Pienoismallit.net

Mitä työn alla?Maalinkuivumismalli ja kitinkuivumismalli…


Kokeillaanpas kerrankin ”Realistisempaa” maalaustapaa ja hypätään pois modulointi maailmasta. Seuraavaksi saman maalailun voikin toistaa ruskean ja mustan kanssa.


Bussi alkaa olla valmis; seuraavaksi rakennan kyllä jonkun Tamiyan jossa on vain suoria pintoja, ei yhtään ikkunaa ja luukut kiinni :)
Tiedän tunteen:)
Seuraavaa on minulla työn alla:Choroszyn mallissa tuo runko on liian korkea ja liian pitkä. Ja lisäksi se on liian kapea, josta ei ole tässä kuvaa, mutta niin se vaan on, joten kovaa modaamista on tulossa.
Mallisarjan mitoilla ei yksinkertaisesti voi edetä.
Jatketaan tätä vuosikausia sitten kesken jäänyttä projektia, josko tämän saisi tällä kertaa maaliin. Moottori tuli viimeksi maalattua ja siirtokuvitettua, nyt siihen lisää kaasarit ja ilmanputsari. Myös noita swingin osia ja vanteet maalailtu. Nämä saa kohta kiinni tuohon aiemmin viimeisteltyyn runkoon.

Edistystä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.
Ensimmäiseksi, alkaa näköjään toi toistakymmentä vuotta palvellut Revellin kompura takkuilemaan. Se oli nyt käyttämättä liki vuoden, ja nyt juuri ennen paineen nousua sinne 8 kiloon, jossa painekatkaisija sammuttaa moottorin, se alkoi pitää pirullista kolkottavaa ääntä. En saanut vielä paikallistettua, onko se itse painekatkaisija, moottorin laakerit, vaiko joku muu. Päädyt purin auki, eikä noissa kiertokankien laakereissa (kaksisylinterinen pumppu) ainakaan väljyyttä ollut. Piti sitten ottaa toi iso, kuitenkin kohtuu hiljainen naulainta varten ostettu käyttöön.
Toiseksi, löytyi ilmeisesti jo tehtaalla rikkoutunut osa :( Tästä oikeanpuoleisesta swingin puoliskosta oli katkennut tuo alas, jousitukselle menevä linkku, eikä sitä irtopalaa löytynyt noista muovipusseista. Hetken olin jo heittää mallin roskikseen, mutta laatikon sisältö pelasti tilanteen. Aoshima on tehnyt samoista muoveista eri versioita, ja yhdessä näistä on ollut isompi takalevy, jonka seurauksena näitä swingin paloja (jarrukaliiberi on yhteenvalettuna, eri näköisenä) on kaksi. Katselin, kumpi on helpompaa, siirää se jarrukaliiberi rikkinäisestä ehjään, vaiko toi jousituksen linkku ehjästä rikkinäiseen. Päädyin jälkimmäiseen, toi oli helppo sahata irti (kuten myös noi rikkinäisen jämät) ja liimata paikalleen.
Kolmas ongelma liittyi jarrulevyihin ja vanteisiin. Ohjeen mukaan piti tämän takalevyn sisäkehä maalata mustaksi ja napa alumiiniseksi. No, kun maalaus oli tehty, huomasin referenssikuvista, että toi levyhän on terästä, ulkokehä kiillottunutta, ja sisäkehä tummempaa, ja napa itse on musta. Uudelleenmaalaukseen.
Ja neljäs on se, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä pienemmistä osista tuntuu nämä mallit koostuvan :(

Tässä nyt kuitenkin runko, takapää ja moottori liitettynä yhteen. Nyt vaan ripustelemaan lisää pikkuosia paikalleen.

Kawasakin tuhannen ja yhden osan käpistelyä ja kuivumisen odottelua. Piti sitten kollata tuota mallivarastoa, ja osui tällainen markka-aikana (85mk) ostettu ja myös aloitettu (moottori, ilmanputsari ja tankki liimattu läjään) Tamiyan Honda. Siirtokuvat näyttää kovasti kellastuneilta, katsotaan tuleeko niistä mitään (tai tulee tietenkin, kellertäviä merkintöjä). Värivalikoimaa siirtokuvilla valkoiseen, mustaan ja punaiseen pyörään, joista valinta osui punaiseen, kun hyllystä löytyi purkin pohja Gravityn Citroenin rallipunaista, joka riitti näiden pienien väriosien maalaamiseen.


51 chevy gasser tuloillaan.
Ja Kwaakku muutamaa pikkuosaa valmiimpana.