusvirhe kävi. 6400 l/min piti olla tosiaan. Mutta kyllä, taitaa olla ulos johtaminen se kaikkein halvin ja tehokkain vaihtoehto. Talvella tietenkin syö vähän lämmintä talosta mutta kuitenkin.
Viimeksi muokattu 31.1.2011 21:28
proileri kirjoitti:
Talvella tietenkin syö vähän lämmintä talosta mutta kuitenkin.
Tuohon liittyen onkin tullut ihmeteltyä tämän talven kovien pakkasten aikana sitä, kuinka vähän kylmää tulee sisälle tuuletusikkunan kautta silloin kun Wiltecin vetokaapista menevä puruletku on käytössä johtamaan höyryt pihalle. Ilmeisesti siitä tulee samalla oikean suuntainen veto ulospäin koko aukon seudulta.

Alunperin kuvittelin, että tarttee virittää pahvi/vaneri muun aukon tilkkeeksi maalaamisen ajaksi, mutta eipä tuolle ollut tarvetta parinkympin pakkasilla, vaikka on tullut tunninkin maalaussessioita vedettyä.

Ja todella hyvin menee käryt pihalle, kuten olen tainnut aiemminkin mainita. Ruiskulla maalatessa ei emäntäkään huomaa mitään ja Tamiyan spray-maaleja käytettäessä hajut pysyy siedettävinä. "Oikeita" spray-maaleja ei ole tullutkaan käytettyä viime aikoina suoraan purkista, niin en osaa kommentoida niiden hajuhaittoja.

Eli tiivistettynä voin varauksetta kehua Wiltecin vetokaappia, josta käryt johdetaan pihalle esim. puruletkulla. Yllä mainituilla tavoilla maalaten ainoat hajut tulee osien kuivuessa pömpelin ulkopuolella ja jossain määrin ruiskua puhdistettaessa, kun ohennepurkki on jonkin aikaa auki (laiskuudesta sakotetaan).
Ruiskunpuhdistuksessakin saa hajut häviämään kun vain opettelee tekemään homman siellä kaapin reunojen sisäpuolella, vaikka onhan se hieman ahdasta. Spray-maalauksessa tulee niin paljon maalia että Wiltecin imu ei enää riitä, lisäksi spray-maalit sotkevat kaapin ja suodattimet todella tehokkaasti. Spray-maaleille etsisinkin isompaa kaappia suuremmalla suodattimella.