Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Takomin Panther ausf.G (early with zimmerit). Zimmerit on aika loivaa kun kyseessä pitäisi kai olla MNH:n versio. No loiva zim ehkä auttaa kun tarkoitus kokeilla DNmodelsin disckcamo-maskeja. Asekilpi on lipsahtanut vähän up and alroud eli nostokorvakkeet tulisi alas ja IR kiinnityspisteet väärälle puolelle (tosin nehän nyt pitäisi muutenkin poistaa)
Hei!

Olen nyt kaikesta huolimatta jatkanut mallailua ja yrittänyt erityisesti jatkaa vanhempia projektejani.
Seuraavassa edistymisaskel vanhemmastani projektistani:Tästä voisi joku sanoa, että ei sovi sivellinmaalatuksi eteenpäin. Väitän kuitenkin, että sopii, ja niin tulen tekemään. Tuohon siis siveltimillä sopiva huntu, jotta kaarivarjostukset kivasti näkyvät.
Yläpuolelle tulee samantyppinen käsittely, mutta ehkä ruskealla kynällä.

Tästä ei tule mallia Raimon muistoryhmärakenteluun, koska tämä on aloitettu jo kauan aikaa sitten.
Raimo oli todellinen mestari sivallinmaalauksen saralla. Olen aloittanut toisen mallin hantä kunnioittamiseksi. En varmasti pääse samoihin tuloksiin kuin hän, mutta yritän kovasti.
Toivottavasti te kaikki muutkin, jotka ette ole vielä ilmoittautuneet, niin ilmoittautuisitte siihen ryhmärakenteluun ja yritätte parhaimmalla tavallanne sivellinmaalausta.

Sivellinmaalaus on kiva ja hastava juttu, ehkä vaikea ja haastava, mutta mahdollinen ja kehityskelpoinen.

yt.
MK

PS. Kysymys on tietysti Tauben siipien alapuolen kaarivarjostuksesta.
Viimeksi muokattu 29.5.2021 23:56
Eduardin 1/32 Bf 109E-3 alkaa olla pohjamaalivaiheessa.
Spitfiren ohjaamossa suomalainen lentäjä säämiskäinen talvilentohaalari yllään.

Tauben pyrstösiiven erottaminen valurangasta vaatii tarkkaa sahausta. Aion nimittäin käyttää sarjan alkuperäisen pyrstön karkeusvakaajaosan, enkä korvaa sitä styreenilevystä tehdyllä, vaikka ehkä pitäisi. Irroitan tuon ja hion reilusti ohuemmaksi ja viimeistelen eri tekniikoilla. Katsotaan mitä siitä tulee.

Löytyi tuollainen vanha Revellin siirtokuva-arkki He-115 mallia varten. Noista isoista risteistä täytyy tehdä terävän veitsen ja viivoittimen avustuksella varhaiset vuoden 1914 ristit Tauben siipiä varten. Ei näytä enää olevan Americal Gryphonin siirtokuvasarjaa "Early German crosses" tai vastaavaa saatavana. Ristien neljä sakaraa ovat nimittäin tasakylkisiä kolmioita ja aika isoja. Noista veistetyt saattavat vähän jäädä alimitoitetuiksi, mutta koitetaan niillä mennä.
Viimeksi muokattu 17.6.2021 14:20
Me 209 (MT-013) sai vihdoin kaivattua aseistusta.
Eilisen kivuttoman hammaslääkärikäynnin ansiosta ohuen ohut sekunda injektioneula sai uuden elämän Mersun pyssyjen laadukkaina (tosin lähes ihmissilmälle näkymättöminä) piippuina. Tarkoitus oli jo koronarokotuksen yhteydessä udella piikkejä mallarikäyttöön, mutta reippaanlainen härdelli rokotuksessa esti suunnitelmat. Luottolääkäriltä onneksi löytyi. Kiitosta vaan.

Kuvassa yritys visualisoida asiaa. Terävyysalue ja tarkkuus kuvassa kuitenkin olemattomia. Pahoittelen.
Piipun alla kuvassa koneen kylkiin tuleva karseen näköinen kärmes-vihollispelote.


Moottori ja voimansiirto alkais olla valmis. Tämä varmaan työläin vaihe. Pienin askelin etenee.
Päätin jättää ajajan luukut avoimeksi joten rakentelin jonkin verran sisustaa, sarjan mukana tulee vain istuin, samoin alemman luukun sisäpuolen detaljit täytyy tehdä itse.