Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Kiitos lisävinkeistä - niitähän löytyy kuin kuninkaiden aarrekammioista. Jännää, että Viggenille on jopa valmis kuviointimaskisto. Hinta tosin vaikuttaa suolaiselta…
Danerodin alasiiven modaus yläsiiveksi on aloitettu

Kanittaa toi nokkapyöräteline viimiseen asti! Lohkeili maalit tuon etuosan luukusta kun sovittelin ja viilailin sitä paikalleen :( Nyt joutuu odottelemaan sen maalausta ja lakkausta ennen kuin saa tämän kuitattua valmiiksi.

Tätä tuli aloiteltua jo viime vuonna, liimaamalla matkustamoikkunat paikoilleen sekä rungonpuolikkaat yhteen. Otin tämän työn alle tuossa Empun loppusuoralla kuivumisia odotellessa. Hioin noi ikkunat rungon tasalle ja kittasin niiden saumat umpeen (ja toiselta puolelta myös muutaman ikkunan, jotka olivat jääneet vähän pinnan alapuolelle. Liimasin myös ohjaamolasituksen paikoilleen. Tämän jälkeen kittasin rungon muutaman huomiota vaatineen kohdan sekä tuon ohjaamolasituksen pienen sovitusvirheen. Sitten siivet ja wingletit (vai onko noi sharkletit?) paikoilleen. Zvezdan osien sopivuus on ainakin toistaiseksi ollut erittäin hyvä, eikä valun laadussa ole moitteen sijaa.
Nyt ihmettelyä moottoreiden kanssa, josko saisi pääkomponentit kaikki kerralla pohjamaaliin ja sitten värikerroksiin.

Mika Kauranen kirjoitti:
Danerodin alasiiven modaus yläsiiveksi on aloitettu

Mielenkiintoinen projekti taas, eikä varmasti helppo.
Maalasin (lue,yritin maalata) noita moottoreita. Minulla on Revellin 310 (Lufthansa Yellow) sekä wanhan ajan tärpättimaalina, sekä nykypäivän akryylinä. Koemaalaus on tehty tuolla tärpätillä, valkoiselle muoville, ja näytti ihan hyvältä. Nyt vedin hopeisen pohjan päälle tuota akryyliä, enkä ole tulokseen tyytyväinen. Väri ei peitä kunnolla, herra ties kuinka monesta kerroksesta huolimatta, ja on luonnossa liian vihertävän keltainen, eikä oranssiin vivahtava kuten toi tärpätillä koemaalattu. Täytynee odottaa huomiseen ja maalata päälle nämäkin tärpätillä. Tiedä vaan, miten se kestää pintalakkauksen.
Mahdollistahan on, että toi emalimaalikaan ei peitä kunnolla, jolloin pääsee vetämään vielä valkoisen pohjalle. Toivottavasti ei.

Tässä vehkeessä on aika jännä runkoratkaisu

Keskimmäisellä paikalla ei ole hirveästi jalkatilaa. Mikähän kone tästä mahtaa tulla?
Esko Rusi kirjoitti:
Keskimmäisellä paikalla ei ole hirveästi jalkatilaa. Mikähän kone tästä mahtaa tulla?
Tyypillistä noiden resiiniosien kanssa, että hieman ahdasta saattaa tulla, mutta eipä se taatusti valmiissa mallissa näy. Kone on Azurin Breguet 270.
Sain värin muutettua, ei välttämättä näytä kuvassa ero yhtä suurelta kuin todellisuudessa. Vedin sitten illalla vielä ohuen valkoisen pohjamaalin (Ultimate) peittämään tuota Revellin vesiväriä, ja nyt aamupäivällä emaliväri sen päälle. Seuraava ongelma on saada siirtokuvan väri sattumaan yhteen tämän kanssa, ainakaan maalinäyte skannerin kautta Gimppiin ja printaten ei tuonut toivottua tulosta. Muuten ei olisi niin tarvetta, mutta kun ei tuota ALPS-tulostinta ole, niin e saa valkoisia kirjaimia kuin valkoiselle kalvolle, niin reunat pitäisi saada oikealla keltaisella. Tie sitten, pitäiskö Gimpissä lähteä sävyttämään oikeaan suuntaan. Tai koittaa kameran kautta oikeaa värinäytettä. Taikka sitten joutuu paikkomaan siveltimellä.