Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu: Galleria

Tähän keskusteluun toivon kehitysideoita, bugi-ilmoituksia ja muuta palautetta koskien sivuston Galleria-osiota.
Tulipa tuossa taas mieleeni sellainen juttu, että kun noita erilaisia rakennusblogeja nyt ilmenee ja mallarit käyttävät etsejä, resiinikonversioita yms. niin olisiko mitään ajatusta lisätä noihin listoihin myös esim fotoetsi vaihtoehdot ja muut vaihtoehdot?
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
olisiko mitään ajatusta lisätä noihin listoihin myös esim fotoetsi vaihtoehdot ja muut vaihtoehdot?
Tarkoitatko, että valmistajan lisäksi määriteltäisiin, mitä tarvikeosia ja materiaaleja on käytetty ja miltä valmistajilta?
Hyvä ajatus. Listaan mukaan sarjamalli ja kaikki rakennukseen käytetyt lisäosat: muunto-sarjat, etsit, maalausmaskit, siirtokuvat jne. Maalit, kitit, työstövälineet yms. bloggaajan halujen/viitselijäisyyden/mieltymysten mukaan, mutta vahvalla toiveella, että mainittujen äärellä 'opetetaan' mieluummin kuin 'kirjataan'. Inhottaa sanoa tämä, mutta 'vanhassa maailmassa' keskeneräisten' mallien raportoinnin äärellä useimmin haukotteli kuin hihkui innosta - tekeminen on pahimmillaan synkkää jynkytystä ja lukija haluaisi mieluummin mieliä avartavia uusia oivallukisa, tekniikoita, näkökulmia, vaihtoehtoja, visioita…
Tämä ei ole tekniikalla säädettävä juttu. Pikemminkin vaan toive siitä ettei uhohdettaisi yhteisön perusteita: täällä ollaan, jotta oppisimme toisiltamme - emme ole kilpailijoita (paitsi ModelExpossa). ;-)
Ainakin noissa blogeissa olisi hyvä mainita mitä tarvikeosia tms on käytetty. Helpottaa ainakin tämmöisen ei-niin-aktiivin mallarin elämää kun yrittää arvailla mitä kollegat ovat rakentaneet. Saman tyylinen 'moka' tai puute on mm Mallix lehden monissa artikkeleissa; jätetään panssarijutuista jopa mittakaava ilmoittamatta, itselleni se on monesti täysin mahdonta päätellä Dragotrumppa DTRxxxx-123456numerosta joka jutussa mainitaan rakennettavan mallin mittakaavaa. No, tämä ei nyt tosiaan kuulu tähän osioon, mutta tuliivahan nyt avauduttua:- D
Jos nämä uudistukset tulee niin sitten voisi pistää valikoimaan vielä scratch-vaihtoehdonkin.
Toivoisin että olisi MAHDOLLISTA (painotus, ei huuto) halutessaan luetella nuo aftermarket osat blogissa. Nämä kun yleisesti ottaen on helpompi luetella kuin esim. maalit.
Noiden keskeneräisten mallien siirto blogiin on ollut mahdollista.
Mutta mites jos haluaisi liittää aikaisemmin rakennetun mallin esim. jonkin uuuden dioraaman blokin alle? Vai onko parempi pitää mallilla oma kansio, missä tarkemmat kuvat yhdestä mallista? Mitä mieltä?
Ehdotan sellaista ominaisuutta joka näyttäisi onko johonkin gallerian malliin tullut uusia kommentteja viimeisimmän lukukerran jälkeen. Eli olisi joku pallero joka muuttaisi väriään, kuten keskusteluissakin. (Tarkoitan muiden tekemiä malleja, omissa malleissahan tieto uusista kommenteista toki tulee.)
Taas vedän asian vierestä kieroon vaikka en ole edes savolainen.
Kehityskeskustelu:blogi

Kun blogi valmistuu arvioitavaksi niin tiedän että siellä näkyy tutussa paikassa arvointi piste.

Veikkaisin että monilta on tämä jäänyt huomaamatta eli tässäkin voisi joku väri/pylperö osoittaa sen että "HEI OLEN VALMIS BLOGI ANTAKAA MINULLE TÄHTIÄ."