Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Syksyn ensimmäiset maalailut. Hyvin olivat ruiskut ja maalaustarpeet säilyneet kesän kuumuudessa. Tosin, Combatilta piti tähän maaleja tilata, kuinkas muutenkaan.
Kittausten ja hiomisten jäljiltä vedin eilen Vallejon valkean pohjamaalin koko koneeseen. Tänään sitten pyyhkäisin kaksitonnisella hiomatyynyllä noi parit pakolliset roskat pois, ja vaikka kuva ehkä sanoo toista, maalasin siivet ja korkeusvakaajat AK:n Real Air sävyllä Light Grey (214, RAL 1035), Revell antaa sävyksi 371 joka pitäisi myös olla tuo RAL1035. Luonnossa tuon kyllä erottaa valkeasta, mutta kuvassa eron näkee lähinnä kuvankäsittelyohjelman pipetin antamilla värikoodeilla ;-) Tosin, referenssikuvissakin on usein vaikea erottaa missä valkea loppuu ja harmaa alkaa.

Tervo Salminen kirjoitti:
Kesäkausi mökillä liki taputeltu, tosin vene on vielä järvessä, käydään jossain vaiheessa pikaisesti nostamassa se ylös ja hoitamassa viimeiset talvitoimet. Vedet tuli jo yöpakkasten varalta katkottua.

Mallailukausi aloitetaan tälleen varovasti, Revellin simppelillä pötkylällä. Alku aina syksyllä hankalaa, kun kaikki tavarat mystisesti kadonneet kesän aikana työpöydältä ja pikaliimat jämähtäneet purkkeihin ;-) Kaikesta huolimatta sain pötkylän vähän alkuun. Revellin tuttuun tapaan lasitusta ei löydy kuin ohjaamoon, siispä matkustamon ikkuna-aukkojen taakse piti liimata muovilevy, kunhan kuivuu, niin kittaan umpeen nuo ikkunakolot, siirtokuva-arkilla kun on varmaan kahdetkin ikkunakuvat.
Revellin ohje esitti käsittämätöntä painoa nokalle (20g), tilaa on niin vähän, että mahtaako platinastakaan saada tarpeeksi. Piti siis liimata ohjaamo paikalleen, ja teipata siivet ja vakaajat kiinni ja mittailla paljonko sitä oikeasti tarvitaan. Kuusi 0,7 gramman lyijypainoa riitti siirtämään painopisteen riittävän paljon päätelineistä eteenpäin, pitäisi riittää myös noille ikkunakittauksille.

No niin. Heti kun Tervo on tullut pois mökiltä, niin pukkaa hienoa mallia.

Riippumamatta mallin hienoudesta, niin haluan kuitenkin sanoa, että itse mallailin kuitenkin myös mökillä kesälomalla.
Sen tulokset tulevat möyöhemmin näkyville. Tervon tuotokset ovat tosi hienoja, mutta haluan vaan sanoa kaikille muille, että kyllä siellä mökillä voi myös mallailla!

Ehkä minulta tulee jotain esimerkkiä myöhemmin, jotta niin voisin näyttää ;)
Viimeksi muokattu 15.10.2021 01:54
Mika Kauranen kirjoitti:
haluan vaan sanoa kaikille muille, että kyllä siellä mökillä voi myös mallailla!
Mun mökkimallailuyritykset loppui siihen, kun kesken ruiskumaalaussession tuli melkoinen rankkasade, ja vedenerottimesta huolimatta ruiskusta tuli enempi vettä kuin maalia ;-)
Moottoreiden kanssa näpräilyä. Ja jotta homma ei olisi liian helppoa, on noissa ilmanottotötteröissä tyypilliseen Revellin tapaan melkoiset hymykuopat, jotka oli kitattava umpeen Millähän noikin saa hiottua. Samanlaisiin olen törmännyt jokaisessa Revellin mallissa, kun valun paksuus ylittää "sallitun", se jää vajaaksi (taikka muovi kutistuu jäähtyessään).

Revell on kuitenkin valanut nuo imuaukot omina osinaan, eli niiden sisäpuolelle ei jää keljua saumaa, jota ei hio se kuuluisa elävä Erkkikään. Tai ehkä tuon nyt vielä, mutta 1/200-skaalaan ei. Hyvä siitä tulee.
Airfixin 1/48 Hurricane Mk.1 työn alla
Laiskotti, niin "pohjamaalasin" moottorit Zeron hopealla. Ei tarvitse erikseen maalailla noita moottorin ilmanoton etuosia, riittää kun ne teippaa umpeen, ja maalaa tuon loppukotelon valkoiseksi., teippaa sen, ja tuon siipiin kiinnittävän osan taas sillä liki valkoisella harmaalla. Sitten lakka, siirtokuvat ja lakka, niin ovat valmiina odottamassa siipiin kiinnittämistä.

'Cudaproggis jatkuu lähinnä pikku detaljoinnin muodossa. Takavalot olivat suoraan laatikosta kauheat kromimötikät, mutta vaikuttaisi niistä syntyvän kärsivällisesti sutimalla jonkunlaiset. Moottoritilaan syntyy johdotuksia metallilangasta.Pauli Pippola kirjoitti:
'Cudaproggis jatkuu lähinnä pikku detaljoinnin muodossa. Takavalot olivat suoraan laatikosta kauheat kromimötikät, mutta vaikuttaisi niistä syntyvän kärsivällisesti sutimalla jonkunlaiset. Moottoritilaan syntyy johdotuksia metallilangasta.
Hyvältähän noi näyttää, paljon paremmat kuin huonot lasiosat ;)
Tervo Salminen kirjoitti:
Hyvältähän noi näyttää, paljon paremmat kuin huonot lasiosat ;)
Kiitokset! Noista lampuista oli etukäteen melkoiset antipatiat, että eihän näistä VOI saada mitenkään siistejä, mutta ei tuo loppujen lopuksi niin erikoinen homma ollut.

Ja joo, vanhemmassa Revellin AAR Cudassa oli vastaavat läpinäkyvästä muovista valettuna, paljon nätimmät näistä tuli.