Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Hanomag/flatbed jäänevät tähän, jos parempaa paikkaa ei löydy…
Italerin Scania 143 Streamline. Tämä kertomus sopisi myös ketutusketjuun, mutta menköön nyt tänne.

Alusta on suurinpiirtein kasassa. Uusiksi on mennyt akkukotelo ja polttoainetankki. Arvelin hifistellä autoon sähköjohtoja, ilmaletkuja yms. detaljia. Urakka kasvaa koko ajan.

Italerin 143 Scaniassa on 142:n moottori. Näkyvin ero on välijäähdyttimen putkien puuttuminen. Putket sinänsä on helppo homma, mutta jos lisää putket, on apulaitteet siirrettävä, lyhennettävä kiilahihna, irrotettava syyläri hytin etuseinästä ja rakennettava intercoolerin kenno.

Ohjaamon sisustasta menee uusiksi ainakin ovipahvit. Onneksi ostin aftermarket-penkit.

Etupuskuri on myös hartsivalmiste alimittaisen tilalle.

Mitenkähän maakalustopuolella otettaisiin vastaan vaikkapa Leopardin malli jossa olisi Tigerin runko ja Renaultin telat?
Niin, Scanian alusta oli suurin piirtein kasassa? Arvelin selviäväni vähemmällä työllä kun säilytän jousituksen rautajousisena. Väärin meni.
Ihmettelin iskunvaimentajien puutetta. Referenssikuvassa ne näkyivät selvästi vetävän akselin takapuolella. Kummastelin miksei Italeri ole niitä toteuttanut, kun etuakselin iskarit sarjassa on. No siksi, että siinä missä pitäisi olla vetoakselin iskarit ja kallistuksenvakaajatanko, on sarjassa jarrukellot. Siirretään siis jarrukellot toiselle puolelle akselia, rakennetaan niille kiinnikkeet, käännetään jarrukilvet toisinpäin, lisätään rungon väliin poikkipalkki johon vaimentajat kiinnittyy ja tehdään itse vaimentajat.


Työtilan siivous eikun Lockheed F-104G Starfighter Revellin setistä. Pikkuosien liimailukin on oikeastaan ihan meditatiivista hommaa kun löysi toimivan pikaliiman liimaustekniikoineen ja keksi napata askarteluhyllyltä pussillisen minipyykkipoikia sekä liimanpitelyyn että otekohtana kun ei halua sotkea maalia nakkisormillaan.

----Hukatuksi luullun kuomun löydyttyä ja paikoilleen veisteltynä, viimeisten yksityiskohtien maalaus kuomuun ennen liimausta. Pitää katsoa koettaako tehdä noille kaikin tavoin pieleen menneille siirtokuville samalla jotain vai jätetäänkö tuo toistaiseksi "oppia ikä kaikki" -varikolle parempia aikoja odottamaan.

Ark Modelsin 1/48 Yak-7DI lisättynä muutamalla ehosteella.
Werkstattkraftwagen Typ-03-30

^vaikka kompressoreita on montaa sorttia, mikäs tällaisen kompuran skaala on ja kuuluuko johonkin settiin vai saako erikseen?
Markus Salminen kirjoitti:
^vaikka kompressoreita on montaa sorttia, mikäs tällaisen kompuran skaala on ja kuuluuko johonkin settiin vai saako erikseen?
Tuli tuon Miniartin Werkstattkraftwagenin mukana (35359), skaala on 1/35. Paketissa on melkoisesti työkaluja, kompura, hitsausvehkeet, yms. Voi toki olla mukana jossain muussakin Miniartin tuotoksessa.
Verstaspaku viimeistelyä vaille…


Toinen OcCre malli valmistumassa.