Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Sain rungonkin lakkauskuntoon. Ruiskuttelin tuon valkoisen hyllystä löytyneellä Zeron valkoisella, melkoisen teippausrupeaman jälkeen. Samalla istumalla (ja teippausrupeamalla) maalasin myös nuo moottoreiden suojapellit valkoiseksi. Maalaukset menivät ilman isompaa dramatiikkaa, mitä nyt toisen korkeusvakaajan takana oli jäänyt tuota APU:n metalliväriä paistamaan, paikkasin sen sivetimellä. Siipien maalailussa oli tuota harmaata levinnyt näköjään sen verran runkoon, ettei kuvissa värieroa juuri ollut havaittavissa. Nyt kun väriraja on terävä, ovat siivet kuvissakin eri väriset kuin runko.
Nyt kauhea arpominen, millä lakalla nuo lakkaan. Testailin tuossa viikonloppuna tuota Lechcler yksikomponettista, jonka olen jo pari kertaa hylännyt. Ongelmana on ollut lähinnä se, että ruiskuttaessa syntyvä pöly muuttuu valkoiseksi jauheeksi, ja kertyy noihin sisäkulmiin joista se on äärettömän vaikea poistaa. Nyt testasin tuota AK:n ohentimella, ja vaikutti toimivan, myös kulmaan taitettuun muovilevyyn. Onkohan niin, että noi aiemmat ohentimet on olleet liian nopeita, ja lakka on kuivunut jo ennen maalattavaa pintaa. Litran pullossa olisi loppuiän kirkaslakka ainakin siirtokuvien alle, jos sen saa toimimaan ;-)

Ohut lakka päällä ja moottorit koesovituksessa, odottaen siirtokuvia.
Ei toi Lechlerin lakka vieläkään oikein toiminut isolla pinnalla, noi moottorit sentään tuli ihan hyviksi. Siirtokuvat toki tuon päälle saa. Täytyy taas harkita, mitä siirtokuvien päälle vetää, 2K:lla tietysti saisi taatusti hyvän mutta skaalakertoimen kanssa ehkä jo ylihyvän ;-)

Illan siirtokuvittelua. Sain tälle puolelle noi yhtiön merkinnät paikoilleen, ei toi täydellinen ole, mutta ei kait se ole Costa Rica-kahvikaan :) Ensikokemus Nazcan laserprintattuihin siirtokuviin, ei noi välttämättä huonoja ole, mutta kun ne on printattu suoraan kalvolle, on leikkelemistä, että ylimääräisen kalvon saa minimiin.
Tämä auttaa matkakuumeeseen, kun omaan lähtöön Madeiralle on vielä 73 päivää!

Eilinen Kuopion näyttely katkaisi rakentelun, mutta nyt taas jatketaan. Sain suunnilleen kaikki yhtiökohtaiset siirtokuvat paikoilleen (vielä puuttuu nokkapyörän luukuissa olevat tunnukset, kuten itseasiassa luukkujen ja laskutelineiden maalauskin). Vielä puuttuu näitä pikkumerkintöjä, siipien kävelytie- ja pelastussuuntamerkinnät ja moottorien teippaukset. Yllättävän työläitä nämäkin merkinnät, matkustamoikkunat joutui leikkelemään kolmeen osaan (joista näistäkin vielä yksi murtui omia aikojaan, juurikin tuon www -tekstin kohdalta, kohdista nyt näitä). Lisäksi koneyksilöksi piti vielä valita arkin oletuksena olleesta CS-TPO:sta poikkeava CS-TPT, joten noita T-kirjaimia joutui leikkelemään useamman.

Viikonlopun heräteostos, Revellin 1/144 Airbus A400M Atlas siirtyi heti työpöydälle. Yritetään riehua se Tikkakoskelle valmiiksi.
No joo, tulihan noita siirtokuvia sitten maitipuolellekin enemmän kuin laki sallii! Lisäksi yläpuolen pikkumerkintöjä, laskeutumisvaloja yms.. Näitä yhdisteltiin Revellin ja Aztekin arkeilta, täydentäen Revellin kuvia. Paitsi moottorehin, joihin laitoin vain Revellin kuvat. Aztekin arkilla olisi ollut joitain luukkuja ja pikalukkoja, mutta valussa ei oikein ollut panelirajoja mihin noita kohdistella.
Nyt on laskutelineet ja niiden luukut maalailussa ja siirtokuvituksessa, odottaen sitä, että saa kaikille yhtäaikaa loppulakkauksen ja -kokoonpanon.

