Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Lisää keulan pikkuosia kiinni, suojamuovit moottorin päältä ja lyhdyn kiinnikkeet. Eipä tuossa kauheasti enää irto-osia ole, stonga, mittaristo, lyhty, öljynjäähdytin, vilkut ja jalkatapit. Paljon pientä näperrettävää kuitenkin, jalkatapit ja vilkut vielä maalaamattakin. Noi koneen posket on sinällään valmiit, niissä vaan kuivapensselöityjä Honda-tekstejä, joten liimattaneen vasta ihan lopussa, ettei tahmanäpit hankaa niitä pois. Eiköhän tämä tällä viikolla valmistu.

Muutama malli valmistunut tässä välissä. Muutama lisää niin rujossa kuosissa että äitiäkin hävettäisi. Tällä hetkellä pöydällä kuitenkin tällainen Audi R8 Revellin kitistä, ei viitsitä kitistä. Tai toistaiseksi korkeintaan sellainen audi jonka erehdyit ostamaan torista kerran halvalla sai. Myyjä sanoi että "vaatii vähän laittoa", mutta muuten lähestulkoon tieliikennekelpoinen.Liimattuna kasassa tämän verta. Vähän testattu maalia peittyvään kohtaan.Gloss surface primeriä sudittu kerta pääsee kerrankin käyttämään. Ei ihan vanhaan sotilaskalustoon natsaa mutta muuten vaikuttaa käyttökelpoiselta.Sisäosia maalattu vielä muoveissa jottei näpit sotke kaikkia pintoja ja liimaamattomat pikkuosat katoa kuin elämänhalu ruuhkabussissa. Kojelautaan koetettu yksityiskohtia hopeatussilla, joka muiden metallitussien ohjessa osoittautunut aika käteväksi yksityiskohtavälineeksi.
Melkoista kikkailua. Kuten aiemmin mainitsin, on Tamiya "unohtanut" näiden öljyletkujen kiinnityksen runkoputkiin. Aikani ihmeteltyä, kaivoin jotain vanhaa fotoetsiä (taisi olla tuon A37 Dragonflyn ylijääneitä osia) ja tein niistä sopivat P-kirjaimen malliset lenkit, jotka pujottelin noihin letkuihin (itseasiassa ensin vain oikealla puolelle). Sitten ihmettelemään miten nuo saa liimattua runkoon, kun letku kampeaa ulospäin, eikä oikein pääse painamaan vastapuolelta niin, että pikaliima ottaisi. No, pari juotostinan pätkää ja cocktail-tikku, joilla sai sidottua tuon letkun oikeaan paikkaan, ja sitten Tamiyan kirkasosaliimaa noihin lenkkeihin, ja nyt odotetaan huomiseen, jolloin paljastuu riittääkö liimassa pito, vai pitääkö harkita jotain muuta (esim. teipata noi rungon ympäri menevällä ohuella alumiiniteipillä, ei ihan autenttinen, mutta ei noita valloilleenkaan tuonne alkukäyrien sekaan voi jättää).
Tämänkin kun olisi huomannut siinä vaiheessa kun moottorin liimasi kiinni runkoon, olisi voinut porata noihin runkoputkiin kiinnikkeille reiät. Nyt ei moiseen enää tiloja ole. Tuli vaan referenssikuvaa katsottua liian myöhään.

FE8:a on sen verran jigitetty, että alasiivet on saatu paikoilleen:
Onnistui siedettävästi noi öljyletkujen kiinnikkeet, ja mikä tärkeintä, kestivät kiinni sen aikaa kun liimaili tuota öljyjäähdytintä ja ajovaloa paikalleen. Eipä tuosta enää montaa osaa puutu.

Jatketaan näillä Hondilla. Tällä kertaa puhtaalta pöydältä, räpeltämättömällä mallilla. Malli sinällään julkaistu pari vuotta aiemmin kuin tuo edellinen, mutta minulla ei ole ollut niin kauaa, muistaakseni viime vuosikymmenellä jostain näyttelystä ostettu.
Homma alkoi katteiden liimauksella ja siistimisellä, kuin myös takahaarukan ja muutaman pikkuosan runkoon liimaamisella. Inhoan näitä putkirunkoja, näissä valusaumojen siivoaminen on todella työlästä, ja niitä riittää. Runko, haarukka ja satula pohjamaalin jälkeen takaisin punaiseksi, kateosat täytyy varmaan pohjamaalata jollain mikrofillerillä, jotta saa noi liimaussaumat piiloon, ja sen jälkeen mustaksi.


Hobby Bossin 1/35 Renault R39


Tamiyan Jagdpanzer IV. Kerrassaan mukavaa rakentamista kun osat sopiva yhteen ilman tuskaa eikä joka palasesta tarvitse kitata sen seitsemää ejektorin jälkeä.
Matti M kirjoitti:

Hobby Bossin 1/35 Renault R39
Hienoja sisäosakuvia. Jahka nuo kaikki peitetään, niin pääasia on, että itse tietää, että siellä ne ovat.;)