Pienoismallit.net

Vesi dioraamaan?

morjens!

Elikkäst miten tehdä vesi dioraamaan?? en varmaankaan ole menossa hesaan tämän vuoden puolella. Eli saako jostain veden näköstä?
Viimeksi muokattu 9.7.2009 13:51
aina voit tilata netin kautta esim. Woodland Scenicsin "Realistic Water" ainetta. itelläni on sitä, ja olen ihan tyytyväinen ollut. Sitä on pullossa paljon, ja sen avulla voi tehdä suuriakin vesialueita. Yksi vaihtoehto on erikeeper, mutta se voi kellastua ajan myötä, ja sillä ei viitsi "valtameriä" ruveta työstämään..
Yksi vaihtoehto Topin mainitseman Woodlands Scenicsin Realistic Waterin lisäksi on Vallejon Still Water.
Tästäkin aiheesta löytyy parikin ketjua, kun käyttää sitä hakua.
kiitos avusta!
mitä eroa on Woodland Scenicsin Realistic Waterilla ja vallejon still waterilla?
Pate J kirjoitti:
mitä eroa on Woodland Scenicsin Realistic Waterilla ja vallejon still waterilla?
Ei paljoakaan. Realistic Waterin kutistuma on omien kokeilujeni pohjalta arvioituna vähäisempi, mutta muita eroja en ole liiemmälti havainnut. Realistic Water tosin harmaantuu helposti, kun tehdään valu useissa osissa. Tämä harmaantuminen häipyy tosin itsestään muutamien viikkojen tai kuukausien kuluessa, mutta usein se on kuitenkin melko kiusallinen ilmiö, joka hidastaa projektin valmistumista. Still Waterin kanssa en ole vastaavaan törmännyt.
Woodland Scenicsin Realistic Water on akryylipohjainen, Vallejon Still Water taas perustuu polyuretaaniin. Realistic Water saattaa sekoittua alustassa käytettyihin akryylimaaleihin, maisemaliimaan sekä akrylic matte mediumiin. Realistic Water samenee, eli menettää kiiltonsa ajan kuluessa (käytännössä muutamassa vuodessa), Still Waterissa vastaavaa ei ole (vielä) havaittu - Still Water rapakkomme on ollut olemassa jokusen vuoden. Kaikki samentuneet WS:n kamasta valmistetut vesialueemme on korjattu kippaamalla päälle Still Wateria. Mielestäni Still Water on kokeilemistani vesiaineista paras, mutta selvästi kalliimpi kuin epoksipohjaiset aineet. Hinnalla saattaa olla merkitystä silloin, kun mallataan suuria vesistöalueita. Still Waterin ongelma on se, että liplatuksia siihen ei saa käytännössä lainkaan. Liplatuksia ja aaltojen mallaamista varten tarkoitetut Vallejon materiaalit (=päälle siveltävät mähmät) eivät mielestäni näytä kovin luontevilta.
millä värillä kannattais vesi maalata jos aikoo tehdä aika vihreetä tai semmosta likasen näköstä vettä? vaikuttaako pohjan väri siihen?
Ohi aiheen menee, mutta olen joissain laiva mallien kohdalla nähnyt todella hienon näköistä merta tehtynä ympäristöksi. Miten tälläinen myrskyävä meri syntyy?