Illan teemana katastrofi ja sen korjaaminen ;-) Toiseksi viimeistä siirtokuvaa (tuon vasemmanpuoleisen luukun oikenpuoleista irto-T -kirjanta asettelin). Vedestä ylös, paperille "lepäämään" kunnes irti kalvosta, pelkkä siirtokuva pinsetteihin ja suunnilleen paikalleen luukkuun. Sitten luukku käteen ja yritys "lähikohtaamiseen" että saisi siirtokuvan oikeaan asentoon, kun tuota jäätelötikkua siirtäessä siirron aiheuttama ilmavirta nappasi siirtokuvan ja näin miten se akselinsa ympäri pyörien leijui lattialle. Ja mattohirviö oli nopeampi kuin minä, eikä kuvaa enää löytynyt!
Jäljellä oli enää se kokonainen TPO -teksti, josta oli tarkoitus leikata O pois ja sijoittaa loppu tuon T:n viereen luukkuun. Hetken taivastelua, armotonta etsimistä muista siirtokuvista josko jostain löytyisi sopivan kokoinen T, mutta huonoin tuloksin. Noh, ei kun tuo arkki kädessä kopiokoneelle, kopio arkista, GIMPillä auki, leikkasin TPO -tekstin omaan tiedostoon, poistin siitä tuon O -kirjaimen ja leikkasin T -kirjaimesta kopion, jonka sijoitin O:n paikalle. Ihka uudella Canonin G3560 -printterillä (ollut kotona pari viikkoa) tulostus valkoiselle siirtokuva-arkille, AK:n mattalakka ruiskulla päälle, pari tuntia kuivattelua ja nyt se on paikallaan. Jälki itseasiassa siistimpi kuin tuossa toisessa! Pitäisköhän…

Danerod on aloitettu. Harmi vaan, että paketissa on kaksi alasiipeä eikä yläsiipeä. CMR:ää on reklamoitu pariin otteeseen tuloksetta. Täytynee modifioida toinen styreenilevypalojen avulla yläsiiveksi. Onneksi ylä- ja alasiivet ovat samanlevyiset.
Aloitettu Ruotsin ilmavoimien Saab AJ-37 Viggenin (1:48) 1970-luvun lopulta rakentaminen kaverille jouluksi. Tarkoitus on tehdä toivomuksesta peräti lentoasuun pilotti istuimellaan. Maastopuvun värisävyt olen hankkinut kysymällä tietäviltä kolleegoilta. Nyt puuttuvat ovat ostoslistalla. Saa nähdä, kuinka Revellin vuoden 1979 sarja onnistuu. Maastokuvion maalaus voi ruiskulla olla haasteellinen, toki siveltimelläkin. Onko kellä antaa nasevia vinkkejä?
Pentti Rantanen kirjoitti:
Aloitettu Ruotsin ilmavoimien Saab AJ-37 Viggenin (1:48) 1970-luvun lopulta rakentaminen kaverille jouluksi. Tarkoitus on tehdä toivomuksesta peräti lentoasuun pilotti istuimellaan. Maastopuvun värisävyt olen hankkinut kysymällä tietäviltä kolleegoilta. Nyt puuttuvat ovat ostoslistalla. Saa nähdä, kuinka Revellin vuoden 1979 sarja onnistuu. Maastokuvion maalaus voi ruiskulla olla haasteellinen, toki siveltimelläkin. Onko kellä antaa nasevia vinkkejä?
Koneen kaavioon:
www.sisumodels.fi/product/13975/saab-viggen-1-seater-splinter-camouflage-paint-mask-148

Maastopuku siveltimellä, akryyleillä, Tuubista löytyy videoita, esim:
www.youtube.com/watch?v=mowgZ6_F0kY
Märkäpaletti (toisin kuin tuossa videossa) helpottaa kummasti.