Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Jep. Tuossa kuva mallipaketin etusivusta

AV-USK… Enpä ole tuommoiseen valmistajaan aiemmin törmännytkään. Ja mallikin vielä fabulously funky :-)
Jarmo P. kirjoitti:
Ja mallikin vielä fabulously funky :-)
Se on ;)
Ensiluokkaiset osat Limited-run sarjaksi ja resiiniosat myösOikein hyvät rakenteluohjeet myösJa mikä parasta: havaituista virheistä on korjausliite ja siirtokuvatkin ovat ensiluokkaisiaMinulla ei ole RS-Modelsin uudempaa versiota aiheesta. Ehkä se on parempi?
Osalokerikko alkaa huveta uhkaavasti. Vielä viimeiset osat ja vähän letkua + johtoa taisteltava kiinni.

alanin 1:35 ba 10 panssariauto loppusipistelyjä vaille valmis, jonkinverran sai viilailla ja kittailla.
Friulin Tiger Ausf.B tela työn alla. Saa nähdä onko homma vaivan arvoinen, telakenkiä tarvitaan 210 kpl.,ja kuvassa 2 melkein valmiina ja osia käytetty 10 kpl.

Madeiralta kotiuduttu, toistaiseksi ruskettuneena ja terveenä ;-)

Aloitetaan tämä vuosi paluulla noihin minulle niin rakkaisiin 70-luvun smokereihin, ajalta kun ilmastomuutos ei ollut vielä herättänyt vihreää liikettä, ja motoristi haaveili 200km/h haamurajan ylittämisestä, ei 200mph!


Tamiyan 1/35 Kanonenwagen
Herkutellaan nyt vielä koesovituksilla, kun odotellaan tuon tankin liimausten kuivumista pohjamaalauskuntoon.
Kyse on siis Hasegawan mallista ja eroja Tamiyan vastaaviin tuntuu löytyvän. Osien sopivuus on hyvä, ja siinä missä Tamiya on yksinkertaistanut asioita kokoamisen helppouden vuoksi, Hase on monimutkaistanut osakokonaisuuksia oikeamman lopputuloksen saamiseksi. Osia on siis huomattavasti enemmän kuin Tamiyalaisissa, juurikin ikäviä pikkuosia riittää. Tässäkin on lohkon öljykorkki erillisenä osana, samoin tuhon etuosaan tuleva kierroslukumittarin kiinnitys. Kuin myös sivutuen kiinnikkeet runkoon, tankissa myös pohja, toisin kuin Tamiyan malleissa. Samoin satula kasaantuu useasta osasta (päällinen, sivut ja pohja sekä kromilistat). Vaikeusastetta saisi lisää, kun muuttaisi noiden sivukoteloiden kiinnitykset magneeteiksi (molempien koppien alla olevat tavarat on mallinnettu), ja rakentaisi tuohon satulaan toimivan saranoinnin (myös satulan alla oleva tekniikka on olemassa. Mutta katsotaan nyt, ei tästä ole kuitenkaan ikuisuusprojektia tarkoitus tehdä.
Nämä putkirungot ovat ikäviä, siivottavaa valusaumaa kun riittää putkien molemmilla puolilla, ja nuo pienet kolot ovat ikäviä siivota. Tässä onneksi valusauma on hyvinkin hento, katoaa parilla veitsen pyyhkäisyllä ja lievällä hionnalla. Joissain Tamiyan ja Aoshiman malleissa ollut paljon hankalammat. Lisäksi tämä on taas runko, joka pitää liimata koneen ympärille, eli toi ohjausputken liimaussauman piilottaminen vaatii taas maalauksen kahdessa osassa. Yritin sovittaa konetta kiinni teipattuun runkoon, mutta ei se sinne uppoa.
Väreinä tässä 76/77 mallissa oli metallihohto oranssi ja candypunainen. Mulla on aikoinaan omaan Susnaan sekoitettu oranssi, joka saa kelvata myös Kawan oranssiksi.