Pienoismallit.net

Cortina

Löytysköhän Suomesta mistään Lotus tai Ford Cortinaa MK1 tämmöstä:
Airfix valmisti joskus 70-luvulla 1/32 versiota. Tuskin löytyy enää Suomesta mistään. Ehkäpä Ebaystä? Muista valmistajista en tiedä.
Tieto-Nikkarin löytösivulla on ollut pitkän aikaa FROG Cortina "huutokaupattavana". Ehkä on jo vanhaa tietoa tai sitten hinta on todella kova.
Semmoiset resiinipajat kuin Joker ja Scalekraft ovat tehneet 1:24 Cortinaa. Kumpikaan ei ole enää aktiivisessa toiminnassa ja kummankin tuotokset ovat todella kiven alla. Että siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Lisäksi nuo sarjat eivät (ainakin SK) tietääkseni olleet kaikenkattavia vaan vaativat lisäksi luovuttajasarjan josta ottaa puuttuvat osat.
Revelillä on 1:32 slottiversio Cortinasta. Juha Airion 1:24 Cortina-projektin tilasta en tiedä.. Taitaa olla tällä hetkellä Taunus, pyhitys-Volvo ja Saabbi enempi työn alla.
No onko sitten Cortina mk.III L4D (GXL?)-73?
Jos tarkoitat "Life on Mars" - sarjan Cortinaa, niin sellaisesta ei ole rakennussarjaa näkynyt. Sarjassa esiintynyt Cortina oli kyllä itse asiassa -74 mallin 2000E, johon oli lätkäisty GXL-merkit kiinni. Eipä silti, kyllä sellainenkin kelpaisi rakennussarjana. Corgi teki GXL:stä 1:43 metallimallin joskus 70-luvulla ja todella huonon uusintapainoksen 90-luvulla. Kumpaakaan ei varmaan enää kaupoista löydy.Huutonetissä näköjään oli jokin aika sitten myynnissä "Life on Mars" - Cortina, valmistaja Corgi Vanguards. Tämäkin toki 1:43 metallimalli, mutta aika hyvän näköinen.
Juurikin tuota tarkoitan, ja mielenkiintoista lisätietoa annoit, kiitos siitä! Ja tätä 2000E mallia ei tietenkään ole kaupoissa? Itse asiassa aioinkin tehdä siitä juuri tuon "Life on Mars" - Cortinan.. :P No entäs sitten Dodge Charger R/T, Chevy Camaro/Impala/Chevelle, Ford Mustang Fastback?
Eipä ole 2000E - malliakaan missään näkynyt. Korimallihan on aivan sama. Erona on sisustus, joka muistuttaa -74 Taunuksen sisustusta, ja maski, jossa on kulmikkaat umpiot. Eli tuohon "Life on Mars" - Cortinaan oli vaihdettu koko maski -73 - mallista. Kuvia mk.III - mallista löytyy esim. www.mk3cortina.com
Tuo mainittu 1:43 malli oli osoitteessa www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=83149868
Tietääkö kukaan mistä löytäisi tuon Life On Marsin Ford Cortinan koottavan mallin? Koolla ei väliä (tai saattaa olla hieman ;p…)