Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Aapuva! Tällä se varmaan pitäisi alkaa harjoittelu. Ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun.

Boeingin kimpussa, välillä. Sain johtoreunat maalattua Zeron "Silver Base" -maalilla, teipattua ne (ikävää hommaa), ja nyt tuon Vallejon Model Color sarjan "Light Orange" -sävyn winglettien ulkopintoihin. Eipä ole aikoihin Model Coloria tullut ruiskuteltua, näkyy tuokin jotenkin toimivan riittävästi ohennettuna ja parilla tipalla Flow Enhanceria jatkettua. Oranssin peitto ei vaan ole maailman paras, olisi pitänyt pohjustaa noi wingletit valkoisella, mutta laiskuuttani jätin väliin.

Tähän tyyliin tulee tehdä Capronin tuoliosien rakentelu, saatikka sitten hieman haastavampien kohtien teko jatkossa:Hyvä, että on käytössä eri-keeperiä, joka on paras liima tällaisten tapauksien liimaamiseen.
(vaatii pitkää asenteluaikaa, mutta kuitenkin, että tarraa heti. loppulujuudella ei ole niin väliä)
Kuva keltainen, koska salamalla otettu huonossa valossa ja en osannut käyttää tässa tapauksessa valkotasapainosäätöä.

PS. Noita jalkoja tulee toki säätää,vielä kovastikkin, että saa nuo tuolit istumaan suoraan
Lt. J. Halford odottaa väriä pintaan Bunker Hillin kannella…

Viimeksi muokattu 14.11.2021 13:40
Siivet (ja samalla laskutelineet, pyörännavat ja moottorien kiinnityspangat) maalattu harmaalla Real Colorin sävyllä RC214 (RAL7035). Tämä saattaa olla aavistuksen liian vaalea, mutta tällä mennään.Hitaasti etenee Eduardin 1:72 Albatros. Tänään runko kasassa ja samalla ruokittu mattomonsteria yhdellä turvavyön osalla.
Viimeksi muokattu 15.11.2021 17:53 +
Marko Hoo kirjoitti:


ja samalla ruokittu mattomonsteria yhdellä turvavyön osalla.
Tämä on tosi ikävää. Voin sanoa omasta kokemuksesta, että ymmärrän tuskan. Ellei ole ylimääräistä turvyöetsilevyä, niin skrätsäämiseksi meni.
Pidän vielä toivoa yllä mutta ellei löydy niin näpertelen toiselle puolelle. Laitoin kuvan ohjaamosta kuvapankkiini. Turhan tumma puun väri tuli sisälle pieneen malliin… Akryyli, öljyväri ja lakka.

Kokeilin itselleni uutta juttua. Vesivärikyniä ja siveltimellä maalausta niin, että kynistä otan vedellä kostutettuun siveltimeen värin. Oon joskus aikaisemminkin tehnyt mutta huomasin nopeasti, että eihän sitä pysty siveltimellä lakkaamaan (vesiohenteinen kiiltovaha). Värit leviää. Sitten tuli se "mitä jos" ja oon ihan pieniin kohteisiin kokeillut sitä, että käytän suoraan sitä kiiltovahaa nesteenä vesivärikynien kanssa. Ollut ihan toimiva ratkaisu mutta kokeilut kesken.
Marko Hoo kirjoitti:
Pidän vielä toivoa yllä mutta ellei löydy niin näpertelen toiselle puolelle. Laitoin kuvan ohjaamosta kuvapankkiini.
Hieno kuva ja hienolta näyttää ohjaamo ainakin tässä vaiheessa. Ilmeisesti se hukkunut osa on istuimen oikean sivun vyö. Hankala skrätsätä ihan niin hienoksi kuin se vasemman puolen vyö. Ymmärrän todellakin, että harmittaa, että sille puolella ei ehkä saa niin hienoa kuin vasemmalle puolelle, mutta mallauksessa monesti täytyy tehdä kompromisseja. Sinne kun vetää vaikka oikeanväriseksi värjätyn maskiteippisuikaleen, niin eipä rungon sulkemisen jälkeen pysty ulkopuolelta erottamaan kovin helposti onko se alkuperäinen etsiosa vaiko ei.
Itselle on sattunut näitä tällaisia aika monta kertaa.
Viimeksi muokattu 14.11.2021 21:48
Marko Hoo kirjoitti:

Hitaasti etenee Eduardin 1:72 Albatros. Tänään runko kasassa ja samalla ruokittu mattomonsteria yhdellä turvavyön osalla.
Ja ettei muut ihmettelisi, että mikä kuva ;-)