Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Niinhän siinä kävi kuten pelkäsinkin, kellastuneiden siirtokuvien kanssa saat kellastuneita merkintöjä. Suurempi ongelma näissä Tamiyan teipeissä on kuitenkin se, että toi valkoinen on toivottoman läpikuultava, ja paikoilleen laitossa se, että paitsi kellastuneita, ne olivat myös armottoman hauraita. Mustaa joutui parista paikasta paikkailemaan maalilla, Jälkiviisaana voi todeta, että musta tai valkoinen pyörä olisi ollut järkevämpi, niissä kun oli vähemmän valkoista teipeissä. Ja oikein viisas kun olisi ollut, olisi tämä pitänyt kasata jo 30 vuotta sitten.

Viikko ähelletty kahden pyörän pikkuosien siistimisien ja maalausten kanssa, ja alkanut usko loppua, että mitään saisi aikaiseksi. Nyt sentään Hondan moottori kohtasi rungon puolikkaat ja ovat liimauksessa. Samalla manannut vanhoja syntejä, ja oppinut uutta siitä missä järjestyksessä asioita kannattaa tehdä. En edes muista milloin tämä Honda on ostettu/aloitettu, mutta typeryyksiä oli tehty tuon moottorin kasauksen kanssa. Venttiilikoppa ja öljypohja olisi ilman muuta pitänyt jättää liimaamatta, koska ovat eri värissä kuin muu moottori. Olivat sen verran ikävän näköisiä teipattavaksi että maalasin sitten ne siveltimellä, samoin kuivasivelyllä noi jäähdytysrivat, ja sitten ruiskulla lakkaa suojaksi.
Etulokarissa on sekä tässä että Kawassa alumiinisia kiinnikkeitä. Ne olisi kannattanut maalata jo ennen tuota pintalakkaa. Ei nimittäin tahdo värit enää kestää kiinni lakassa, vaikka sitä mataksi hioinkin. Sama ongelma taitaa olla Hondan tankin kyljessä olevalla bensahanalla. Kawan keula alkaisi olla kasausta paitsi, ainut este on se, että noi keulaputket pitää vielä päällystää Hasegawan kromikalvolla. Samoin jäähdyttimien kiinnityksistä on vielä pari osaa maalia paitsi.Viimeksi muokattu 25.2.2023 19:42
Kevättä ilmassa ja vihertää ;-)

Juottamisharjoituksia
FE8:a on jatkettu:


Muita muotoja on korjattu, mutta runkoa täytyy kyllä lyhentää ja takarunkoa kaventaa, Voi että, että näisä Choroszyn malleissa voikin olla nuon muodot niin pielessä, vaikka muuten voisivatkin olla ihan hyviä malleja ); Lähteenä tietysti Windsock Datafile

Mengin renu valmistumassa.
Vaihteen vuoksi Hondaa eteenpäin. Maalien kuivumista saa odotella vähän väliä, kun vähän saa edistettyä.

Pari nissania onpi työn alla,pultsariin hieman isompi urakka tiedossa.Muutos Pulsari mallista perus sunny malliin,ehkä kevyt tuning.


Tässäpä taisi olla viimeiset kuvat vanhalla kameralla,uusi on hankittu,kunhan oppisi säätsmään jotta tulisi kunnollisia otoksia.
Sen verran pikkuosia pois pöydältä että kaverukset seisoo nyt omilla "jaloillaan". Hondan pakoputkisto maalauksessa, loput kromiosat krominpoistossa, Kawaa pitäis jatkaa tuon keulan kanssa, letkut, stonga ja mittaristo ennen katteiden sovitusta.

Hondan takalokasuoja viimeistelyssä. Yleensä olen näitä valojen pohjia koittanut väkertää joko BMF:llä taikka tuolla Hasegawan peilikalvolla, viime kädessä maalaamalla. Tämäkin oli niin hankalan mallinen, että ruiskuun oli tartuttava. Kauheasti en ole noista juutuuban urakkamaalarin (Barbatos Rexin) videoista piitannut, nyt kuitenkin satuin katsomaan tämän: www.youtube.com/watch?v=lyEoYSePYFI ja pitihän tuota Green Stuff Worldin ihmemaalia tilata. Ja kyllä, yhtäkkiä testaten tämä on paras kromimaali mitä olen ruiskinut. Lyhdyn pohjahan ei ole erikseen kiiltävällä pohjustettu (laiskuutta), vaan tuolla Vallejon mustalla pohjamaalilla, ja silti kromipinta on erittäin hyvä. Käsittelykestävyyttä ei tuossa pysty testaamaan, mutta kunhan pääsee parin 70-lukulaisen pakoputkistoon testaamaan, niin näkee senkin. Ja kiiltävän pohjamaalin vaikutuksen.